Jestli tu ještě někdo nezanevřel na TAP, tak například na začátek listopadu nebo na přelom listopadu a prosince jsou v nejlevnějším tarifu letenky z Prahy do Gambie za cca. 7300Kč. Od soboty do neděle - vychází to tak na 7 dní čistého času, takže se dá nejspíš stihnout i nějaký one day nebo two days trip do Senegalu, ale nemám s tímhle regionem žádné zkušenosti :D   .

Gambie listopad/prosinec 2022 za 7300Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

7 reakcí

Jestli tu ještě někdo nezanevřel na TAP, tak například na začátek listopadu nebo na přelom listopadu a prosince jsou v nejlevnějším tarifu letenky z Prahy do Gambie za cca. 7300Kč. Od soboty do neděle - vychází to tak na 7 dní čistého času, takže se dá nejspíš stihnout i nějaký one day nebo two days trip do Senegalu, ale nemám s tímhle regionem žádné zkušenosti :D 

0

Sjedem černý hůry, vypijem každej bar;-)

1 Citovat

5 dní aktivně strávených na pobřeží Gambie je tak akorát. Kromě plážování se nabízí i výpravy za krokodýly v Bakau, za opičkami v Bijilo, za další pestrou faunou v Abuko. Mírně koloniální hlavní město Banjul s muzeem a ferry přes řeku do osady Barra s pevností Fort Bullen. Nebo celodenní výlet po řece Gambie na St. James ostrov s malou pevností a do vesnice Albreda, rodiště Kunty Kinteho. Večer se za zábavou směřuje hlavně do zóny zvané Senegambia.

https://youtu.be/CNea7uSSZIU

A právě na 2 dny se hodí krátká návštěva Senegalu - do klidné vesnice Abene a rusnějšího Kafountine se spoustou pirogue.

3 Citovat

@Jakub Langer: Díky za tipy, vidím to stejně. Asi to zkusíme jako takovou první ochutnávku Afriky. Možná ještě nějakej jednodenní trip do Guinea Bissau. Kdybys měl více dalších tipů jakéhokoliv rázu, tak klidně piš :D 

0 Citovat

Gambie mívala problematická víza. Pro Čechy a další národy je zrušil prezident, který ale byl odejít dřív, jak to podepsal. To se už nějak změnilo?

0 Citovat

Jo jo..byl jsem tam naposled před dvěma měsíci.. vše bez problémů;)

0 Citovat

Ohledně víz by to mělo být v klidu. Letecky do BJL víza nejsou potřeba. Pak do Senegalu po zemi také ne. Někdy chtěli vízum po zemi ze Senegalu zpět do Gambie, ale Česko měli na papíře "waived", takže měli Češi oproti jiným EU národům štěstí. 

0 Citovat

JardaM napsal(a):

... Možná ještě nějakej jednodenní trip do Guinea Bissau. Kdybys měl více dalších tipů jakéhokoliv rázu, tak klidně piš :D 

Do krásné Guiné-Bissau je to s vízy poněkud prekérnější. Jejich cena se odvíjí od toho, na jaké ambasádě či hranicích si je člověk pořídí. Může to být 25$, ale spíše 50$ - 100$, což je celkem pech a jednodenním výletům to vůbec nenahrává. Guiné-Bissau tedy aspoň na týden k prozkoumávání souostroví Bijagós i vnitrozemí se sladkými plody cajú a samozřejmě nechybějícím portugalským dědictvím.

(kámoš Manecas Costa dělal seriál pro portugalskou televizi):

https://youtu.be/58aFpDwgs5M

 

0
7 reakcí