Ahoj všem, chtěli bychom ve dvou odlelět o Vánocích nebo krátce po ních na cca. 14 dní někam mimo Evropu (např. JV Asie, Sri lanka) či něco jiného (kanáry, Maroko, xy? ) a rád bych vás požádal o tipy a doporučení na místa a lety. Hlavní obavu mám, zda-li něco cenově přijatelného lze ještě sehnat kvůli vánoční přirážce. celkový rozpočet (letenky,ubytování aj.): cca. 40-45 tis. Kč pro dvě osoby termín: cca. 14dní, odlet někdy mezi 22.-26.12., návrat do cca. 11.1.2017 odlet je možný i z okolních letišť - ideálně Vídeň, ale Budapešť, Mnichov, Norimberk, či Katowice také mohou být. Uvítám jakákoliv tipy a doporučení, předem díky. .

exotika pres Novy rok / rozpocet 40tis.Kč-2os.vc. ubyt. atp.

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

11 reakcí

Ahoj všem,

chtěli bychom ve dvou odlelět o Vánocích nebo krátce po ních na cca. 14 dní někam mimo Evropu (např. JV Asie, Sri lanka) či něco jiného (kanáry, Maroko, xy? ) a rád bych vás požádal o tipy a doporučení na místa a lety. Hlavní obavu mám, zda-li něco cenově přijatelného lze ještě sehnat kvůli vánoční přirážce.

celkový rozpočet (letenky,ubytování aj.): cca. 40-45 tis. Kč pro dvě osoby
termín: cca. 14dní, odlet někdy mezi 22.-26.12., návrat do cca. 11.1.2017
odlet je možný i z okolních letišť - ideálně Vídeň, ale Budapešť, Mnichov, Norimberk, či Katowice také mohou být.

Uvítám jakákoliv tipy a doporučení, předem díky.

0

Jakákoliv exotika během vánoc a nového roku na 14 dní s budgetem 22tis na os. je podle mě v podstatě nemožná. Ale můžu se mýlit . ( mé budgety mimo tyhle špičky na 14dní byly vždy 25-35tis a to jsem vždy chytil super letenky a měl jsem relativně levné ubytka )

0 Citovat

Pokud nenaběhnout nějaké chybové letenky nebo nějaký akční Condor, tak za ty prachy bude asi nejlepší varianta něco v Emirátech. Zběžně jsem se díval, že zájezdy přes Vánoce a Silvestr začínají na nějakých 19 tisících. Možná s nějakým dobrým "last minute" by šly chytit i Kapverdy nebo Thajsko, ale na to bych úplně nespoléhal.

0 Citovat

díky za reakce, bohužel mám také obavy, že za daný rozpočet se toho moc nenaskytně, možná, že nakonec zvolíme variantu nějakého eurotripu autem nebo lyžovačku v Alpách na týden.

Ještě upřesním, že vyloženě zájezd vč. ubytování není nutný, preferujeme jet spíše po vlastní ose, máme rádi přírodu a občasné spaní ve stanu také není problém.

0 Citovat

teoreticky ten Dubaj, tam par dni a rychlo do Omanu

0 Citovat

když se dobře poskládají letenky tak si myslim, že je možnost vejít se do rozpočtu v Maroku nebo na Kanárech...

0 Citovat

nejjednodušší a nejhezčí možnost : Došetří tak, ať máš 28 na hlavu a užij si krásné Thajskou, kde budes odpočatý duševně i fyzicky ... i s 26 by to už šlo ... ale musíš najít solidní letenku tak do 11K.
Každopádně good luck

