Dobrý den, ráda bych získala cenné rady od zkušenějších :D plánuji cesto do Hong Kongu, bez víz, jen na pár dní ( 5 - 8 ) a následně zase jinam, ale zají mě, zda je možné bez víz navštívit i přilehlé ostrovy a také, otázka na baťůžkáře, zda je reálné na některé z pláží zůstat přes noc pod stanem. Také bych ocenila názory na kvalitu vody, moře, co se koupání týče. Cesta je plánovaná na přelom listopad/prosinec tak předpokládám, že už se pláže nebudou hemžit tolik lidma, i když? Netuším ... Samozřejmě budeme ubytování po většinu času někde pod střechou, ale když já to kempování taaak ráda a z cestování prstem po mapě je znát, že je v okolí Hong kongu spostu krásné přírody a ráda bych si ji užila. Budu vděčná za každou odpověď. .

Hong kong a přilehlé ostrovy, pláže, moře

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Dobrý den, ráda bych získala cenné rady od zkušenějších :D plánuji cesto do Hong Kongu, bez víz, jen na pár dní ( 5 - 8 ) a následně zase jinam, ale zají mě, zda je možné bez víz navštívit i přilehlé ostrovy a také, otázka na baťůžkáře, zda je reálné na některé z pláží zůstat přes noc pod stanem. Také bych ocenila názory na kvalitu vody, moře, co se koupání týče. Cesta je plánovaná na přelom listopad/prosinec tak předpokládám, že už se pláže nebudou hemžit tolik lidma, i když? Netuším ... Samozřejmě budeme ubytování po většinu času někde pod střechou, ale když já to kempování taaak ráda a z cestování prstem po mapě je znát, že je v okolí Hong kongu spostu krásné přírody a ráda bych si ji užila. Budu vděčná za každou odpověď.

0

ja som tam bol pred par rokmi, ale v marci. Vsetko patri pod HK, takze jasne ze bez viz. Ostrovceky su dobre dostupne trajektami, hlavne sa mi paci ze su tam vsade verejne WC s pitnou vodou, ktore su pomaly cistejsie ako doma. Pekna plaz bola na Lantau - Silvermine beach, Lamma Island - Hung Shing Yeh beach.

Nekempoval som tam, ale urcite to nie je problem, po celkom HK je 41 miest na camping:

http://www.afcd.gov.hk/english/c...m_cam.html

vygooglit sa toho da vela, mna zaujal tento vyber:

http://www.scmp.com/lifestyle/tr...ar-and-far

0 Citovat

V Hong Kongu je opravdu spousty krásné přírody, stačí jít pár kilometrů do kopců přímo z centra nebo popojet metrem třeba na východ hlavního ostrova a doporučovali mi New Territories, kdybych měl víc času. Byl jsem tam před 2,5 týdny jen na 2-denní stopover cestou z Indonésie, tak mě pláže moc nezajímaly. Viděl jsem je jen z výšky z Dragon's Back trailu (doporučuju, ale raději ne o víkendu, 1 z nejhezčích výletů v HK). Na kvalitu vody stačí googlovat a asi O.K.:

http://www.beachwq.gov.hk/en/map.aspx

Teplota vody asi bude 22-23°C:

https://www.seatemperature.org/a...vember.htm

Doporučuju jít na Victoria Peak pozdě odpoledne a klidně i za tmy se projít po úzké asfaltce, která vede po vrstevnici ve výšce asi 400 m n.m. okolo kopce s krásnými výhledy na město. Okolo je džungle a na stromech občas popisky jako v botanické zahradě. U lanovky je plno lidí, ale na trochu vzdálenějších vyhlídkách jsem byl i sám. Většina lidí tam jede z centra minibusem nebo drahou lanovkou, ale já jsem šel pěšky tam i zpět. Prvních 125 výškových metrů jsem jel po nejdelší soustavě venkovních eskalátorů na světě (zdarma) a v horní části už se prochází po asfaltce džunglí.

Nejlevnější doprava z letiště je zpáteční lístek na 2-patrový autobus (je více linek). Hostely jsou výrazně levnější při rezervaci s větším předstihem. Jídlo v restauracích je dražší, ale třeba suši nebo ovoce v supermarketu je za dobrou cenu a nejlevnější je promo v McDonalds.

0 Citovat

V březnu jsme se na Lamma Island koupali. Bylo to studenější, ale vlézt se tam dalo. A pláže byly prázdné. S kempováním neporadím.

0 Citovat

My se v březnu koupali v Repulse Bay, voda teplotně jak v létě v Evropě a byla čistá.

0
4 reakce