Na letošní listopadový státní svátek a s ním spojený prodloužený víkend jsem si naordinoval cestu do Athén. Jedná se o mou první návštěvu Řecka jako takového. Odlet i návrat z Berlína. Tam s Ryanairem a zpátky s Easyjetem. Autobusoví dopravci mi to zvládli osladit. Kalkuloval jsem s cenami z loňska s 250 - 350 Kč za jednu jízdenku. Letos ale začínají spíš na 500 Kč. Do toho mi Ryanair přesunul odlet z pátečního rána na páteční večer, kvůli čemuž mě v Athénách čekal o den méně. Navíc, než jsem jel, se nad Řeckem rozlila silná tlaková níže spojená se silnými lijáky a bouřkami. Do poslední chvíle jsem tak nevěděl, jestli odletím.Jak to dopadlo? https://michal-na-cestach.blogsp...athen.htmlNáklady:- letenky ... cca 75 €- autobusy Praha-Berlín ... cca 800 Kč- MHD v Athénách ... 22 €- MHD v Berlíně ... cca 6 €- 2 noci v hostelu ... 24 €- kombi ticket na památky ... 30 € .

Punková cesta do Athén

Založil ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Na letošní listopadový státní svátek a s ním spojený prodloužený víkend jsem si naordinoval cestu do Athén. Jedná se o mou první návštěvu Řecka jako takového. Odlet i návrat z Berlína. Tam s Ryanairem a zpátky s Easyjetem. Autobusoví dopravci mi to zvládli osladit. Kalkuloval jsem s cenami z loňska s 250 - 350 Kč za jednu jízdenku. Letos ale začínají spíš na 500 Kč. Do toho mi Ryanair přesunul odlet z pátečního rána na páteční večer, kvůli čemuž mě v Athénách čekal o den méně. Navíc, než jsem jel, se nad Řeckem rozlila silná tlaková níže spojená se silnými lijáky a bouřkami. Do poslední chvíle jsem tak nevěděl, jestli odletím.

Jak to dopadlo? https://michal-na-cestach.blogsp...athen.html

Náklady:

- letenky ... cca 75 €

- autobusy Praha-Berlín ... cca 800 Kč

- MHD v Athénách ... 22 €

- MHD v Berlíně ... cca 6 €

- 2 noci v hostelu ... 24 €

- kombi ticket na památky ... 30 €


2017-11-18-10-28-04e.jpg

0

Ten dazd si teda fakt vychytal ... btw. ja uz nosim pas vzdy v plastovom uzatvaratelnom sacku, raz mi tak pri nejakom lejaku "trosku" zmokol. Pri stopoveri sa da kupit spiatocny listok do centra pre dvoch za 18€, komu sa nechce motat mestom, tak v kupatelnej sezone sa da busom z letiska ist na blizku Artemis beach.

Aj si ma celkom navnadil na nejaky grecky city break ( asi si dam trek na Olymp :D), tohto roku po 2 dovolenkach na greckych ostrovoch som sa utvrdil ,ze niet v EU lepsej destinacie na primorsky oddych, Ateny uz len taka ceresnicka na torte v podobe antiky a vyborneho jedla.

0 Citovat

Úplně vidím nás - "pojedem v březnu, přece nám tam nebude vedro" a ono bylo :) :)

A zajímavé je, že na dvě holky ti heloumajfrendi zkoušeli, že je to náramek na podporu jeho rodiny kdesi v Africe a nejlepší byla věta: "you don´t want to support my family to come here?" :) :) :)

0 Citovat

Děkuji za reakce. Počasí vyšlo fakt na pěst. Přesto jsem se na Akropoli zpotil :-D Heloumajfrendi neskutečně otravní, ale já je zkušeně ignoroval a dali mi pokoj. Překvapilo mě spíš, kolik lidí neznalo náramky přátelství.

0 Citovat

ach tie Ateny, ja som mal z nich zmiesany pocit, ale pravda ze som mal zmiesane pocasie.

Na druhu stranu ma ani Solun neoslovil, takisto ani Heraklion a Kerkyra. Ale zase vidiet a ostrovy su vysoky level.

0 Citovat

Na střechu Bundestagu se dá udělat online rezervace na konkrétní datum a čas, netřeba chodit nějak předem. Je odtud pěkný výhled na město, i ta skleněná kopule je zajímavý architektonický kousek. A vzdálenost od reichstagu k bráně je fakt štreka, chápu, že si na to někdo vezme metro. ;)

Jinak Athény mi přišly celkem přívětivější ohledně řetízkářů nebo jiných otrapů oproti "vyspělejší" západní Evropě. Ale je fakt, že loni v březnu vrcholila migrační krize a lidi se tam báli jezdit, tak měli asi útlum. ;)

0 Citovat

lemming46 : Díky za tip. To mě ani nenapadlo, že by se to dalo udělat online. Tak třeba příště :-)

0 Citovat

Athény jsou super hlavně pro studenty, kdy je vstupné bezplatné. Počasí dokáže překvapit. V prosinci, přes den, bezproblému i na triko.

0
7 reakcí