0 Citovat

Tak tohle jsem resil uz od zari, v poslednich letech jsme travili konec roku na Kanarech , stridali jsme Fuerteventuru a Lanzarote , protoze oba ostrovy maji nejlepsi pocasi v tuto dobu, pokud chces dobre jidlo , nejjednodussi pujceni auta , pekne ubytovani ,koupani i vylety zvol tohole , pokud preferujes plaze tak Fuerteventura oblast Jandia , pokud chces vylety i koupani tak Lanzarote oblast Puerto de Carmen , letenky na odlet kolem 26.12 + se obcas daji sehnat i za 50 euro jedna cesta ,,loni jsme takto leteli do Trevisa z Wizzairem za 30 euro a pak za 50 na Fuerteventuru , jinak Lanzarote muze byt vyhodne z Bruselu Charleroi . kam se dostanes z Prahy taky Ryanairem , ted nove ma Ryanair z Ostravy Bergamo a tam zase mohou byt ,stejne jako z Charleroi dobre ceny do Maroka Pripadne se divej na Polsko ,anebo taky na chartery s Nemecka . Cenove by jsi se do toho vlezt mel ,navic jestli ti nevadi prilet az nekdy kolem 10 letdna zpet.,. nejhur se shaneji letenky v ten prvni tyden po Novem roce ,, ja uz myslel ze z Fuerteventury zvolim 4 prestupy smiley abych to dostal aspon za 100 euro nakonec jsme to vychytali pres Madrid , muze se ti podarit i Barcelona
Druha varianta , kterou jsem zvolil nakonec, protoze nemame ty dva tydny ,ale jen 10-11 dnu je Dubaj a Oman , letenky do Dubaje a zpet z Ostravy jsem koupil za 9000 Kc na 27.12 a 6.1. zpet ,na osobu, mozna pujde sehnat i neco levnejsiho , jestli pridas ty 4-5 dnu
No a Oman chci od 28.12, do 4,1 , taze to jsou 3 noci v Dubaji a 7 noci v Omanu i tam verim ze se do te ceny vejdu .
Kdyz mas ale k dispozici cas, uz drive i pak nejaky ten den, tak asi muzes zkouset hledat letenku do Thajska nebo ta Sri Lanka , loni jsem videl treba z Mnichova za 350 euro Maledivy ,jen odlet byl 22.12. letos jsem zase videl s Air Srbia a s Ethiad Seychely s Vidne tusim asi 26, 12 za 500 euro ,,,
Zalezi jak moc se ti chce nekam cestovat na odlet , kdy chces odletet a kdy se vratit , ja taky chtel do 40 tisic , pak jsem si rikal max 50 ,kdyz by to bylo neco zajimaveho , nakonec jsem sel do te Dubaje a do toho Omanu , proze je to jen o neco delsi let nez na Kanary a z Ostravy usetrim cestu nekam na odlet ,kdyz uz tam stejne na svatky jsem .. tak je to na tobe .ale za ty penize se neco vybrat individualne da ,,, u cestovky by to bylo horsi ,,,

0 Citovat

Izrael-Jordánsko
Letenky do VDA aktuálne od 70€ s RYR z BTS, príp BUD alebo z PL + batožina. Ak bude dobré počasie, aj kúpačka v Eilate bude.
Ak nie, prenajmi auto, Izrael nie je veľký. Eilat, Mŕtve more, Tiberias, Jeruzalem, Tel Aviv atď.
Alebo kúp jordanpass - cca 70 USD, prejdi hranicu, požičaj auto a Wadi Rum, Petra, Madaba, Mŕtve more, Ammán.
Víza a pamiatky máš v cene jordanpassu. Viac o Jordánsku http://blog.vsetcinaplaz.sk/jordansko-dovolenka/.
Pozor - mimo mora bude kosa.

Ubytovanie nie je najlacnejšie, ale cena letenky to vykompenzuje, do 20 na osobu by si sa mal zmestiť bez problémov.

0 Citovat

nějaké nápady na letošní Nový rok? exotika ideál, ale letenky 20-30k mě moc netáhnou… ideál okolo 15k, našel jsem jen Dubai za 16k s Emirates, případně o pár tisíc míň s těmi českými z*rdy

co navrhujete? díky..

0 Citovat

Takhle v prosinci / lednu bych asi volil Karibik, Dominikánská Republika se mi líbila, konkrétně Samaná na severu.

Dobrý ceny a časy mělo Air France. Případně Air Canada, tam se dal nakombinovat delší stopover a zajet se podívat na Niagarský vodopády, ale nevím, jestli je to teď aktuálně možný (Covid).

0 Citovat

Přes Vánoce mají kolem 12500 Ethiopian Zanzibar nebo JAR z Vídně nebo Etihad Seychelly. 

0
11 reakcí