Zdravím všechny cestovatele. 29.4. nás s partnerkou čeká svatba a hned nato bychom rádi na svatební cestu. Jsme spíše plážoví povaleči a středně aktivní návštěvníci památek. Pokud nic nenajdeme, asi zase zamíříme k Rudému moři do nějakého obřího komplexu. Rudé moře proto, jelikož milujeme pozorovat podvodní život. Z cenově dostupných zájezdů jsem ještě našel: Emiráty - jak je to tam s životem ve vodě a celkově dovolenou? Je tam tepleji a přítelkyně má teplo hodně ráda. Cena je 25-35 000 za osobu. Dominikánská republika a Kuba, cena okolo 35 000, jaké je to zde? Další destinace už jsou kolem 40 000 za osobu a to už se nám dávat nechce. Nevíte proto někdo, třeba, o letenkách v tom termínu? S nějakým doporučením. Viděl jsem zde Miami, ale to nás až tak neláká. Rádi bychom destinaci s pěknými plážemi, životem v moři a takovou tou pohodou... Díky za každou radu a doporučení. .

Svatební cesta 1.-15. května

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

22 reakcí

Zdravím všechny cestovatele.
29.4. nás s partnerkou čeká svatba a hned nato bychom rádi na svatební cestu. Jsme spíše plážoví povaleči a středně aktivní návštěvníci památek.
Pokud nic nenajdeme, asi zase zamíříme k Rudému moři do nějakého obřího komplexu. Rudé moře proto, jelikož milujeme pozorovat podvodní život.

Z cenově dostupných zájezdů jsem ještě našel:
Emiráty - jak je to tam s životem ve vodě a celkově dovolenou? Je tam tepleji a přítelkyně má teplo hodně ráda. Cena je 25-35 000 za osobu.
Dominikánská republika a Kuba, cena okolo 35 000, jaké je to zde?

Další destinace už jsou kolem 40 000 za osobu a to už se nám dávat nechce.

Nevíte proto někdo, třeba, o letenkách v tom termínu? S nějakým doporučením. Viděl jsem zde Miami, ale to nás až tak neláká. Rádi bychom destinaci s pěknými plážemi, životem v moři a takovou tou pohodou...

Díky za každou radu a doporučení.

0

Myslím, že s tímhle rozpočtem můžete úplně v klidu skoro všude smiley

Hledáš komplet zájezd s cestovkou nebo individuální cestu? Dominikána, cena kolem 30k - za to seženeš nějaký LM od německé cestovky. Velký hotelový komplex, 4*, AI. Sám jsem takhle byl. Kuba a třeba Mexiko si myslím, že na tom bude hodně podobně. Individuálně se asi dostaneš na nižší cenu, ale s jednodušším ubytováním.

Za stejné peníze zvládnete i Thajsko a to nebude muset vůbec šetřit - lepší hotely, výlety, cokoliv. Byli jsme teď leden/únor a paráda. Sem ale rozhodně bez cestovky. Nevím jak počasí, květen už je v Thajsku off season, ale nemuselo by to být ještě tak zlé. Možná poradí někdo další. V karibiku květen ještě asi ok.

Z dalších mě napadají Mauricius, Maledivy, Zanzibar...myslím, že vše zvládnutelné v rámci rozpočtu smiley Na extra výhodné letenky už je celkem pozdě, takže bych nespoléhal, že se něco objeví a počítal spíš s normálnimi cenami.

0 Citovat

Díky za reakci, Německé cestovky ještě projdu. Čekat úplně na last minute se nám nechce, minule jsme se málem nevešli do letadla a ceny vzrostly smiley
Thajsko nás láká a to poměrně hodně, moře, jídlo, ceny, ale nemáme moc zkušenosti, budu muset pročíst kam.
A jaké místo doporučuješ ze své zkušenosti? Kde se vám líbilo moře a atmosféra, pláže, nejvíce?
Jinak máme zkušenost spíše přes cestovky, takhle naslepo jsem byl jen v Izraeli smiley

