Asi ako je z mojcih cestopisov známe, tak som zasnúbený a o necelé mesiace ma čaká svadba. Tak sme sa rozhodli si urobiť roadtrip do centra Zakarpatia, ktoré som už viackrát navštívil, ale nikdy nie na "shopping trip" Počasie divoké, ale Ukrajina znovu nesklamala.  Určite odporúčam návštevu tohto mesta, veď je to len pár km od EÚ a takým Leoexpressom ste tam za pár euro.My sme využili peší prechod V/M Slemence. Najlepšia hranica na východ od EÚ.http://tonicove.sk/nakupne-mania...d-special/tldr; novy oblek, obrucky, zuby, uces, okuliare, prezrati, prepiti .

Presvadobné nákupy v Užhorode

Založil ve fóru Cestopisy

17 reakcí

Asi ako je z mojcih cestopisov známe, tak som zasnúbený a o necelé mesiace ma čaká svadba. Tak sme sa rozhodli si urobiť roadtrip do centra Zakarpatia, ktoré som už viackrát navštívil, ale nikdy nie na "shopping trip" Počasie divoké, ale Ukrajina znovu nesklamala.  Určite odporúčam návštevu tohto mesta, veď je to len pár km od EÚ a takým Leoexpressom ste tam za pár euro.

My sme využili peší prechod V/M Slemence. Najlepšia hranica na východ od EÚ.

http://tonicove.sk/nakupne-mania...d-special/


tldr; novy oblek, obrucky, zuby, uces, okuliare, prezrati, prepiti


0

iba mala pripomienka ... Soroska nie je priesmyk a urcite ste nou nesli za Kosicami smerom na Zemplin. Asi si myslel  skor Dargov ;)

0 Citovat

dobrý, dík za inspiraci


v příštím velikonočním víkendem v Kyjevě zkusím taky jeden den věnovat nákupům, aspoň využiju Panorama Classic a jejich 12 kg na příručák ;)


škoda že to není blíž, z Budějc docela štreka.....
0 Citovat

@kubinho, diky za info, som si to pomylil, sme vlastne sli Soroska-Kosice-Slansky priesmyk a naspat Dargov-Kosice-Soroska :)

0 Citovat

Já vykoupil v Kyjevě Porošenka...

0 Citovat

Ty Brďo, že k zubárovi na Ukrajinu :)

Inak samozrejme gratulujem k rozhodnutiu uzatvoriť partnerské sociálne poistenie :)

0 Citovat

no k tomu zubarovi, ked Rakusaci chodia vo velkom do madarska, Americania do Mexika, tak preco nie na Ukrajinu. Najma ked ceny oproti BA/TT su polovicne az tretinove a nie je ziadny problem sa objednat na sobotu. A teda vybavenie vyzeralo o dost lepsie ako u mojej zubarky, kde za kazdu blbost necham 30-50 euro... :D

0 Citovat

Však ja nič, podľa mňa to tak má byť. Len je zaujímavé sledovať, ako sa to vyvíja. Tú spústu zubných ambulancií (určených pre Rakúšanov, ale aj Nemcov) som si v Mošoni všimol v dobe, keď sa u nás po prijatí eura výrazne zvýšili ceny a aspoň pol roka sme nakupovali výhradne tam.

0 Citovat

to ano, Moson ma najviac zubarov na obyvatelov na svete:)

0 Citovat

Díky, Tonicu.  Asi by bylo zajímavé uvést i ceny, za kolik jste co pořídili. 

0 Citovat

aa vidis, zabudol som na cenovy prehlad (1 EUR = cca 32 UAH)

Trnava-Slemence  a spat - 55 euro za naftu

ubytko 6 euro noc osoba

UAZ - 1500 UAH (vyzdvihnutie na hranici, odvoz do mesta, k zubarovi a naspat na hranicu) - to mi prislo trosku viac, ale cena je fixna, UAZ zoberie az 9 ludi. Inak taxi zo Slemencov do Uzhorodu a naspat je okolo 20-25 euro, ale chodia aj busy, zastavka je par stoviek metrov od prechodu, len nechodia az tak casto

Marsrutka - 4UAH

strasna prezieracka v Pub House s vodkami Nemiroff Lex - cca 45 euro za 5 ludi

Khortyca vodka v Zine nonstop - 9 UAH

4 biele plomby - 76 euro

kadernik v ljux salone - 80 UAH

nove skla na okuliaroch na pockanie - 900UAH

svadobny oblek + topanky = 144 euro

obrucky biele zlato = cca 240 euro (klasicke ziadne excesy), pre tie si este pojdeme o 3-4 tyzdne

taxi v Uzhorode z Minaju do centra za cca 50 UAH za 3km

kava vsade v peknych podnikoch za cca 15-18 UAH



0 Citovat

tak o tomto prechode pocujem prvy raz :D parkovisko na hranici je strazene?  ja len ze ci je dobry napad tam nechat motorku :)

0 Citovat

tak je to strazene, teda aspon v piatok tam bol typek co vyberal peniaze, ale v nedelu uz nie :D

zase vsade su tam kamery a to uz by bola riadna drzost kradnut nieco 200m od hranice, kedze policajtov je tam vsade stale kopec

0 Citovat

tak maly update, ktory asi aj neskor pridam do blogu

Opat sme absolvovali vikend v Uzhorode, hlavna misia  - uz pre obrucky

takze nove poznatky - cez Slemence nechodte v sobotu doobeda, nedalo sa zaparkovat na obecnom parkovisku, tak sme to dali ku kostolu. Horsie bolo to, ze sme cakali na prechod hranice hodinu a pol (minule len 5 minut)

taxi z uzhorodu stoji cca 280 hrivien - mam ukrajinskej cislo, tak som siel cez appku https://expresstaxi.uz.ua/

absolvoval som dentalnu hygienu tu - http://www.natadent.com (vyse hodiny som tam bol, hygiena + pieskovanie - 33 euro), vymena plomby za bielu za 22 euro

vrelo odporucam, na recepcii vedia po slovensky, objednavka lahko cez email

ubytovani sme boli tentokrat uz blizsie k centru https://www.booking.com/hotel/ua...en-gb.html

skoda ze chcu platbu vopred cez Western Union..takze 5 euro k cene, inak fajn, komunikacia cez Viber (ako asi vsetci na Ukrajine)

inak mali sme paradne pocasie a uplne mesto zilo, plna promenada, sakury uz pomaly zacinaju kvitnu, tak o tyzden to bude uz uplna parada
0 Citovat

ne viem preco si vzial taxi ak v tuto cene najdes nekolik spojov z Kosic priamo do Uzhorodu... :P

0 Citovat

vidim, ze si tuto trasu este neabsolvoval busom a nestal nim par hodin na hraniciach :) hlavne sme sli 4ia a autom do Slemeniec

0 Citovat

Tak jinak. Som absolvoval viackrat a iba max. hodinku alebo 1,5 som stal :P A hlavne za to, kolko mi vychaza bus - nie najdem vobec :P Ale pri 4 ludiach to fakt souhlas :)

0 Citovat

Město se mi také líbilo. Malé a krásné

0
17 reakcí