Zdravím.. Máme na Benátky celkem 4 dny - od ČT do PO. Myslíte, že je to akorát pro návštěvu Benátek, nebo by bylo dobré zahrnout návštěvu i nějakého jiného města např. Verona ? Popřípadě jak tyto 4 dny v Benátkách nejlépe strávit ? Děkuji moc .

Benátky - 4 dny. Jen Benátky nebo i jiná města ?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Zdravím.. Máme na Benátky celkem 4 dny - od ČT do PO. Myslíte, že je to akorát pro návštěvu Benátek, nebo by bylo dobré zahrnout návštěvu i nějakého jiného města např. Verona ? Popřípadě jak tyto 4 dny v Benátkách nejlépe strávit ? Děkuji moc

0

nazdar, 4 dni je az vela na Benatky, teda aspon podla mojej poslednej navstevy. Kludne 2.  Pozriet vlaky na stranke Trenitalie a kupit nejake lacne listky  presne do tej Verony, alebo Bologne. Do 20 euro to otocis.

0 Citovat

My byli v Benátkách 2,5 dne. První den s hlavním proudem, druhý den toulky po zastrčenějších místech a půlden před odletem okolo hotelu (můžu doporučit Hotel Guerrini nedaleko nádraží, zastrčená ulice bez davů pod okny) + co jsme chtěli vidět znovu. A řekl bych, že čtvrtý den bychom jistě měli co dělat, třeba jet vaporetem na ostrovy, které jsme nestihli. Ale nejsme žádní rychlíci, chtěli jsme si místo nejen proběhnout, ale i užít :) Jo fantastická večeře byla v Casa Bonita ;) - mimo "hlavní proud".

1 Citovat

4 dni sú pre niekoho málo, pre iného veľa alebo akurát. Stará cestovateľská škola :-) radí: pozrite si v nejakom sprievodcovi čo chcete vidieť, spočítajte časy na presun, jedlo, odpočinok a pod., a podľa toho zistíte, koľko času budete potrebovať.

0 Citovat

Taky záleží na tom,  jak tam máte ty 4 dny - jestli to znamená přílet první den odpoledne, odlet čtvrtý den před polednem, tak bych asi nic neřešil a zůstal v Benátkách ;-)

1 Citovat

pokud nechcete jezdit do ostrovech tak si nedokážu přestavit, co bych v Benátkách dělal víc jak jeden den

připrav se opravdu na "masový turismus"

okolo Verona, Bologna mě moc nechytla, ale překvapivě příjemná města byly Padova a Treviso... 

nebo lodí po Lago di Garda


samozřejmě někdo se tam bude toulat týden a pak řekne, že to bylo ještě málo.. :D

0 Citovat

stran Benátek souhlas s norbic, dva celý dny jsou i za mě max a masový turismus je to opravdu totálně - všude neskutečné mraky lidí

0 Citovat

Zdravím, máte, prosím, nějaké tipy na přírodu (jezera, lesy atp.) v okolí Benátek? Máme na to jen jeden den a Lago di Garda nám přijde trochu z ruky, jelikož budeme jezdit vlakem. Děkuji moc.

0 Citovat

Tiez pridam otazku. V piatok rano okolo 9-10 by sme uz mali byt v centre Benatok, a odchod v sobotu okolo 18:00 smer letisko.  Mohlo by to stacit na prehliaku. Samozrejme bez ostrovov.

0 Citovat

torpy, to urcite staci, zvlaste pokud nechces chodit na nejaky vnitrni prohlidky napr. Dozeci palac nam zabral docela dost casu

0 Citovat

Dik. Prehliadky uvidime podla pocasia. Planujem to v polovici Novembra.

0 Citovat

My jsme sli na ty prohlidky pri prvni navsteve Benatek, Dozeci palac i bazilika jsou krasne, ale pokud clovek do toho neni uplne nadsenec, tak za me nejlepsi investice byl 3denni listek na MHD a co nejvic jezdit vaporetem bud kolem Benatek nebo na dalsi ostrovy. Namesti sv. Marka a okoli jsme byli v noci a hodne brzy rano a potom hned vypadnout pryc, bud na jiny ostrov nebo do vzdalenejsich ulicek. Pres den je na tech proflaklych mistech totalni masakr, my jsme ho v klidku sledovali z toho protejsiho ostruvku San Gioegio. Byli jsme v breznu a pocasi bylo fajn, v listopadu bude nejspis taky hezky.

0 Citovat

Ano, lítačku na vaporetto! Vozila jsem se po Benátkách i přilehlých ostrovech a sem tam vykoupala v moři, bylo to super

0 Citovat

Mari O:   Krátká zadarmo akce v Benátkách je vyhlídka nad mostem Rialto (bývalá budova pošty je uvnitř předělaná na luxusní nákupní centrum), vyhlídkovou plošinu je třeba si objednat předem: 

https://www.dfs.com/en/venice/se...op-terrace

Na výletě jsme byli ve Veroně (vlakem) a v jiný den jsme si udělali okruh přes tři malá podalpská městečka Castelfranco-Asolo-Bassano del Grappa (vlak+bus+vlak), bydleli jsme v Mestre.

0 Citovat

Ve čtvrti San Marco určitě dojděte k divadlu La Fenice a ve čtvrti San Polo a Santa Croce navštivte rybářský trh Pescheria a především gotický kostel Santa Maria Gloriosa dei Frari, který je plný uměleckých děl.
Ve čtvrti Castello shlédněte Most vzdechů (Ponte dei Sospiri) a dojděte ke kostelům Santi Giovanni e Paolo a San Zaccaria.
Ve čtvrti Cannaregio navštivte kostel Madonna dell´Orto a židovské Ghetto. Pokud byste si chtěli prohlédnout jeden z nádherných paláců na Velkém kanálu, pak snadno přístupný je např. gotický palác Ca´d´Oro (neboli Zlatý dům, nachází se na stejnojmenné zastávce vaporeta) - https://tiqets.tp.st/8MdVExZA

0
14 reakcí