Zdravím všechny cestovatele. Využil jsem akce RTW a zařídil jsem pro mojí budoucí manželku svatební cestu. Jak se vrátíme tak napíšu report jak to všechno probíhalo. Zatím je plán Praha-Řím(1)-Milán-Tokyo(3)-Manila(1)-Boracay(6)-San Franciso(Půjčit si auto) do Los Angeles-Las Vegas-Los Angeles(6)-Paříž-Wroclav. Letenky :25 000 Kč Hotely: Okolo 25 000 Řím-Sunshine Rooms Tokyo-Grand Arc Hanzomon Manila-Hotel H2O Boracay-Boracay Regency Beach Resort & Spa Měl bych pár otázek na zkušené cestovatele: 1-Tokyo-Popravdě zde se trochu ztrácím a pokud by mi mohl někdo říct co vidět za 3dny v Tokyu budu moc rád 2-Manila-Je tam bezpečno? Hodně lidí mě od toho odrazuje, čili pokud má někdo osobní zkušenost budu rád 3-USA Chci i pujčit Auto v San Franciscu a Vrátit v Los angeles( Chtěl bych dodge charger a v nejhroším Mustanga  .

Cesta kolem Světa

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Na Wizz se moc spolehnout nedá - dost ruší lety.

0 Citovat

@Sue: jj v tomto segmentu budu hledat nejlepe cokoliv jiného, ikdyž to bude asi náročné. Ale třeba se objeví neco jiného;)

0 Citovat

V pohodě, jen mi to bylo divné, protože takhle levně tam asi jen tak nebývalo. Být tebou vykašlal bych se na Singapur, protože ten asi při tvé letové aktivitě brzo zažiješ a nebude tolik škoda času na něj místo na Polynésii (sám jsem tam nebyl ani v rámci mých dlouhých cest po JV Asii, i když jsem letěl ze Surabayi do Johor Bahru a koukal na něj přes vodu, ale asi se tam někdy na přestupu podívám). Z Kuala Lumpur se do Aucklandu dostaneš levně i bez akce (a třeba nějakou chytneš).

Perth bych v rámci cesty kolem světa doporučil, protože je jeho okolí v lecčems odlišné od zbytku světa, ale to by chtělo půjčit si auto aspoň na týden. Já jsem tam byl podruhé cestou z Thajska přes Kuala Lumpur a pak na Bali (vše s AirAsia) a tyto letenky vyšly levněji, než kdybych tam letěl z východu Austrálie, který jsem ten rok v rámci stejné cesty taky navštívil. Podívej, o co bys přišel, kdybys byl v Perthu jen velmi krátce: https://eu.zonerama.com/liborste...um/3895072

1 Citovat

A musí tam být ta návštěva Austrálie? Nebylo by jednodušší to vzít napřímo?

1 Citovat

@Libor_S : díky, vůbec mě to nenapadlo, to dát rovnou do Aucklandu. Já ten čas místo toho Perthu a Sydney (přestupy mezi lety a samotné lety) rád využiji kolem Kuala Lumpur v JV Asii (i dotoho Singáče si mohu zalétnout na otočku za pár stovek). Koukám, že letenky jsou kolem 6tis. (takže cca 4tis úspora). Díky :-)

@ floodland : nemusí, viz. výše. Vyšlo to tak jen trasováním a nedocvaklo mi, že si do toho Singáče mohu udělat krátkou otočku z Kuala Lumpur, odkud létá do Aucklandu AirAsia.

Pevné body jsou pouze: Male, Singapur, Rarotonga, NY.

Rád bych malou zastávku v Abu Dhabi/ Dubaji a možná Aucklandu, případně kde to vyjde...

