Fajnová mixed cabin letenka na vánoční termín s návratem po Novém roce. Tam v byznysu z Athén, zpět v eco, ale už do Vídně (lze také MUC/FRA), přípoj do ATH se dá vyřešit do tisícovky.  https://bit.ly/sv-cgk PS: Je nutno poznamenat, že služby saudských aerolinek nejsou vhodné pro degustátory šampaňských, archívních vín či náctiletých pálenek .-)  .

[SV] ATH-CGK/MNL/CMB/KUL-VIE C+Y 14.908 Kč Vánoce

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

15 reakcí

Fajnová mixed cabin letenka na vánoční termín s návratem po Novém roce. Tam v byznysu z Athén, zpět v eco, ale už do Vídně (lze také MUC/FRA), přípoj do ATH se dá vyřešit do tisícovky. 

https://bit.ly/sv-cgk

PS: Je nutno poznamenat, že služby saudských aerolinek nejsou vhodné pro degustátory šampaňských, archívních vín či náctiletých pálenek .-)


ath-cgk-vie.png

0

Plus dodat, že v Jeddah musíte zůstat na letišti jakožto nemuslim, i kdybyste si byli ochotní vyběhat a zaplatit vízum (myslím cca 1900 Kč) kvůli těm pár hodinám.

V ceně se mimo jiné odrazuje nejistota, zda bude koronavirová situace už/ještě pod kontrolou. Indonésie by podle současných informací měla otevírat některé regiony pro turismus nejpozději v říjnu.

Osobně, když už, hlasuji za neskládání letenek a nakupování přímo u aerolinky a nejdřív si zajistit pojištění storna, co platí i pro případ koronavirových restrikcí.

0 Citovat

Super nabídka na nejlepší možný termín přes vánoce. 
Přestup v Jeddah je obecně za trest, ale v tomhle konkrétním případě snesitelný. Atény i Vídeň se létají z nového terminálu 1, zatímco Jakarta (zatím ještě pořád) ze starého terminálu South. Tozn. že na cestě tam se bude čekat na starém terminálu, ale se vstupem do lounge protože business class, a na cestě zpátky na novém terminálu, což by mělo být úplně OK. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Plus dodat, že v Jeddah musíte zůstat na letišti jakožto nemuslim, i kdybyste si byli ochotní vyběhat a zaplatit vízum kvůli těm pár hodinám.

V uvedeném případě jsou na cestě tam na přestup 6h (a přes noc) a zpátky 4h, přičemž se mění terminál, to by na návštěvu města nestačilo tak jako tak. Kromě toho se nemyslím, že by Džidda stála za návštěvu. 


Michal napsal(a):
  V ceně se mimo jiné odrazuje nejistota, zda bude koronavirová situace už/ještě pod kontrolou. Indonésie by podle současných informací měla otevírat některé regiony pro turismus nejpozději v říjnu.

Četl jsem o tom říjnu, ale jsem přesvědčený že Bali se otevře turistům dřív, bez cestovního ruchu jsou tam v p--eli (dle vyjádření samotných Indonéských úřadů).


Michal napsal(a):

Osobně, když už, hlasuji za neskládání letenek a nakupování přímo u aerolinky a nejdřív si zajistit pojištění storna, co platí i pro případ koronavirových restrikcí.

Nevím jestli jde pojistit letenky proti Covidu, každopádně pokud by se neletělo bude tam možnost free rebookingu. 

0 Citovat

V poslední době je to tu velká sranda. Už vidim Michala, jak si pořizuje za 1900 Kč vizum na 3 hodinový pobyt v noci. Zbytek asi není treba komentovat. Ja bych teda  tuto leteckou společnost, vzhledem k alkoholu, ale i politice státu,nevyužil, ale pro spoustu lidi je to super nabídka. Za podobne peníze je to přes svátky bomba. 