0 Citovat

Nevim , ale prave vsechny ty exotiky maji spolecneho jmenovatele v tom ze je po sezone ,,ale je pravda ze nikdy jsem nebyl nikde kde je sezona prosinec az brezen v jinych mesicich max ten listopad a duben

od kvetna se uz da letete nekde po Evrope na jih, nebo co treba zkusit Maroko ? samozrejme jdou Kanary , nebo treba Madeira a Porto Santo , protoze na Madeire se moc koupani neuzije i Malta , Sicile , Kypr nakonec i Kreta to vse uz uz v kvetnu jde

More bude nejteplejsi na jihozapade , tedy Kypr , dal by se vybrat i nejaky lepsi hotel ,nebo krasny aparman s balkonem a vyhledem na more a na jidlo muzete chodit kam chcete , ale je zbytecne tam letet s cestovkou a to vlastne kamkoliv s toho jmenovaneho

Na Kypru jsem se koupali i o vanocich , ale uznavam ze to byl asi vyjimencny rok , ale kveten tam bude urcite v pohode ,v Maroku jsem byl v kvetnu a bylo uz 30 , na Kanary jezdime o vanocich nebo pak v breznu , letos se chystame az v druhe pulce dubna , kveten tam bude v pohode, ale more kolem Kanaru neni nikdy uplne teple , Madeiru jsme absolvovali v breznu a Proto Santo v dubnu ,s morem to je ale podobne jako na Kanarech , jeste me napadaji, Baleary , Stredozemni more bude ale v tu dobu jeste chladnejsi , jezdime v cervnu a i tehdy byl nejteplejsi jihozapad ( Rhodos , Kos, Samos , loni Korfu )

Za sebe bych vybral Kanary , ale je to subjektivni , proste to tam mame radi , vcetne toho vecerniho zivota a posezeni na korzu u dobreho jidla a vina , stejne tak ale na vyborne jidlo a piti vyhovuje Recko -ostrovy , ale to bych volil spis az cerven i kdyz na Krete bylo v kvetnu fajn , takze v kvetnu bych zvazoval bud Kypr nebo Maroko krom tech Kanaru v Maroku asi Agadir

0 Citovat

Z exotiky co jsem byl se mně osobně líbila jak Dominikánská republika, tak Thajsko a každé jiným způsobem. Domikána to byla taková typická koupácká dovolená - velký resort, All Inclusive - místní rum je výborný smiley Dali jsme 2 výlety, jinak jsme čas trávili v hotelu. Komplex obrovský - snad 3 bufetové restaurace, 7 ala carte restaurací, pizzerie, spousta barů, vodní sporty, atd. Jako odpočinek super, nic neřešíš. Prostředí bylo opravdu krásné, karibská atmosféra taky. Pláž a koupání opravdu perfektní! Osobně nemám nic, co bych tomu vytkl.

Jinak byl to taky LM, který jsme kupovali 2 měsíce před odjezdem, cena nebyla úplně ta nejnižší co seženeš pár dní před odletem, kdy ale nemáš jisté jestli něco bude. Ale taky ta cena byla nižší než katalogová a mnohem nižší než nabízely české cestovky. My si vybrali hotel a termín, který jsme chtěli a nečekali až na co nejnižší cenu, protože to se taky nemusíš dočkat.

Thajsko jsme chtěli taky trochu poznávat a ne se jen válet, takže tady jsme volili 4 pobytová místa během 12 dní pobytu (2 - 4 noci a jednom místě) a odsud jsme vždycky vyráželi na výlety. Dali jsme island hopping po andamanském moři (Ko Lanta, Koh Ngai, Koh Phi Phi a Ao Nang/Krabi) a bylo to taky super. Každý ostrov je jiný, nabízí něco jiného. Koupání bylo moc krásné všude (kromě Ao Nang, tam to není nic extra). Nabídka aktivit je tady nepřeberná a podle mě si musí vybrat úplně každý. Na Lantě jsme si půjčili skůtr a projeli ostrov, další den vyrazili na lodní výlet po okolních ostrovech. Na Phi Phi se dá taky lodí objíždět celé souostroví, vyrazit na view point, atd.

Jídlo bezvadné, levné. Nepřeberné množství restaurací, vybere si každý. Místní lidi a atmosféra taky fajn. Je tady spousta informací o Thajsku, zkus pohledat.

