Ahoj, byl z vás někdo v Dračích Horách? :) .

Dračí Hory - JAR

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj, byl z vás někdo v Dračích Horách? :)

0

Já ne.

Chtěl jsem se tam podívat, nestíhal jsem a kvůli pár hodinám se mi nechtělo platit docela drahé vízum, které snad dnes už nemusí být. Nakonec jsem jel do Svazijska.

0 Citovat

Ahoj, já ano, ale proč se ptáš? Chceš doporučit trek? Šli jsme z vesnice Didima přes Windy Gap asi 1500 výškových metrů nahoru a po krásných výhledech z horního okraje skalních stěn další den ráno jsme sešli stejnou cestou zpět a ve spodní části oklikou přes Mushroom Rock. Dalo by se jít i na Cleft Peak. Kromě pár lidí ve spodní části, kde se dá jít okruh na necelý den, jsme nikoho nepotkali. Dole je kemp, nahoře pár míst na stan bez drnů a asi i nějaké jeskyně. Voda v horní části výstupu jen 1x a malý potůček i v údolí pod tábořištěm. Není vždy úplně snadné najít cestu a je tam pár strmějších míst, ale za dobrého počasí, když aspoň někdo ve skupině je zkušený, to jde.

Nejhezčí (ale mírně turistická) část Dračích hor je Blyde River Canyon, kde jsou v horní části jen krátké stezky od parkovišť na úžasné vyhlídky a dole se dá jít několik výletů i na pár hodin. Přejezd mezi horní a dolní částí chvíli trvá, takže optimálně na 2 dny.

0 Citovat

My jsme navštívili v Dračích horách vodopád Tugela a pak se pohybovali u Cathedral Peak a Giants Castle. Blyde River Canyon je u Kruger NP, ne?

0 Citovat

A kde jste začínali, když jste šli na ten vodopád Tugela? A dá se třeba na Amphieathre jít bez průvodce nebo je potřeba nějakého průvodce mít s sebou? :)

0 Citovat

Ano, Blyde River Canyon je kousek na západ od Kruger NP.

0 Citovat

Zde začíná stezka k Tugele, až sem lze jet autem, není to žádná asfaltka, ale corollou jsme to zvládli :-)

https://www.google.cz/maps/place...8833?dcr=0

0 Citovat

A kde jste spali v Royal Natal Parku?

0 Citovat

My jsme nebydleli přímo v parku, ale ve Wintertonu, z kterého jsme vyráželi do hor

0
8 reakcí