V Paříži jsem byla s manželem již dvakrát a vždy jsem byla nadšená. Pokud budu mít možnost pojedu určitě zase. Na první pohled Eiffelovky nikdy nezapomenu. Před cestou jsme si našli potřebné informace, třeba na http://www.vparizi.cz letenky na azair.cz Poprvé jsme navštívili tradiční památky jako Eiffelova věž, Katedrálu Notre-Dame, Vítězný oblouk. Doporučuji navštívit baziliku Sacré-Coeur. Lidé zde sedí jen tak na schodech, pouští zde hudbu a před vámi leží Paříž jako na dlani. Navštívili jsme také Louvre. Samozřejmě, že především, abychom viděli Monu Lisu. Nakonec jsme zjistili, že je zde spousta jiných krásných obrazů, které stojí za shlédnutí. Člověk zde může strávit celý den. První dovolenou v Paříži jsme ukončili návštěvou zámku Versailles.Všechna tato místa jsou tradiční cíle turistů. Cestovali jsme sami a hodně jsme využívali pařížskou dopravu metrem, se kterou, přesto že je zde spousta linek, jsme neměli žádný problém. Cena jídel byla poněkud dražší, ale dá se to vždy vyřešit nákupem zboží v obchodě nebo supermarketu. Druhou návštěvu Paříže jsme podnikli o dva roky později. Opět nemohly chybět památky typu Eiffelova věž – tentokrát jsme ji navštívili i večer, což doporučuji, protože je k ní např. Od pařížšké sochy Svobody, kolem Seiny krásná procházka, noční život a pak úžasné osvětlení věže. Dále jsme nemohli opomenout výhled od basiliky Sacré-Coeure a katedrálu Notre-Dame. V tomto pobytě jsme si zajeli do moderní čtvrti La Défence. Byli jsme se také podívat na hřbitov Mont Martre. Zde si určitě nezapomeňte vzít s sebou mapu hřbitova, protože je opravdu rozsáhlý. Největší zážitek jsme ovšem tentokrát měli z jednodenní návštěvy Disneylandu. Strávili jsme zde celý den. Samozřejmě jsme nestihli všechny atrakce, jen ty co jsme si dopředu vybrali. Vstupné je na celý den a platí pro celý park. Výhodou je zajet do Disneylandu hned po ránu, kdy zde ještě není tolik lidí a tudíž i řady na jednotlivé atrakce jsou menší. Opravdu jsme si to zde užili a jednou zde určitě vezmeme i naše děti. Paříž je velmi krásné město se spoustou památek, které stále objevujeme. Pokud zde příště pojedeme, určitě zde navštívíme zase jiná krásná místa a především pak most zamilovaných Pont des Arts, abychom zde společně s manželem připevnili zámek  .

Náš víkend v Paříži

Založil(a) ve fóru Cestopisy

1 reakce

V Paříži jsem byla s manželem již dvakrát a vždy jsem byla nadšená. Pokud budu mít možnost pojedu určitě zase. Na první pohled Eiffelovky nikdy nezapomenu. Před cestou jsme si našli potřebné informace, třeba na http://www.vparizi.cz letenky na azair.cz

Poprvé jsme navštívili tradiční památky jako Eiffelova věž, Katedrálu Notre-Dame, Vítězný oblouk. Doporučuji navštívit baziliku Sacré-Coeur. Lidé zde sedí jen tak na schodech, pouští zde hudbu a před vámi leží Paříž jako na dlani.

Navštívili jsme také Louvre. Samozřejmě, že především, abychom viděli Monu Lisu. Nakonec jsme zjistili, že je zde spousta jiných krásných obrazů, které stojí za shlédnutí. Člověk zde může strávit celý den.

První dovolenou v Paříži jsme ukončili návštěvou zámku Versailles.Všechna tato místa jsou tradiční cíle turistů. Cestovali jsme sami a hodně jsme využívali pařížskou dopravu metrem, se kterou, přesto že je zde spousta linek, jsme neměli žádný problém.

Cena jídel byla poněkud dražší, ale dá se to vždy vyřešit nákupem zboží v obchodě nebo supermarketu.

Druhou návštěvu Paříže jsme podnikli o dva roky později. Opět nemohly chybět památky typu Eiffelova věž – tentokrát jsme ji navštívili i večer, což doporučuji, protože je k ní např. Od pařížšké sochy Svobody, kolem Seiny krásná procházka, noční život a pak úžasné osvětlení věže.

Dále jsme nemohli opomenout výhled od basiliky Sacré-Coeure a katedrálu Notre-Dame. V tomto pobytě jsme si zajeli do moderní čtvrti La Défence. Byli jsme se také podívat na hřbitov Mont Martre. Zde si určitě nezapomeňte vzít s sebou mapu hřbitova, protože je opravdu rozsáhlý.

Největší zážitek jsme ovšem tentokrát měli z jednodenní návštěvy Disneylandu. Strávili jsme zde celý den. Samozřejmě jsme nestihli všechny atrakce, jen ty co jsme si dopředu vybrali. Vstupné je na celý den a platí pro celý park. Výhodou je zajet do Disneylandu hned po ránu, kdy zde ještě není tolik lidí a tudíž i řady na jednotlivé atrakce jsou menší. Opravdu jsme si to zde užili a jednou zde určitě vezmeme i naše děti.

Paříž je velmi krásné město se spoustou památek, které stále objevujeme. Pokud zde příště pojedeme, určitě zde navštívíme zase jiná krásná místa a především pak most zamilovaných Pont des Arts, abychom zde společně s manželem připevnili zámek smiley

A jak se v Paříži líbilo Vám?

0

Nějaké tipy na ubytko? S tím jídlem je to problém, ale dá se vyřešit buď jak píšeš nebo ideálně návštěvou místních asiatů. Jídla jsou bohatší než u nás a cenově na Paříž velmi levná (6-8€).

0
1 reakce