Osobně bych neměl problém absolvovat ať už jedno nebo druhé znovu. Jen si to chce ujasnit co by vám více vyhovovalo. Aktivnější pojetí nebo spíše koupačka. smiley Samozřejmě Dominikánu lze aktivně poznávat taky, jen to není tak jednoduché a levné jako v Thajsku smiley

0 Citovat

No ta Dominikana ted byla nebo jeste mozna je na brezen ze Stockholmu za 200 euro zpatecni ,,a do Stockholmu leti Wizz v breznu z Wroclawi nebo Katowic za 245 Kc jednu cestu jen je treba prejet mezi letisti schvalne jsem se dival na druhou pulku dubna co by tam bylo jeaste zajimaveho ale ty ceny jsoyu tam zatim kolem tech 400-500 euro ale treba to pak taky pujde na pulku ...

Myslis ze Dominkanska jde v kvetnu ? v Thajsku uz asi bude dost prset ...a co ta druha pulka dubna ,,zatim mam bloknute Kanary ale mam tam ubytovani co muzu zrusit bez poplatku 2 dny pred priletem ..a letenky jeste nemam ..

0 Citovat

neviem preco by malo v maji v Thajsku prsat... je to dost rozlahla krajina s roznorodym klimatom smiley
praveze kveten je na tom velmi dobre
http://www.selectiveasia.com/thailand-h ... eather/may

0 Citovat

V květnu jsem nebyl ani na jednom místě nebyl, ale rovněž si myslím, že to je ještě v pohodě co se týče deště. smiley

0 Citovat

Květen - thajské počasí: S květnem do Thajska přichází monzun, který sebou přináší více srážek,,,,,

http://www.thajskyraj.com/kveten-thajske-pocasi/

Jen ctu co je psano ....jasne ze bych dal vic na toho kdo tam byl smiley

0 Citovat

Počasí neporučíš!

Celý červen, bez většího deště (jedna noc a jedno odpoledne),
rok na to kolegyně v únoru, tři týdny trvale zataženo a velmi deštivo,
letos hlavní sezóna - deště a záplavy.

Jestliže jste plážoví povaleči a jde vám o šnorchling a máte za sebou Egypt, tak pravděpodobně nedosáhne vaše uspokojení 100% smiley
Na Maledivách jsme nebyli, takže mohu porovnávat jen s Egyptem, ale nikde jinde jsme nenašli stejně kvalitní moře (ano, existují "lokace" jako třeba národní park kolem Lipe, nebo v Malajsii Perhentiany nebo velký bariérový útes, ale zde považuji poměr cena/výkon za nesrovnatelný vůči Rudému moři).

Co se týká těch Malediv, shodou okolností kolegyně z práce byly loni v květnu na svatební cestě tam, a měli 14 dnů bez deště, 1 den zataženo.
Takže platí první věta smiley

0 Citovat

Všem děkuji za reakce. Je pravda, že v tom mám ještě větší zmatek smiley
Předpokládané lokace, jako Thajsko, Maledivy, Dominikánská republika, teď jsem našel i Keňu, by byly asi spíše válecí. A proto srovnáváme s Egyptem, tam to známe (v roce 2016 3x pobyt). Jenže okolí již přijde divné, že jezdíme stále do Egypta (pokaždé jiná lokalita), tak hledáme alternativy. Navíc, pokud to bude bez otravných arabů (chápu, že nějak si vydělávat musí), tím lépe.
Momentálně jsem projel i letenky a nikde žádné cenové terno.

0 Citovat

Vcera jsem prozkoumaval tento servr http://www.secretflying.com/euro-deals/ a narzil jsem tam na nabidku ostrova Aruba , sice to byl let s Fort Lauderdale coz by spis mohlo zajimat meho kamarada na Miami , protoze ten let tam byl zpatecni s JetBlue za 172 dolary , coz je dle meho nazory velmi hezka cena , ale zkusil jsem si najit informace o tomto ostrove, ktrey je nizozemsky a zda se ,ze tam je jednak celorocne priznive pocasi a pak ze tato lokalita je na potapeni doporucovana , treba by slo najit nejakou zajimavou letenku i z Evropy , nebo se podivat po cestovkach , kdo tenhle ostrov nabizi , rekl bych ze tam taky bude nejaky zajimavy let z Amsterdamu , treba nejaky charter

