Dobrý den, chystáme se cestovat na Jávu do Indonésie v Září 2017. Zatím nejlevnější varianta vyšla po všemožných hledáních na cestu přes Londýn. Zpáteční letenka Praha>Londýn 1500kč Zpáteční letenka Londýn>Jakarta 12140kč (letuška.cz - turkish airlines) Otázky mám dvě: - je tohle opravdu nejlepší varianta jak se tam dostat nebo jsem něco přehlédl? - jaká je hrubá předpověď pohybu cen těchto letenek? má smysl čekat s nákupem v očekávání lepší nabídky nebo už se to hýbat pravděpodobně nebude? Nejsem zrovna zkušený cestovatel  .

Indonésie - Jakarta

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

8 reakcí

Dobrý den,

chystáme se cestovat na Jávu do Indonésie v Září 2017.

Zatím nejlevnější varianta vyšla po všemožných hledáních na cestu přes Londýn.

Zpáteční letenka Praha>Londýn 1500kč
Zpáteční letenka Londýn>Jakarta 12140kč (letuška.cz - turkish airlines)

Otázky mám dvě:
- je tohle opravdu nejlepší varianta jak se tam dostat nebo jsem něco přehlédl?
- jaká je hrubá předpověď pohybu cen těchto letenek? má smysl čekat s nákupem v očekávání lepší nabídky nebo už se to hýbat pravděpodobně nebude?

Nejsem zrovna zkušený cestovatel smiley tak uvítám jakékoli informace co by mohly pomoct.

Děkuji.

0

Vitaj na fore smiley

aky dlhy ma byt pobyt?
si limitovany konkretnymi datumami?
budes len na Jave? planujes ist inam (Bali atd)?
letenky do Londyna su vratane batoziny?
si ochotny odlietat aj z ineho letiska nez PRG? ak ano, ako dlho si ochotny stravit na ceste (v aute/buse)?

0 Citovat

Díky za přivítání smiley

- délka pobytu ideálně kolem 14 dní
- limit na data nemáme - čím levněji tím lépe
- z Jakarty budem dost pravděpodobně přelétávat do Yogakarty a odtamtud cestovat po východní části Jávy - koukal jsem na místní přelety na AirAsia a ještě zkouknu místní dopravu po zemi pro srovnání, ale každopádně bychom se pohybovali spíš na druhé straně Jávy než je Jakarta
- letenky do Londýna jsou včetně příručních zavazadel - v tomhle mám mezeru a nejsem si jistej jestli jsme schopný se do toho zabalit - asi by to bylo ideální kvůli tomu, že tam pojedeme na aktivní truristiku spíš než válení po pláži, takže si všechno pěkně odnosíme
- jsme ochotni odletat odkudkoli pokud to bude rozumné z hlediska ušetřené ceny vůči času - rozhodně nemám problém s jakýmkoli busem do Vídně apod pokud to bude výhodné

Díky a také zdravím smiley

0 Citovat

co sa tyka balenia sa do prirucnych zavazadel, dost zavisi, co si sebou chcete vziat. spominas aktivnu turistiku, budem teda predpokladat nejaky spacak, potencialne stan, turisticke boty, handry na vymenu bo prepotene sa blbo nosi atd. nehovoriac o nutnosti mat flasku paleneho (vrele doporucujem - akonahle nam na Bali dosla slivka, nase r**e spoznali stredovek). toto vsetko imho do prirucaku nenarves. a palenku ti vyhodia na prvej security (co fakt nechces).

Co navrhnem, sa ti asi uplne pacit nebude, ale skusim to smiley

Na niekolko terminov v 9/2017 sa da najst PRG-CGK-PRG za 14726Kc s BA cez Londyn a Singapur. V cene je checkovana batozina (takze slivka a stan sebou). Zbalit sa da do 10kg aj do vacsieho batoha, kde napchas viacero veci, nez len vercajg na spanie. A pre trosku nadsenia, LHR-SIN sa leti s A380 smiley

vyssie uvedene najdes na letenky.cestujlevne.com pri zadani PRG - CGK, 13.9 - 27.9, +-3dni a pozeral som to pre dve osoby .. na inej agenture som nebol schopny tieto lety za danu cenu najst.

