Cancún v Céčku za celkem fajn cenu ;-) https://flights.app.goo.gl/6rEhk  .

[TP] Praha - Cancún 26.367 Kč v C

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

18 reakcí

Cancún v Céčku za celkem fajn cenu ;-)

https://flights.app.goo.gl/6rEhk


prg-cun-c.png

0

Lukáši super,ze sem dáváš své tipy,velmi to ocenuju,jen kupovat cokoliv s TAP v tuto chvíli je mirne řečeno poměrně riziková investice. Jak už někde psal cali,jejich snaha získat cash je až dojemna. Nehledě na to,ze to byla, dle mého názoru, nejhorší aerolinka na svete z hlediska pristupu k zákazníkovi už před koronou.

0 Citovat

No díval jsem se na to už v 11,30 hod, ale TAP v dnešní době za 26 tis za mě určitě ne. Fajn cena by to byla před pandemií. Za sebe bych o tom uvažoval, kdyby byla cena 16 tis, možná 18 až 20tis, že je to z Prahy nebo Vídně a termíny byly i na červenec a srpen. Ale Padrino třeba zkompletuje trojičku u TAPu na tento rok :-)

0 Citovat

Nemyslím, že by cena byla špatná a zejména z Prahy je těch akcí minimum.

Trojičku s TAP bych rád klidně zkompletoval, ale Cancún už mám koupený, zajímá mě Rio. Snad to také nebude trojitý chargeback. V potížích jsou prakticky všechny aerolinky co nabízejí dálkové linky.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

V potížích jsou prakticky všechny aerolinky co nabízejí dálkové linky.

To jsou, ale TAP je jedna z mála, u které její stát neví, jestli ho finančně podpoří a pokud se podívám na poslední měsíce, tak jak psal Cali, jednoznačně vede v podstřelování cen letenek, což neznačí rozhodně nic dobrého. Za mě je ta cena za současné situace jak TAPu tak i Corony naprosto neakceptovatelná. Ale doufám, že se kupci najdou, ať je na trhu do budoucna co největší konkurence :-)

0 Citovat

Já to o TAPu četl, ano letenky jsou podstřelené a to docela o dost, to byl také u mě důvod nákupu. Z mého pohledu je riziko minimální (zrušení zpátečního letu, následné uvíznutí v destinaci a a návrat ve vlastní režii). Pokud to půjde proletět tak OK, pokud ne, vrátí mi to banka a koupím něco jiného...

0 Citovat

Před chvílí mi TAP odpověděl na můj FB dotaz z pondělka ohledně zrušení letu PRG-LIS k LIS-RIO (GIG) (takže po 4 dnech, což docela jde, ne? ještě se omlouvají, že toho mají fakt moc... :-) ) a nabídli routing z Mnichova. Tak jsem si našel lepší spojení z Prahy přes Frankfurt, uvidíme, jestli to akceptují. Ale vypadá to, že proletět to nakonec půjde.

0 Citovat

Abyste si nebrali moje jméno do úst nadarmo, zkusil jsem se podívat po momentální situaci;-) Je to jen spekulace na základě informací z portugalských webů, překládaných googlem, ale troufám si tvrdit, že odtud může foukat vítr. TAP nepřežije bez restrukturalizace a napumpování několika miliard v následujících letech. Je už to vysoká hra, kde je to nejen na schválení jejich parlamentem, ale i schválení Evropskou komisí. A dělá to dojem, že aby tomu všeobecně zúčastněné strany mohly dát zelenou, musí se TAP nacházet  v obtížné ekonomické situaci, tedy nebude v platební neschopnosti, ale bude mít finanční potíže a nebude moci plnit své závazky. Proto ta aktivita v posledních pár měsících, tedy relativně levnými letenkami nejen nabrat nějaký cash, ale hlavně vytvořit závazek, který je sice potáhne ke dnu, ale zároveň možná umožní schválení plánu restrukturalizace a (možná) další život. Jen tady jim to dost ovlivňuje nepřehledný a zatím obtížně predikovatelný ekonomický vývoj díky pandemii, který může ovlivnit i ochotu Evropské komise schválit házení peněz do bezedné díry a sesype se to jako domeček z karet... 

PS: Je to samozřejmě jen můj subjektivní názor.

PS2: Sám mám letenky na 11/2021, stejně jako Padrino.