Jeste me taky napada jedna potapeci destinace blizko a to Tabarka , ovsem je otazka jak to dnes v Tunisu vypada ,ale pokud zvazujete Egypt, tak pak by asi ani Tunis nebyl problem, mam pocit ze to vyjde s tim bezpecnostnim hlediskem na stejno a tam jde zcela bez problemu vybrat 4 nebo 5 hvezdickovy hotel s all inclusive a teplo tam uz v te dobe bude

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, připojím se k tomuto tématu a taky bych Vás chtěl poprosit o tipy na svatební cestu přelom duben/květen. V plánu máme cca 10-12 pobytových dní. Dovolená by měla být odpočinková, válečka na krásných plážích, šnorchlování, 2 dny nějaká poznávačka (fauna, flora, chrámy, památky..). Chtěl bych se vyhnout velkému množství turistů. Cena kolem 30tis za osobu.

Zatím mě zaujaly následující destinace, ale nebraním se dalším:

Filipíny - ostrov Palawan, masáže, skalnaté ostrovy, bílé pláže..

Seychely

Bali-tady asi bude hodně turistů, ale jednoduché spojení

Myanmar, Kambodža a Vietnam - myslím, že levnější destinace a ne tak turisty profláknuté

ostrovy v Karibiku asi budou nákladnější

Maledivy jsme byli

Díky všem za tipy.

0 Citovat

Za mě bych šel z Tvého výčtu do Filipín nebo Myanmaru. Myanmar zatím relativně splňuje turisticky neprofláknutou destinaci na rozdíl od Vietnamu a jsou tam skvělí lidé oproti Kambodži (samozřejmě i tam najdeš super lidi, ale Myanmar je jinde).

Filipíny jsou na odpočinkovou dovolenou pohoda a cenově dostupné.

0 Citovat

asi tie Filipiny, aj ked ktovie ci sa to tam nezvrhne, sledujem trochu situaciu a tam sa uz normalne bombarduje lietadlami...sice je to Mindanao, ale prednedavnom v aprili skoro 10 mrtvych na Bohole pri nejake prestrelke s islamistami. Ale vsak vzdy sa leti aj tak do Manily, Cebu maximalne a odtial by sa uz pripoj dal nakonfigurovat podla aktualnej situacie. Nie som z tych co strasia, na Ukrajine som kazdu chvilu, ale zistenie ze par tyzdnov predtym sme sa tam prehanali na skutre cez tie dedinky, kde boli islamisti v ukryte..no este to bude zaujimave

0 Citovat

Tak to ani dlho netrvalo a už "veselo" priamo pri letisku v Manile

http://aje.io/bmg9

0 Citovat

tam to teď nějak žije na víc místech :(

0 Citovat

Minulý týden jsem byl ve Vietnamu, a tam si myslím, že byste byli s novomanželkou spíše zklamaní. Cestou jsme sice potkali snad tři páry, které tu  trávily své líbánky, ale osobně si umím představit mnohem lepší prostředí...

Teď sedím cca 30 metrů od pláže na Phi Phi v Thajsku (ale na té odvrácené straně od párty části ostrova) a musím říct, že je to tady jak v ráji. Krásně bílé pláže, azurové moře, palmy, teplíčko. To si myslím, že je to pravé místo pro novomanžele :).

Pro dokumentaci přikládám jednu fotku pořízenou dnes ráno ;)

Pokud pořád tápete s výběrem vhodné destinace pro líbánky, doporučuji kouknout sem: https://www.svatebniasistentka.c...ebni-cesta


img-1384.jpg

0 Citovat

Tazatel už má víc než rok po svatební cestě. Vyhrabal jsi naprosto nesmyslně rok starej příspěvek.... Tyhle nekroposty mě fascinují....

0 Citovat

Třeba už stihnul rozvod a čeká ho další svatba. 

0 Citovat

Tak Pepa je tu nový a potřebuje se realizovat :)

0 Citovat

Svatba, to je nádhera … žení se Haťa Paťa

0 Citovat

Nekropost 😁

Eremi pobavil si

0
22 reakcí