Nová letecká společnost Air Italy, tedy převlečená Meridiana a hned první chybka. Třeba to nějakého dobrodruha zaujme. Let do NY je s lie-flat seats A330.  .

O prázdninách v business class do New Yorku za 470,-EUR

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

16 reakcí

Nová letecká společnost Air Italy, tedy převlečená Meridiana a hned první chybka. 

Třeba to nějakého dobrodruha zaujme. Let do NY je s lie-flat seats A330. 



screen-shot-03-03-18-at-10.jpg

0

Covece vypada to super, ale to CAI je na me trochu velka exotika.. :) Chvili sem o tom premyslel, ale vzdycky kdyz si napocitam ten priskok, tak mi prijde lepsi pockat si na neco z PRG - zejmena o prazdninach..


Nevim jestli tady nekdo neleti ten flyertalk CZ users mileage run prvni tridou do Phoenixu v lete - na BA Gold - nakonec sem to taky vzdal, a to byl zacatek v OTP.. :)


Ja si letos pockam na prazdninove Las Vegas z Prahy - loni jsem to provahal za 32k, letos budu pripraveny :)
0 Citovat

Navic uprimne v NYC uz je tolik Cinanu, ze me pomalu prestava bavit tam jezdit, stava se z toho bohuzel celkem zoologicka.. :(

0 Citovat

Dokud nebudou ve One Worldu, tratí pro mě tyhle nealianční aerolinky význam :) Káhira ale jinak pecka, hned bych si jí dal znovu.

O čem je řeč s PHX? edit: už mám, tohle vlákno jsem nikdy předtím neviděl, díky!

0 Citovat

Můžeš creditovat k BA, což ale nic nemění na věci, že (prozatím) tahle aerolinka z CAI není žádná pecka

0 Citovat

To éro mají od Qatar https://www.qatarairways.com/en/...italy.html

0 Citovat

A 330 v Qataru je jejich nejhorší byznys, ale pořád krásné ve srovnání s jinými. Pokud mám s QR letět v C (tedy spíše R), tak A330 na některém segmentu je spíše diskvalifikující.

0 Citovat

To víš, nás plebejce a proletariát uspokojí i ta 330...

0 Citovat

Qatarska A330 je v pohode (teda podla mojho subjektivneho pocitu)  Jedno male riziko tam moze nastat ,ze z nejakeho dovodu tam v urcity den poleti do NYC namiesto QR A330  ich stara Meridiana B767 ...   A to je iny level :-(     Len pripominam pravidlo No #1 u Qataru, mozno to bude platit aj u novej Meridiany.. ?   Rule 1 of booking with QR - Do not book a route or time just to try a specific aircraft. You will only be disappointed.

0 Citovat

u Ryanairu (for an obvious reason) ani Qataru (2 společnosti s kterýma ma asi nalítáno nejvíc) mně nikdy letadlo nevyměnili, kufr neztratili, let nezrušili. Zdravím pana Mikira, ambasadora FR.  Daniel, ambasador QR. 

0 Citovat

Pochybujem,ze Mikir (FR ambasador) cita toto vlakno ... Ale z vlastnej skusenosti (114 segmentov u QR) som uz vela krat zazil ,ze doslo k zamene z A350 na B777 (4x)  alebo ine kombinacie  ako B788 na A330  atd.  tieto widebody zmeny sa u QR deju docela casto , hlavne minuly a predminuly rok, ked mali menej A350 vo flotile...  ale toto skor patri do vlakna o QR, pretoze toto je AirItaly letenka....

0 Citovat

jasný, jasný, mám max. 30 segmentů a z toho ještě polovina v prasečáku. Ale nedá mi to nezareagovat. B 777 jsou jejich nejlepší létající postele, na to se A350 (DOH-HND-DOH) s tím skoro prázdným barem uprostřed nehrabe. Sorry jako. Mám 2 metry a 110 kilo, takže na velikosti postele záleží. Asi mně vadí strkat nohy velikosti 48 do té kovové či skořepinové "kapsle".