0 Citovat

Díky za analýzu :) Jen technická - neschopnost plnit své závazky je základním znakem platební neschopnosti :)

0 Citovat

Tak s těmi levnými letenkami se jim to daří, za takové ceny se nedaly dříve sehnat ani errory. Koukal jsem i na jiné aerolinky a třeba KLM nebo Lufthansa group mají taky hodně levné dálkové lety. Možná mají prázdná letadla a prodávají tak jen to, co by zůstalo stejně neobsazené.

Jinak myslím, že TAP je pro Portugalsko něco podobného jak Alitalia pro Itálii. A Evropská komise kvůli pandemií podpory aerolinkám schvaluje jak na běžícím pásu.

0 Citovat

@eremi "ou seja, não insolvente, mas com dificuldades económicas e financeiras e incapaz de cumprir as suas obrigações."  Ukaž se...

Podle mě tím myslí situaci před vyhlášením vlastního insolvenčního řízení...

0 Citovat

eremi napsal(a):

Lukáši super,ze sem dáváš své tipy,velmi to ocenuju,jen kupovat cokoliv s TAP v tuto chvíli je mirne řečeno poměrně riziková investice. 

Riziková investice je teď kupovat cokoliv od kohokoliv! 

Osobně bych teď do letenky neinvestoval ani korunu natož 30 litrů (mě stačí ty vouchery co mám v šuplíku z loňského jara..).

Od Tapu mám voucher,ale jelikož má královskou platnost do 6/22 vyčkávám! Jestli do té doby vydrží je otázka,ale vzhledem k tomu,že minimálně do přelomu jaro/léto toho bude lítat minimum nad propastí jsou vlastně všichni ..

0 Citovat

Tak toho voucheru bych se bál rozhodně více než platby kartou. Tam tě odkážou s nároky na insolvenční řízení a starej se...

0 Citovat

lma napsal(a):

[citace="eremi"]

Lukáši super,ze sem dáváš své tipy,velmi to ocenuju,jen kupovat cokoliv s TAP v tuto chvíli je mirne řečeno poměrně riziková investice. 

Riziková investice je teď kupovat cokoliv od kohokoliv! 

Osobně bych teď do letenky neinvestoval ani korunu natož 30 litrů (mě stačí ty vouchery co mám v šuplíku z loňského jara..).

Od Tapu mám voucher,ale jelikož má královskou platnost do 6/22 vyčkávám! Jestli do té doby vydrží je otázka,ale vzhledem k tomu,že minimálně do přelomu jaro/léto toho bude lítat minimum nad propastí jsou vlastně všichni ..

[/citace]

Qatar asi není riziko :-) Sice jsou taky ve ztrátě ale o peníze tam ještě pár desítek let nouze nebude...

0 Citovat

Dá se ted letět z Prahy do Mexika přes USA, jak to nabízí třeba KLM, nevíte?

0 Citovat

Zatím ne

0 Citovat

ok, takže nejlíp KLM/Lufthansa s 1 přestupem Amstr/Frankfurt do Mexiko city by mělo být v pohodě ne?

0 Citovat

KLM potřebuješ testy a lépe bude vycházet asi ten TAP.

0 Citovat

TAP C je super, akorat teda ten nejvetsi highlight byl jejich celkem vyhlasenej catering, coz se ted obavam uplne nebude mozny.. Ale na TAP mi ty ceny neprijdou nejak strasne podstreleny, za tyhle ceny (i nizsi) se standardne litalo v ramci promotions ze Skandinavie a Amstru, akorat to ted roztahli do vic mest, coz je super..

Ja doufam ze TAP vydrzi, napr. smerem do US maji dlouhodobe nejlevnejsi letenky jak monkey class tak C.. Treba SFO za 33k ve vodorovny poloze z Prahy mi prijde celkem bezkonkurencni, planoval jsem to vyuzit, jakmile tohle silenstvi skonci a dat si cestu z LA do Seattlu s Coast Starlightem..

Ja sem TAP koupil pred 4 rokama za 16k czk z Orly do NYC, pamatuju, ze tenkrat museli nasadit long haul masinu i na Lisabon - Orly, protoze se akorat ve Francii hralo mistrovstvi ve fotbale a fanousci leteli na svuj narodak :)

Ja se porad drzim toho, ze dokud se trochu neustabilizuje situace, nic nekupuju, ani kdyby to bylo za polovic, jak psal niemandos vyse :)

 

0
18 reakcí