Ahoj v zimě letime do Thajska a máme s přítelkyni otázky, na které určitě mate odpověď. 1) letime s batohem, jak to děláte se samponem, krémy a podobně? Nechceme to vyndavat na letisti2) nebojíte se nechávat osobní věci na hostelu? Popřípadě jak to řešíte 3) osobní doklady si kopirujete a když je někdo vyžaduje tak dáváte kopie?4) když jdete třeba na pláž, kde necháváte věci, aby Vám je nikdo nevzal? ( myslim tím penize, pasy atd)Děkuji za odpověď a omlouvám se za styl psaní, píší z mobilu.Jindra .

Thajsko - basic dotazy

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

7 reakcí

Ahoj v zimě letime do Thajska a máme s přítelkyni otázky, na které určitě mate odpověď.

1) letime s batohem, jak to děláte se samponem, krémy a podobně? Nechceme to vyndavat na letisti

2) nebojíte se nechávat osobní věci na hostelu? Popřípadě jak to řešíte

3) osobní doklady si kopirujete a když je někdo vyžaduje tak dáváte kopie?

4) když jdete třeba na pláž, kde necháváte věci, aby Vám je nikdo nevzal? ( myslim tím penize, pasy atd)

Děkuji za odpověď a omlouvám se za styl psaní, píší z mobilu.

Jindra

0

Ahoj,

1) musíš rozdělit do lahviček po max. 100ml, které lze zakoupit např. v IKEA. Anebo rovnou koupit malé šampony atd., např. v Lidlu.

2) ne

3) ne

4) v batůžku pod ručníkem

0 Citovat

1. šampóny, krémy a mydlá si kúpte na mieste, nestojí to viac, než doma, inú kozmetiku do 100 ml môžete niesť do celkového objemu 1 l v ptiehľadnom sáčku

2. ja sa bojím a tak beriem izby s trezorom, alebo dávam cennosti do trezoru na recepcii

3. kópie pasov je dobré mať so sebou, niekde s tým uspejete, ale nie je to pravidlom

4. na pláž berieme veci, čo vieme oželieť, ak beriem zrkadlovku a mobily, treba to mať stále na očiach- zbytok podľa bodu 2.

0 Citovat

Ahoj, moje názory:

1) Máte v podstatě 3 možnosti:

- Zavazadlo odbavit do podpalubí. Pak nebudete šampóny, krémy apod. vyndávat a uvidíte je až v Thajsku na páse. Pokud by byl šampon jediný důvod k odbavení zavazadla, bude to znamenat zdržení.

- Šampóny a krémy s sebou nebrat a koupit až v Thajsku. Před odletem zpět vyhodit.

- Zabalit vše do příručního zavazadla s tím, že všechny lahvičky budou max 100ml. A budete to muset během kontroly vyndat.

2) Opět vidím možnosti:

- Nechat věci na hostelu a bát se že o ně přijdu v hostelu

- Vzít si věci s sebou a bát se, že o ně přijdu na ulici

- Zajistit si (dražší) hotel, kde je pokojový sejf a bát se o něco méně, že o ně přijdu (ale zase se bát o něco více placení účtů na konci měsíce)

- Nemít s sebou nic cenného :-) (a bát se, že přijdu o zážitky spojené s fotografováním na nejnovější model telefonu, foťáku, apod.)

Ve finále je nejvhodnější zvolené řešení závislé na osobní preferenci rizik a každý to bude mít nastavené trochu jinak

3) Z osobní zkušenosti se mi nestalo, že by po mě někdo někdy chtěl kopii osobního dokladu. Pokud je kdekoliv vyžadován osobní doklad, je vyžadován v originále. Kopie je pro takovéto účely zbytečná. Kopie se může hodit v případě ztráty originálu při s tím spojeném zařizování

4) Tady jsou možnosti stejné, jako u otázky 2. Buď je necháte na hotelu (ideálně v sejfu, nebo na recepci), nebo si je vezmete s sebou a minimálně jeden z vás bude na ně dohlížet (a budete se v tom střídat).

0 Citovat

Ahoj Jindro

1) Pokud bude objem do 100ml tak je vše ok.

2) Když jsem v Thajsku byl, tak jsem se v hostelech nebal nic nechávat. Každopádně stále musí být člověk rozumný a zhodnotit situaci na místě, ale to platí pro všechny země světa ;)

3) Doklady mám vždy okopírované. Ani se nevzpomínám, že jsem je v Thajsku potřeboval nechávat. Každopádně jako rezerva se to vyplatí určitě. Ještě doporučuji si vše hodit na Cloud – třeba na Dropbox. Máte vše při ruce v mobilu a když zrovna budete potřebovat číslo pasu, tak ho aspoň nebudete muset lovit někde v báglu. Vyndáte mobil a je to.

4) Je to asi všude stejné. Pas bych asi na pláž nebral a vše ostatní narvat do báglu a koukat na něj z dálky. V Thajsku jsem od nikoho neslyšel, že mu někdo něco ukradl z pláže. Stát se samozřejmě může vše, ale stejně jako u 2) je důležité zhodnotit situaci na místě.

Kdybys měl nějaké dotazy, tak dej vědět. Rad ti odpovím.

Honza

0 Citovat

1) kupte na místě. Nebo holt musíte dát do odbavenehé zavazadla. Pokud ale nemá přítelkyně vyloženě ze zdravotních nebo jiných důvodů must have kosmetiku určité značky, tak bych koupil vše na místě.

2) bral jsem s sebou doklady a peníze. Pokud máš strach nechávat na hostelu, musíš si připlatit za ubytování, kde nabízí lepší úschovnu/trezor.

3) fotím si to a mám na mailu/cloudu pro případ ztráty/krádeže. Kopie na zálohu nikdo nechce, originál pas nikdy z ruky nedávám. Pokud někdo chce můj pas jako deposit, jdu jinam.

4) na dohled a doufám, že nikdo nevezme rychleji, než doplavu z vody :). Nic jiného, krom nějaké resort úschovny nevymyslíš. Třeba na plážové masáže jsme chodili s pěnezma, fotákama s sebou, zbytek věcí jsme ale nechávali normál na pláži (cca 500m od masérek) a nikdy nebylo ničím pohlé.

0 Citovat

4) Jen doplním, že největší zloději v Thajsku jsou opice :). Na ty bacha, ty tě oberou o batoh i když ho máš za zády :)

0 Citovat

Děkuji Vám za příspěvky! ;)

0
7 reakcí