Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli pokud jsem členkou programů OK Plus a FlyingBlue, tak si mohu míle z jednoho letu nechat načíst na oba z nich? Anebo mě to vždycky nechá jenom na jeden? Díky. .

AF/KLM FlyingBlue

Založil(a) ve fóru Frequent flyer programy

Já osobně mastercard creditkou, už 3x a pokaždé bez problémů.

0 Citovat

Taky Mastercard kreditka, dvě rezervace a OK.

0 Citovat

Tak fakt nevím kde je chyba.. MC mi to dělalo ty chyby, Visu to zase vůbec nebralo jako kartu. Zkusím zase příště, teď jsem se musel zařídit narychlo jinak.

0 Citovat

Tak jsem teď rezervoval ubytko v Bangkoku a v Sydney na sebe i přítelkyni smiley diky za tip smiley

Když jsem tam hledal co nejlevnější možnosti, tak jsem narazil na to, že to ukazuje rozdílný ceny v EUR a USD a někdy dokonce i jiny hotely smiley Například hotel na dvě noci v Sydney při placení v EUR byl levnější o víc než 300 czk oproti nacenění v USD smiley

0 Citovat

Mate niekto nejaky tip na lacny let v ramci tejto aliancie? Potrebujem predlzit platnost mil a treba na to aspon 1 let, ktory pripise mile.

0 Citovat

Nejlevněji z Prahy vychází Amsterdam nebo Paříž. Zpátečka přes aerolinku do 3k, přes OTA to bude o pár stovek méně.

0 Citovat

Nenašel by se někdo, kdo má na Flyinblue účtu zbytečných 2500 mil a nepřevedl by je na můj účet za nějakou symbolickou částku?

0 Citovat

Já mam zbytečných 1252, ale to asi nepomůže což? :D

1 Citovat

Děkuji moc za nabídku, ale potřebuju těch 2500 :-)

0 Citovat
Lukáš Horák napsal(a):

Děkuji moc za nabídku, ale potřebuju těch 2500 :-)

Lukáši napiš na jakub@sichta.com ... Mám tam asi 4500 což stejně při delších letech 1x, 2x za rok nevyužiju a nějak se domluvíme :)

0 Citovat
RadekB napsal(a):

Já mam zbytečných 1252, ale to asi nepomůže což? :D

Ahoj, ja bych 1000 mi potreboval. Byl by jsi je ochoten darovat?

0 Citovat

Flying blue od dubna předělává svůj systém: https://explorefurther.flyingblue.com. Zavádí XP body - podle letové třídy a délky letu. Domácí economy za 2 body, long haul nad 5000 mil je za 12 mil. Pak jsou třídy premium economy, business a first class. Výhodou je zjednodušení oproti současnému modelu, kde dostanete koeficient dle knihovací třídy a tím se násobí proletěné míle. Pro upgrade do Silver je třeba 100 XP, což je deset krátkých mezinárodních zpátečních letenek v Economy.

0 Citovat

Neřekl bych zjednodušení. K dosažení statusů v současnosti člověk nepotřebuje míle, ale segmenty. Tam se nic nenásobí, prostě 1 let = 1 segment, a to v jakékoliv třídě, za kterou se připíše alespoň část mil.

0 Citovat

Jo, to jsem si všiml až po odeslání, že se to týká statusu a ne mílí.

0 Citovat

Měl by zájem někdo o mých 3582 mil? Expirace za měsíc.

0 Citovat

V prosinci mi propadne porce mil ve Flying blue. Jak co nejlevněji získat eligible flight (z Prahy)? Kdysi jsem letěl s ČSA, které jsou v alianci, a nepočítaly se lety. Napadá mě jen PRG-AMS-PRG od KLM. Nejlevnější jsou pá-so a so-ne za 2536 Kč po mnoho měsíců (od 9.7., dříve jsou i tyto varianty dražší). Máte někdo lepší nápad?

0 Citovat

Jj to je asi nejlevnější možnost. Pokud by ses chtěl podívat do Nice,viděl jsem,že mají za celkem fajn cenu AF (pod 4k).

Jinak na stránkách KLM si můžeš vyhledat destinace z určitého města a seřadit dle ceny.

0 Citovat

Btw kde při objednávce KLM najdu booking class? Nemůžu ji najít :-(

0 Citovat

Oživuji otázku, jak nejlevněji prodloužit platnost mílí. Je mi líto nechat je propadnout, ale kupovat jen kvůli nim letenku za 2-3 tisíce nedává smysl.

0 Citovat

Ak potrebuješ čisto len pohyb na účte, tak sa dá previesť 1000 Accor bodov na 1000 míl vo FB, alebo naopak, 4000 FB míl na 1000 Accor bodov

0 Citovat

"The validity of all Miles shall be extended by two (2) years after
an Overall Extending Activity, therefore Miles will expire two (2) years after the last Overall Extending Activity date"

“Overall Extending Activity” is defined as an activity that rewards the Member with XP (Eligible Flights) or any other Earn Activity designated as an Overall Extending Activity in the Flying Blue Communication, and therefore extends the validity of all Miles, such as flights on Transavia that earn Miles and payment with the co-branded credit cards listed in the Flying Blue Communication. 

0 Citovat

Koupil jsem award letenku u Transavia za míle a cash. Letěl jsem před měsícem. Ve Flying blue vidím aktivitu, kdy se mi míle odečetly. Nečekám, že bych za award letenku dostal míle, ale validita starých mílí se neprodloužila. Nebo se to netýká award letenek?

0 Citovat

To netyka - musi se jednat o revenue let, ze ktereho budou pripsany mile na vas ucet. Timto pripisem dojde k prodlouzeni platnosti.

0 Citovat

Hmm. Tak jsem zbytek mil utratil za zpáteční let Praha-Chicago (22 500 mil + 233€). Tím s Flying Blue končím.

0