Teď to vypadá zatím takto (Praha je tam jen orientačně): http://www.gcmap.com/mapui?P=PRG...FO-JFK-PRG

2 Citovat

Ahoj, na Cookacich jsem byl v 2014. Je nejakej specialni duvod proc tam a proc Aitutaki? Vim ze znami rikali, ze byla skvela i Tonga a Fiji a to vychazi cenove lepe. Ale ok, nebudu do toho kecat :) 

Z me zkusenosti - Aitutaki super, ale v podstate je to jen o jednom dennim vyletu do laguny a snorchlovani (byly tam myslim snad az 80kg ryby), zbytek trosku nuda, valeni u vody neni muj styl. Navic bungalovy u vody staly uz tenkrat silene prachy. Co bylo super pujcit skutr a projet si to kolem dokola. Ale je to malinky.

Rarotonga slabsi odvar co se tyce krasy, ale porad je to pacificky ostrov :) Z programu opet vylet do laguny a ostrovni noc (predstaveni) v nejakem resortu. Kdyz vychytate vikendovy trh a bude tam nejaka soutez muzete ten vstup i vyhrat. A jeste se da udelat tura na vrchol ostrova, ale doporucuju hodne repelentu :)

A trocha fotek pro inspiraci :) https://jency.rajce.idnes.cz/Coo...rovy_2014/

 

0 Citovat

@Jency : Těch důvodů je víc. Aitutaki me zaujalo (takové to nevysvětlitelné "chci tam") chtěl bych se proletět Saabem (nebo něčím podobným) po pacifických ostrovech, sedne mi to do trasy (Auckland je jedno z nejvzdálenějších míst z ČR), ve Fr. Polynesii jsem byl a chci poznat i jinou Polynesii. Jinak ta má trasa, cesty kolem světa, má ještě jednu zvláštnost. A to, že je dlouhá +- stejně jako obvod zeměkoule (obletět zeměkouli po obratníku je jednodušší a není to 100% cesta kolem světa 😀),  proto to potřebuji natáhnout i takhle "spodem". Jinak si nejsem jistý, zda bych nenechal min. 20tis. za cestu Fiji-L.A.-New York?

P.s.: díky moc za fotky. Kdyby tam byl kopec, tak je to skoro jak na Bora-Bora :) (teď potřebuji srovnání, ale nevím zda tu někdo takový na cestujlevně je ? :D )

0 Citovat

O podobné cestě uvažuji taky už nějaký pátek, ale stále se nedostává času.  Jen by se asi v mém itineráři objevila Samoa nebo Fidži místo Malediv. Pokud vše klapne, tak se těším na tvůj cestopis.

Každopádně co se Malediv týče, obecně platí, čím dál od Male tím líp. Nejlepší zkušenost mám se vzdálenějšími ostrovy(míň turistů a "opravdovější" Maledivy). Dhigurah, jak už někdo psal, je dobrá volba. Už jen kvůli "punťovi".

Za mě bych klidně uvítal speciální vlákno o tvé cestě, kde bys mohl sázet příspěvky o tom, jak se daří vyhledávat a kupovat letenky, jak probíhají přípravy a následně samotná cesta.

Držím palce.

2 Citovat

@Petr Soukup:

Díky za podporu i za radu ohledně Malediv.

Samoa nebo Fidži vidím na samostatnou cestu. Přeci jenom po trase této cesty je málo času na takováto místa, která stojí za samostatnou dovolenou.

Proto v mém itineraři volím místa, která za tu krátkou návštěvu stojí, nebo na víc času z mého pohledu nejsou potřeba, případně je mám na bucketlistu a zfouknu je naráz (Dubaj/Abu Dhabí, lokál na Maledivách, Singapur, Aitutaki, New York).

Samotné vlákno asi založím, až se vrátím v červenci z Fr. Polynesie. Přeci jenom samotná naše dovolená ještě není na 100% doplánovaná a už bych se pouštěl do dalšího "projektu". Navíc je v tom zainteresovaná i má přítelkyně a teď musíme vyřešit jiné "problémy". Ale pokud to vidíš na nové vlákno hned, tak klidně založím :-)

P.S. s ohledem na destinace po cestě... Myslíš, že by byl OK květen? Duben je naprd kvuli velikonocům, červen už bude na horní polovině zeměkoule dovolené a na arabském poloostrově na umření a březen je na mě moc brzo (navíc na spoustě míst ještě zima a potřebuji jet "nalehko").

