Ahoj, už je to déle co jsem četl na Vašem fóru o kupování letenek přímo na letišti, ale už si to úplně nepamatuji, a tak bych Vás chtěl poprosit o radu jak na to. Moje představa je taková že některé pondělí přijedu na letiště a prostě počkám kam to poletí za nejmíň peněz v horizontu pul dne, ale vůbec nemám tušení u koho se mám ptát a kde to tam hledat, a jestli to funguje i se zpátečníma letenkama a nebo jestli budu muset to samé absolvovat i na letišti ze kterého budu odlétat. Díky moc za odpověď, Vás dlouholetý příznivec. .

Koupě letenky přímo na letišti

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

8 reakcí

Ahoj, už je to déle co jsem četl na Vašem fóru o kupování letenek přímo na letišti, ale už si to úplně nepamatuji, a tak bych Vás chtěl poprosit o radu jak na to. Moje představa je taková že některé pondělí přijedu na letiště a prostě počkám kam to poletí za nejmíň peněz v horizontu pul dne, ale vůbec nemám tušení u koho se mám ptát a kde to tam hledat, a jestli to funguje i se zpátečníma letenkama a nebo jestli budu muset to samé absolvovat i na letišti ze kterého budu odlétat. Díky moc za odpověď, Vás dlouholetý příznivec.

0

V současné době naprostej nesmysl, kterej Tě bude stát jen spoustu peněz a času. Nenapadá mě jedinej důvod, proč bys to měl dělat, když vše můžeš pořešit přes internet, v klidu z domu, za mnohem míň peněz.

0 Citovat

Takhle se kdysi kupovaly lastminute zájezdy s cestovkami (možná to funguje doteď) - přijel jsi na letiště s kufrem a tam sis těsně před odletem koupil zájezd s výraznou slevou.

Funguje to ale hlavně v Německu - Norimberk, Drážďany - cestovky mají hned u vstupu stánky s nabídkami - co pamatuju, tak to tam vypadalo jako vietnamská tržnice

0 Citovat

Me napadla takova vec - ted manzelka odletala s linkou Turkish do Istanbulu a psala ze 25% mist volnych - proc tedy na letisti par hodin pred odletem nehodi na ty prazdne mista nejakou cenu aby se treba jeste neco prodalo?

0 Citovat

To bývá právě naopak - těsně před odletem šponují cenu, protože kdo musí letět (firmy, byznys) ten to prostě zaplatí.
Není výjimkou Mnichov, nebo Vídeň za ceny mezi 10-15 tis za jeden směr - myslím, že to už někdo testoval v TV.

0 Citovat

Přesně tak, tady už to taky proběhlo ta diskuze. Nechtějí prodávat pod cenu na poslední chvíli a asi to má i logiku. Chtějí mít místa prodané co nejdřív, ne motivovat lidi aby čekali na poslední chvíli, případně na letišti. Navíc jak říká padrino, na poslední chvíli kupuje ten, kdo potřebuje letět a ten kolikrát zaplatí x volných míst, který neprodají pod cenu.

0 Citovat

Je to marný, je to marný, je to marný... Stejné jako věčné dotazy na vynechání prvního segmentu letu smiley

0 Citovat

Myslim ze tohle uz par let nefunguje ... v Praze to zkrachovalo na letisti uplne ,,, vim ze to bylo ve Vidni sveho casu ,ze tam byvaly i dobre nabidky ,ale tohle je uz pryc ,,jedine co jde ,pockat na super last minute od cestovek , s odletem do tydne a treba i let na druhy den ,, tam by se snad dalo jeste neco zajimaveho chytnout....
Logika proc se neprodavaji last minutove letenky je naprosto jasna .. vsichni by cekali na posledni den, nebo rovnou na letisti ,, naopak jak se tu pise , letenky ze dne na den jsou ty nejdrazsi i kdyz bude letadlo obsazene treba jen z poloviny ,nebo jeste mene ... proste to za tu malou cenu neprodaji a radeji to misto neobsadi...

0 Citovat

jj v době internetu už nemá smysl chodit na letiště naslepo.

LM od cestovek se vyplatí i kvůli samostatným letenkám - zejména německé se snaží vyprodat chartery do posledního místa a dá se tak za velmi slušnou cenu koupit například Karibik, Cancun a jiné exotické destinace. Ale data jsou pevná, zpravidla násobky týdnů.

0
8 reakcí