0 Citovat

Není náhodou doba, kterou strávíte mrcasením se do CAI zhruba rovna době letu PRG-JFK...?

0 Citovat

Daniel napsal(a):

jasný, jasný, mám max. 30 segmentů a z toho ještě polovina v prasečáku. Ale nedá mi to nezareagovat. B 777 jsou jejich nejlepší létající postele, na to se A350 (DOH-HND-DOH) s tím skoro prázdným barem uprostřed nehrabe. Sorry jako. Mám 2 metry a 110 kilo, takže na velikosti postele záleží. Asi mně vadí strkat nohy velikosti 48 do té kovové či skořepinové "kapsle".

Qatarske A330 maju dve varianty sedaciek, "B/E MiniPod seat" a "B/E Diamond seat",

 obidve su "horizontal J" , varianta Diamond seat ma maly priestor na nohy ,

 ALE varianta MiniPod seat je takmer identicka s B777, teda je to dobra postel na spanie na dalkovky.

 Suhlasim,ze qatarska B777 je najlepsie sedadlo na spanie u Qataru (jasne,okrem F a novych Qsuites) na dalkovky.

 Zazil som B777 napr. na 16hod lete DOH-LAX,LAX-DOH alebo 14hod  MEL-DOH a pre mna ta postel je pohodlnejsia ako B788,A380,A350  a na tom sa shodne viacero QR FF aj na FT foru...niekomu moze vadit usporiadanie 2-2-2,ale mne osobne nerobi problem prekrocit toho druheho cloveka,ak spi a ja mam sedadlo u okna...

0 Citovat

777 je na spaní fajn.. příští týden letím GRU a EZE a trošku jsem doufal, že nasadí novou 35K jak slibovali.. ale přežiju to i v tripl sevn :-)

0 Citovat

tato nabídka je určena fanouškům CL ze Sverní Afriky. Bohužel CAI má bezpočet velmi atraktivních tarifů, ale jak se tam dostat levně a rychle? Ale souhlas, raději přetrpět přímý let do NY v economy z nejbližšího letiště než se štrachat do Káhiry. Přesto palec hore, good find OP, jak říkáme na flyertalku :-). Ale třeba u letu do JPN, Polynezie či AUS/NZ již bych positioning do Káhiry zvažoval. Mysím že předseda relativně nedávno letěl z Káhiry v F s QR do BKK.

0 Citovat

Hele tema priskoku je obecne stary asi jako to se slepici a vejci .. :) Ja sem tady do toho kdysi keroval v jednom kuse, ze jenom kreten si koupi letenku z Nordics za 7.5k, kdyz ho cesta s priskokem a hotelem vyjde na to same jako let z Prahy, akorat je to z Prahy o parnik rychlejsi :)


Uprimne je to hodne individualni - Kahira je zajimave mesto a je to hodne o konkretnim dealu - ja sem treba koukal na EK Fko do Tokia - za to bych z Prahy vypalil 130k a pres Kahiru s priskokem 60k - to uz se "plebejci" jako sem ja vyplati..


New York by pro me byl zajimavej akorat na statusovy mile, presne jak pisou kluci vyse - kdybych si mel vybrat mezi primakem s Deltou v eco nebo s Meridianou z Cai v C tak letim jednoznacne z Prahy, zabere to tretinu casu a priskok do CAI bude stat stejne jako ten monkey class az do US..


Posledni 2 akce, ktere jsem koupil s priskokem, byla na kveten to AC MUC - HAV za 4200kc a jeste jsem si koupil na cervenec z Mnichova Lefkadu za 2500 s kufrem - benzin hodim na firmu a 50ecek za parkovani na tyden je celkem unosna cena - zejmena pokud srovnam cenu za odlet z Prahy..
0
16 reakcí