A teraz - preco v tomto pripade kupit drahsiu letenku???
Ked k svojej najnizsej cene cez Londyn pripocitas transfer medzi letiskami (ratam 10GBP), si niekde na 14000, so vsetkym diskomfortom, ktory ti tento routing prinasa, potencialom nestihnut let s Turkish atd .. je na tebe, aby si zhodnotil, ci sa ti to za tych par kil uspory vyplati.

Ak si nakoniec budes predsalen vziat checkovany batoh, suma sa dostava na alebo nad uroven ceny letu s BA.

0 Citovat

To je právě otázka co všechno sebou. Zatím mám předpoklad, že stan nepotáhnem, že se budem na místě ubytovávat dle možností (samozřejmě co nejvíc dopředu zajištěných). Tím by vypadnul stan i spacáky, což jsou v podstatě největší věci. Alkohol si píšu za uši, na ten jsem ted předběžně samozřejmě úplně zapomněl smiley.

Každopádně jsme narazili na další variantu a tou je cesta přes Milano. Např jsem tam našel na září letenky (zase s Turkish) za 12840. A do Milana je i jednoduší se dostat buď ryanem, který tam má docela často akce (pokud se nemýlím) a nebo přinejhorším busem. Tohle je asi lepší než Londýn a i vypadává transfer z letišť.
Ale jako je to na zvážení smiley.


A myslíš, že se ceny můžou ještě nějak výrazněji pohybovat? ideálně dolu smiley jestli má smysl čekat a čekovat akce na akčních letenkách a podobných serverech ve víře, že se najde úžasná letenka za 9ku? smiley Nebo to nemá smysl a do téhle destinace to zůstane konstantní, nebo hůř s blížícím se datem letu to poroste? Kdy je ideální čas na nákup letenky?

Díky smiley

0 Citovat

PRG-MXP lieta EZY, pri 2 cestujucich za cca 1000Kc na hlavu, ak ti sadnu datumy ... tzn si znova na skoro 14000, aj bez prechodov medzi letiskami. tzn, usetril si cca 1600kc na dvoch. ak je maximalnou prioritou kazda stovka, tak tvoja moznost skratka vyjde lepsie. v opacnom pripade by som dal stale prednost garantovanym prestupom, moznosti vziat si, co sa mi zamane, vratane nozika, opalovaku, etc. predpokladam, ze sa niekde aj ubytujete, veci si odlozite, a na turistiku pojdete odtial, nez ze prejdete Javu skrz naskrz peso so vsetkym na chrbte.

co sa tyka hybania sa cien leteniek - ano, je mozne, ze sa casom najde lepsia cena. nie, slubit ti to nedokazem. mozno za tyzden vyjdu letenky za 11, mozno sa ceny zdvihnu na min 17 .. je to vo hviezdach smiley

0 Citovat

presne, nevymyslat moc. Jakarta narozdiel od KUL, alebo BKK nebyva az tak casto v akcii a bagaz sa vzdy zide, najma cestou naspat keby si nahodou natrafil na nejake dobre suveniry a alkoholy smiley

0 Citovat

Jasný díky smiley

jj jsem si vědomej, že to co tady teď řeším jsou položky v rámci 2tisíc smiley Jako určitě není prioritou cestovat za každou cenu co nejlevněji, ale pokud to jde bez nepřiměřeně sníženého pohodlí tak i takovou částku rád ušetřím smiley Radši dám peníze za zážitky na místě než za dražší letenku prostě smiley

V podstatě mi šlo o to jestli se dá říct např.:
" na akci nemá smysl čekat, do jakarty se létá v sezóně tak a tak, akce přijdou většinou až tehdy a tehdy a to už je mimo termín - ve vašem termínu to pod 13ku neklesne "
- prostě jestli někdo megazkušenej dokáže tohle odhadnout smiley ale je mi jasný že je strašně těžký něco takovýho říct

Každopádně s nákupem letenek ještě chvilku počkám a zkusím nějak zachytit jak se to pohybuje. Případně mít kliku a chytit nějakou tu akci.


Jinak děkuju moc smiley

0 Citovat

pozri si predchadzajuce akcie http://cestujlevne.com/?s=jakarta&submit=
okrem mega hitu z milana spred 4 rokov nevidim nic extra

0
8 reakcí