Díky.

0 Citovat

do australie v byznysu? - https://www.flyertalk.com/forum/...ay-pr.html. KUL-AUS OW PR kol £400+. Jasan air asia X eco bude cenove jinde, zalezi jak moc tlacis na cenu. V Singapuru budes v budoucnu jeste transitovat stokrat, ale pokud je to pevny bod, tak s tim nehnu.

EDIT: ale zase transit v Manile je cire peklo na Zemi, kdo zazil, tak se manile vyhyba... toz ti nevim

0 Citovat

@Barney Flyer

Za mě březen nebo duben. Kromě New Yorku bude všude teplo.

Raději se jedu ohřát, když je v CZ zima. Jaro a léto je hezké i u nás.

1 Citovat

@Bič boží: letenky budu řešit až po dovolené, tzn v červenci a dál. 

Jakmile někde začnu uvaživat o business, tak se to zvrhne (znám se), takže upgrade si zakazuji :-D (teď se mi to zvrhlo s Polynesii a už jsem tam za 2 segmenty za 20tis celkem v busines Polaris).

@Radek Soukup:

Březen: nemohu, na mě příliš brzo, Duben: bojím se těch Velikonoc, že to na některých segmentech zbytečně ustřelí s cenou. Květen: z mé zkušenosti ok ceny letenek hlavně v oblasti z a do JV Asie a z Evropy se dle mě ještě dostanu v pohodě, jinde ještě není, nebo už není plná sezóna. 

Počasí: Arabský polostrov- snad ještě neumřu na teplo, Maledivy: konec sezóny, při troše štěstí OK, JV asie: asi teplo, ale před monzuny, Auckland: pohoda, Cookisland: ideál, NY: už teplo :) Ale uvidíme, jen můj názor...

 

0 Citovat

Pokud je hlavní cíl tropické ostrovy v Jižním Pacifiku, je květen ideální měsíc a jinde asi problém s počasím nebude, i když horší počasí, neobvyklé deště a záplavy se nedají vyloučit téměř nikde a mohou být v jakémkoli měsíci (zrovna v Bangkoku v květnu po přistání v noci kvůli slejváku přes hodinu nevyndavali zavazadla z letadel a část města byla krátce pod vodou a i celý týden bylo zataženo a občas pršelo).

Problém s dubnem na ostrovech v JZ Pacifiku jsou hlavně ty 2týdenní podzimní školní prázdniny na NZ a v Austrálii (v různých státech různě v dubnu), protože o prázdninách (i zimních, jarních a letních, i když v jižním létě asi méně kvůli období dešťů) je tam hlavní sezóna. Březen bych nedoporučoval kvůli počasí hlavně na ostrovech blíž rovníku jako Samoa.

Fidži, Tonga a Samoa jsou určitě lepší na samostatnou cestu (i kvůli dražším letenkám). Pár dní na ostrov je asi dostačující na Rarotonga a Aitutaki, ale tady bych řekl, že minimum na prohlídku hlavních krás je tak 10 dní na Samoi (já byl 17 dní), 2 týdny na Tonga (já byl 3 týdny) a Fidži je ještě na déle a obvykle si člověk vybere jen některé ostrovy (já byl 4 týdny, ale cestoval jsem z toho asi 3 týdny). Fotky ze Samoi mám tady, tak si můžeš udělat srovnání: https://eu.zonerama.com/liborste...um/3895593

Jestli myslíš srovnání mezi Aitutaki a Fr. Polynésií, tak s tím z vlastní zkušenosti nepomůžu, ale já se v plánech na cestu do Jižního Pacifiku (až za víc než 2 roky, až budu mít dost času) spíš zaměřuju na návštěvu atolů (když už teda budu chtít nějaký atol zařadit) ve Fr. Polynésii Rangiroa a Fakarava, které se dají snadno připojit v rámci Air Tahiti Passu ke známým Závětrným ostrovům (ale to chce spíš ty 4 týdny + Tahiti).

1