Ahoj cestovatelé,letím na rychlo do Thajska (2. den po zakoupení letenky) a potřeboval bych poradit co vidět. Přílet mám do BKK, ale ten už jsem viděl. Chtěl bych 4 dni odpočinku a 10 dní může být aktivních (treky, motorka, atd.).Z toho co jsem stihl projít zvažuji tyto lokality:1) Chiang Mai - tam by šel týden strávit ježděním na motorce. Slyšel jsem však že v březnu se tam vypalují lesy a bude tam všude kouř. Taky předpověď říká horko 37 °C :-(2) Ko Lanta - doporučuje se v TravelBibli3) Mu Koh Chang (vedle Kambodži)- doporučoval autor Thajskyraj.comUrčitě chci pár dní na motorku. Rád sbírám různé zážitky.díky předem .

Thajsko - rady na 14 dní

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

V Bangkoku je spoustu zajímavých míst, kam jít. Na ty méně turistické je problém se dostat MHD. Taxíků a tuktuků je sice na každém rohu řadu, jen dávno už minuly doby, kdy vás za 300 THB vozily celý den.

Avšak dojem z toho prostředí mám jako z Gothamu v Batmanovi. Moderní Bangkok je bez ladu a skladu a vzduch v něm horký a špinavý. Ten historický je ale fajn.

Přejíždět přes deb z letiště BKK na DMK jen kvůli přestupu je na seznamu mých (menších) nočních mur. Znamená to nevyzpytatelně dlouhou imigračku a přejezd města s ještě nevyzpytatelnější dopravou a legendárními dopravními zácpami. Ve výsledku to znamená ne zrovna příjemné natažení cesty o půl dne. //Samozřejmě bez vydatné smůly postačí na imigračku + přejezd + chůzi k bráně dvě a půl hodiny času.
0 Citovat

eremi napsal(a):

Takhle Bangkok bych rekl,ze je hlavne potreba zazit.Poprve jsem z neho byl otraveny, podruhe uz se tesil a ted si opravdu neumim Thajsko bez par dni v Bangkoku predstavit.Na rozdil od jinych mest, pokud mu da clovek sanci,tak ma uzasnou atmosferu a je tam mraky neprovarenych mist.


Jo tak s tímhle bych se ztotožnil :-) V sobotu jsme se vrátili. Thajsko jsme dali letos po druhé a v Bangkoku jsme byli poprvé. A musím říct, že vlastně nevím, jaký názor na něj mám :-) Měli jsme na něj jen jeden den, a z toho ještě prakticky půl dne neskutečně propršelo, takže jsme se městem protloukali v pláštěnkách a stejně promočení, ale to je věc, která mi vůbec nevadila. Prakticky jsme stihli jen ty "hlavní" atrakce, kde je spousta lidí - Wat Pho, Královský palác a menší procházka tady po okolí. Večer pak jen drink v rooftop baru (Red Sky bar) :-) 


První věc co mě neskutečně otrávila je doprava. Bydleli jsme v té moderní části (Sukhumvit), prakticky hned u stanice SkyTrainu. Nicméně s ním se do historického centra člověk nedostane, takže jsme se pohybovali taxíkama. No a mám pocit, že jsem snad čtvrtinu té doby strávil v taxi v nějaké zácpě.  6 km úsek jsme jeli v průměru hodinu. Každopádně super zážitek vidět, že tam prakticky žádná pravidla neplatí a kolikrát fotili i taxikáři, co lidi na silnici vyvádějí :-D  


Další věc bylo dohadování s taxikářema na ceně. Sehnat někoho, kdo byl ochotný jet podle taxametru bylo na dlouho. Za ten 6 km úsek jsem dostal nabídky v rozmezí 300 - 800 THB. Nakonec jsme jeli za 120 :-) Průměrně si myslím, že se mi vždy podařilo přesvědčit až tak sedmého taxikáře co jsem zastavil. Ze začátku to byla sranda, ale když to člověk absolvoval po třetí nebo po čtvrté v jednom dnu, tak už jsem z toho byl otrávený. 


Nicméně mi to přišlo jako město kontrastů se zvláštní atmosférou. Na jedné straně ultra moderní čtvrť, která mi z toho rooftop baru trošku připomínala Manhattan, na druhé straně město, kde se jakoby zastavil čas. Bohužel jsme nebyli přes víkend, takže jsme nechytli žádný market, chtěl jsem aspoň kouknout na Rod Fai Market, ale za jeden den prostě není možné stihnout vše a nechtěli jsme se úplně honit, abychom si odškrtli co nejvíc míst. Každopádně mě to neotrávilo tak, že bych už tam nikdy nechtěl a snad při příští návštěvě bude čas na ty ne tak provařená místa.


Kromě Bangkoku jsem tentokrát dali i pár dní v Chiang Mai a z tohodle města jsem byl naprosto nadšený! Relativně malé a kompaktní staré město, které člověk "oběhne" pěšky. Uzké uličky, domky namačkané na sebe, spousta výborných restaurací, ne tak hektické tempo jako Bangkok. Řada aktivit v okolí. Byli jsme i přes víkend, takže jak sobotní Food Market tak nedělní Walking Street Market se mi hodně líbily :-)  Tohle za mně nemělo chybu a sem se 100% chci vrátit. 


Dalším místem, které mě letos taky nadchlo byl Koh Kood. Tam byl opravdu klídek a prakticky prázdné pláže i cesty. Celkově, ale musím říct, že se mi druhá strana a ostrovy v Andamanském moři líbily více než tady západní strana. Čest vyjímkám (Koh Kood) :-)   
0 Citovat

Taxíky jsou problém - mnohdy se jim podle taxametru nechce jet. UBER v tomto směru bude lepší. Jinak nejlepší způsob dopravy je po vodě - na krátkou návštěvu je, podle mě, nejlepší oblast poblíž profláknuté Khao San Road (samo ale asi ne hostel přímo nad hlučným barem) a ideálně co nejblíže k řece - ty must-see památky se pak dají zvládnout pěšky + lodí po řece. Opět pěšky se dá dojít k Phanfa Bridge, odkud jezdí po (smradlavém) kanále loďka třeba na Pratu Nam - a odtud se dá dojít k Baiyoke Sky Tower nebo do nákupního centra Central World. Loď ovšem jezdí jen za světla!

0 Citovat

Souhlas, loď jako dopravní prostředek po Bangkoku  je super a také vyhledávám ubytování poblíž. Je to ideální spojení účelnosti a zážitků.

0