0 Citovat

Saudia má z ATH již hodně dlouho C za solidní peníz. Nechci kecat, ale myslím to lítá nějaký malý prskolet jako 737 ci tak neco. Nechce se mi hledat, tak sorry za případný omyl. Víc mně dává smysl mít celou zpátečku ATH-Asie v C a přískok ATH v čemkoliv. Nevím ale jestli C return je to dostupné i v těchto termínech. Bez chlastu to samozřejmě vydržet jde, ale ty dlouhé přestupy v Jeddah to zabíjí. VIE-ATH-JED-CGK tipuji prolet tak na 25hodin+ a to bych si neudělal.

0 Citovat

No bez toho chlastu to nebude nic pro Kateřinu, ta by to střízlivá nedala...

0 Citovat

@Breathe & niemandos : Obvykle bývá možné navolit různě dlouhý stopover odletem v různé dny nebo pozdějšími/dřívějšími lety. Nebo se prodlouží pozdější změnou itineráře. Nicméně v Džiddě a Mekce nejde sjet do města ani po vyřízení celkem drahého víza. Zbytek nemá cenu komentovat.

0 Citovat

@MichaL

No kdybys napsal, ze z toho nebude 20% navíc, jako u těch tvých nákupů za par ecek u nizkonakladovek, co tak intenzivně praktikujes,  tak bych to bral. Tak je to jen pouhé plácnutí do vody podtržené tím, ať tady na CL lidi vůbec nenakupují.  Muzes nám sdělit, kolikrát jsi využil C? Keci, že lze navolit různě dlouhý stop si nech pro  neznalky. V akcích tomu kolikrat tak není a toto je vyloženě vybraná kombinace, aby byla cena co nejlevnější.  Krom toho 6 tam a 4 hodiny zpět  je jako dlouhá doba na přestup?? ? Nevím , kdo by chtěl sjíždět v noci do města na pár hodin v Saudske Arábii, i kdyby to bylo zdarma.  Pochopil bych podobný vzdech při 10-12 hodinách, ale vzhledem k možnosti salonku v ceně letenky směrem tam to opravdu nechápu.

@Daniel

Jasné. Sam bych to nevzal. Na druhou stranu cesta tam je ještě před svátky a zpět 2 ledna, takže nepředpokládám, ze by se zpáteční cena v C mohla dostat na podobnou cenu.Ale to je jen můj dojem.  Mně  se 6 a 4 hodiny nezdají jako dlouhé přestupy, když uvážím, ze posledne jsem v economy měl přestup 8 hodin na Filipiny  na Taiwanu za 13,7 tis z Vídně a o nějakých 10-12 hod co jsem byl v Dubai, abych mohl letet do Asie za 10-11 tis v economy ani nemluvim. Ano není to bomba, ale pro nekoho kdo nepije, nezajímá ho politická situace a  chce na dovolenou přes Vánoce fajn moznost. Do Jakarty se běžně léta za podobnou cenu v  holzklasse, takže za poloviční C přes Vánoce, i když je odlet z Atén je za mě dobrá cena.

0 Citovat

@niemandos: A jakou má souvislost s tím, kolik jsem kdy koupil letenek přes CL (nebo dokonce letenky s Wizzairem)? Podstatná je aktuální situace a jak se chová StudentAgency, přes kterou to tu jde, v případě rušení letů kvůli pandemii. Jaksi mají amnézii ohledně práv cestujících, vnucují vouchery a ještě ke všemu nevrací "poplatek za platbu" a v případě využití voucher si strhnou "poplatek za jeho použití". Např. v září mě čeká debata se Studentem o USA se Singapurci, co se na 90 % nepoletí. Daleko radši bych to řešil napřímo a příště se na takového prostředníka vykašlu.

