Dobrý den vespolek,po pár sezónách na Islandu, kdy jsem jej párkrát projel dokola a fotil jak drak jsem udělal takový orientační web s těmito místy (ještě tam nejsou všechny, ale ono to celkem trvá..). Pro všechny co tam pojedou, aby se mohli zorientovat. Sám jsem několikrát spoustu zajímavostí cestou minul, protože jsem netušil, že jsou právě 100 metrů od cesty, jen nejsou za kopečkem vidět, nebo nejsou vůbec v google maps, případně info je jen v islandštině a francouzštině.Co o tom myslíte tak jak to je, co by vám tam třeba chybělo, budu rád za všechny rady, tipy, poznatky?Díkhttps://krizemkrazemislandem.cz/ .

Island do mobilní kapsy

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

15 reakcí

Dobrý den vespolek,

po pár sezónách na Islandu, kdy jsem jej párkrát projel dokola a fotil jak drak jsem udělal takový orientační web s těmito místy (ještě tam nejsou všechny, ale ono to celkem trvá..). Pro všechny co tam pojedou, aby se mohli zorientovat. Sám jsem několikrát spoustu zajímavostí cestou minul, protože jsem netušil, že jsou právě 100 metrů od cesty, jen nejsou za kopečkem vidět, nebo nejsou vůbec v google maps, případně info je jen v islandštině a francouzštině.

Co o tom myslíte tak jak to je, co by vám tam třeba chybělo, budu rád za všechny rady, tipy, poznatky?

Dík

https://krizemkrazemislandem.cz/

0

Dobrý nápad, to se bude za pár měsíců hodit! :) 

Pokud se ptáš na případná vylepšení, vyzkoušel jsem web na mobilu a mám technický poznatek. Když kliknu na mapě na bod a následně na odkaz na konkrétní místo, objeví se mi to vždy na další záložce. Ve výsledku pak mám otevřených mnoho záložek (prohlížel jsem si 7 míst = mám 8 záložek, které pak musím otravně zavírat).

Jinak teda fotky parádní!

0 Citovat

Skvelá práca, ďakujem za zdieľanie skúseností a odporúčania. Na Island sa chystám o dva mesiace, takže určite sa bude hodiť :-)


Čo by podľa mňa bolo ešte fajn pridať : bolo by super, ak by sa dalo na mape spraviť filter, ktorý by zobrazoval iba miesta dostupné bežným autom bez pohonu na 4 kolesá. Viem, že sa to dá pozrieť na maps, ale takto by to zjednodušilo plánovanie (ale to je fakt iba detail ;-)) 

0 Citovat

@Brim: Je to jednoduché. Běžným autem se dostanete všude, kam vede silnice, která není značená jako F.

0 Citovat

@mirjur : To viem :)

Akurát to je trocha sklamanie, keď si vyhliadnem nejaký zaujímavý bod na mape a potom na google maps zistím, že sa tam nemôžem dostať... Takto by som rovno videla, kam sa mi oplatí kliknúť. 

Ale ako vravím, je to iba malý detail ;-)

0 Citovat

můžeš mi poslat odkaz mapy? uložil bych si to do svých google maps. Děkuji

0 Citovat

Dobrý zdroj inspirace. Díky.

0 Citovat

@ Jan: Opraveno, už se vše otvírá v tom samém okně.

@ Brim: pozdě ale přece. Zatím vše, co je v té mapě (a za poslední dny jsem zas dost věcí přidal, např. parkoviště se záchodama - fakt užitečná věc) je dosažitelné normální dvoukolkou. U mě to byla Toyota Corolla.

0 Citovat

Super, ďakujem za odpoveď :-) 

0 Citovat

Dobrý den vespolek cestovatelům.

Poté, co jsem se slušně zrasil v Þórsmörku, dočkal se po 40 minutách doktorky, co za mnou přijela na traktoru, užil si transportu 4x4 sanitkou přes několik řek, pak nějakej ten séjour v Reykjavícké nemocnici a transport zpět do vlasti jsem se při téměř tříměsíčním pobytu na lůžku pustil do vylepšení tý mapky. Teď už to jde považovat za celkem funkční beta verzi. Kdybyste k tomu měli jakejkoli komentář co třeba a jak zlepšít, budu rád.

A kdyby náhodou, anglická verze je tady: http://crisscrossiceland.com/ (tam ale na gramatiku až tak nehleďte)

díkes, a dávejte pozor, svět je nebezpečnej

classic

0 Citovat

Super... Tedy ty stránky:-)

0 Citovat

Vsechno zle je k něčemu dobre. Doufám, ze to budou číst i ti co tvrdí, ze cestovní pojištění není potřeba.

0 Citovat

@ niemandos: hele potřeba není, ale protentokráte se hodilo :) tipl bych odhadem, že ta celá sranda stála tak 300-350 tis.


0 Citovat

To uživatelský rozhraní mi po chvíli používání neskutečně leze na nervy - velký ikony, co se vzájemně překrývaj, automatický odskakování mapy po kliknutí. Různý typy ikon asi mají signalizovat druh místa, ale nikde nevidím žádnou nápovědu, co je co. Zkusil bych se inspirovat třeba u mapy na gecocaching - menší ikony, hint s názvem místa, na kliknutí by vyskočilo okýnko + možnost prokliku na otevření nový stránky. Jinak samozřejmě díky za tu práci, ať se daří se stránkama i jinak. ;)

0 Citovat

ahoj vespolek,

po týdnech úprav a příprav jsem přidal celou novou sekci webu online průvodce Islandem. tak ať vám to pak při plánování pomůže.

https://krizemkrazemislandem.cz/...ty-island/

0 Citovat

Dobrý den po čase,


většinu léta jsem opět strávil na Islandu a nabitý dojmy znovu uspořádávám můj kurzík s podtitulem "ISLAND - vše, co chcete vědět před cestou".

Je to vlastně taková offline osobní verze toho mého islandského projektu.


Pokud budete mít chuť a cestu kolem, rád vás uvidím.


podrobné informace zde: https://krizemkrazemislandem.cz/...ou-nazivo/

0
15 reakcí