0 Citovat

takže se v tom hrabu (nuda v práci) - ATH-JED-ATH A320, recliner seat. Čekačka tam 6:20 v JED. Pruda, bez diskuze. Nazpět v C do ATH také 2/1/2021, čekačka v JED 3:40, to už se dá představit pokud je to v novém terminálu. Ten starý má naprosto šílené recenze. Cena ATH-CGK-ATH komplet v C v identických datech cca 22k. Jestli tech 7k navrch plus priskok nazpet z ATH za to stojí ponechám bez komentáře.


screenshot-2020-05-25-select-your-flight-s.png

0 Citovat

Daniel napsal(a):

 Jestli tech 7k navrch plus priskok nazpet z ATH za to stojí ponechám bez komentáře.

To jsem rad, ze nemáš co dělat :-). Pro nekoho je 7 tis Kč  plus ten priskok  mrtě peněz, dokonce bych rekl dalši zpátěcní let do Asie s nějakým Scootem. Nesmiš se na to dívat jen ze své perspektivy.  Někdo pro par korun dokonce kupuje letenky, které nepůjdou proletět :-)

0 Citovat

Kupovat jakoukoliv economy letenku u Saudie je úplná hovadina. Mám za sebou pár letů se Saudií a jinak než business bych s nimi NIKDY neletěl i když by to bylo jen jedním směrem. To za ty peníze vůbec nestojí. Ten vopruz v Jeddah (v Rijádu je to trochu lepší) je příšernej i v lounge (vždy hrozná zima, strašný toalety- nebo spíš jedna, málo křesel, malý výběr jídla, k jejich dobru bylo jen nespresso) natož mimo lounge -minimum sedaček, všude se povalující poutníci, takže se nedá ani projít mezi gaty. A navíc strašně dlouhé tranzity zpět (většina spojů z Asie přistává před půlnocí a další let do Evropy startuje mezi 7.00-11.00 ráno) Nový terminál využívají na odlety hlavně v rámci GCC a na pár letišť do Evropy. Já před lety létal z MUC, super byly lety s tehdy novými B787 na MRU a KUL . Aerolinku jako takovou ale nechci pomlouvat, ke mě se chovají pěkně - naposledy upgrade do first na MLE.

To si radši koupím za stejný peníze ECO z Prahy s Turkish

0 Citovat

Pánové, vy jste se do toho pěkně opřeli. Dal jsem to tady jen tak do frcu, že to někoho navnadí. Céčko se Saudií je na letenkových portálech všeobecně známé, spíš mi v tomto případě šlo o nějakou vyváženou kombinaci, kde v první řadě hraje do karet vánoční období, za druhé to může být pro někoho první zkušenost s byznys třídou za cenu ekonomické, byť je to jen na outbound segmentu. V neposlední řadě se jedná o nekomplikovanou zpáteční cestu domů (na dobře dostupné letiště), kdy není třeba dokupovat další přípoj a strávit na cestě další hodiny, a třeba i den navíc. 

Myslím, že šestihodinový přestup v Džiddě není příliš dlouhý i s ohledem na to, že jej lze strávit v salónku - třebaže je pochybných kvalit. Také, jak už tu bylo zmíněno, je nutné počítat s přesunem mezi terminály shuttlem. Pro někoho zbytečně dlouhá doba strávená na letišti, pro někoho jistota hladkého a bezproblémového přestupu. A to nemluvím o tom, že běžně probíhá boarding na long-hauly hodinu před odletem. 

Kdyby přeci jen někdo o tomto uvažoval a nevadil mu příjemný předvánoční den strávený v Athénách, tak Wizz má letenku na 18. prosince za klubovou cenu 10 EUR, resp. za 15 bez. 20 kg kufr je za 33 EUR

https://wizzair.com/cs-cz#/booki...0/0/0/null


vie-ath.png

0 Citovat

Lukáši, věřím, že letenku někdo ocení :) nedělej si z toho hlavu.. 

0 Citovat

Je jedno jestli Džidda, nebo Mekka. Jak by řekla Kateřina - když tam nemají Pálavu ani Jegra tak co tam? Přece nepoletíš střízlivěj ... je potřeba být pro poutníky inspirací.

0
15 reakcí