Máte prosím někdo zkušenosti s autobusovou dopravou mezi ČR a Ukrajinou? V IDOSu vidím mraky spojení jak českých, tak ukrajinských firem. Koupil jsem si na busfor.ua jízdenky do Lvova a zpět, byl to trochu problém (např. nesouhlasil počet míst v autobusu na webu dopravce a na Busforu, pak mi dočasně selhal Revolut atd.). Proč se vlastně ptám? Začetl jsem se na Wikivoyage do článku o dopravě na Ukrajinu a někdo tam výslovně zmiňoval, že jsou busy plné ukrajinských pracantů, kteří v nich po cestě chlastají a kouří, tak bych rád, aby mi aspoň tu část s kouřením někdo vyvrátil. :-D .

Bus ČR-Ukrajina

Založil ve fóru Autobusová doprava

14 reakcí

Máte prosím někdo zkušenosti s autobusovou dopravou mezi ČR a Ukrajinou? V IDOSu vidím mraky spojení jak českých, tak ukrajinských firem. Koupil jsem si na busfor.ua jízdenky do Lvova a zpět, byl to trochu problém (např. nesouhlasil počet míst v autobusu na webu dopravce a na Busforu, pak mi dočasně selhal Revolut atd.). Proč se vlastně ptám? Začetl jsem se na Wikivoyage do článku o dopravě na Ukrajinu a někdo tam výslovně zmiňoval, že jsou busy plné ukrajinských pracantů, kteří v nich po cestě chlastají a kouří, tak bych rád, aby mi aspoň tu část s kouřením někdo vyvrátil. :-D

0

My sme toto leto išli z Lvova do Prahy busom od Leo express (ten asi nemáš kúpený), ale tam to bolo uplne v pohode. Čisto, bez chlastu a fajčenia a navyše pomerne prázdno..

0 Citovat

Já jel busem z Řešova do Ivano-Frankovsku, který byl samozřejmě plný ukrajinských pracantů z Polska. Ano, byla to nejnepohodlnější cesta v životě, ale žádné kouření a chlastání se nekonalo. Jel jsem nějakým ukrajinským dopravcem, který ani nemá vlastní web...

0 Citovat

Spíš než o kouření bych se zajímal o technický stav těch autobusů, protože to jsou vraky jako u nás na počátku devadesátých let.  Ale když chceš za každou cenu ušetřit...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Spíš než o kouření bych se zajímal o technický stav těch autobusů, protože to jsou vraky jako u nás na počátku devadesátých let.  Ale když chceš za každou cenu ušetřit...

Tak já chtěl hlavně jet přímo a ne s Leo Expressem s několika nejistými přestupy. :) Mám naději, že ty busy někdo schválil pro provoz v ČR a tudíž se nebudou rozpadat, ale třeba jsem moc velký optimista.

0 Citovat

proc s prestupy? 

0 Citovat

Nejisté přestupy? To myslíš co? 

0 Citovat

U Lea je prestup jeden. Náš bus z Lvova meškal a vlak nás čakal takže asi tam ten prestup nejak garantujú.. 

0 Citovat

Měl jsem upřesnit - z Brna. Momentálně s přestupem v Praze a Bohumíně, dřív jezdil přímý spoj. Přestup až tak úplně negarantují, záleží na tom, jak velkou sekeru by spoj do Bohumína nabral. Dá se jet i z Přerova s jedním přestupem, ale do Přerova musím s jinou společností a zase tu vzniká prostor pro průser. ;-) Flixbus měl taky přímou linku a taky ji zrušil.

0 Citovat

Není jednodušší prostě letět z BTS ?

0 Citovat

To by bylo, kdyby Wizz letěl ve čt večer/pá ráno a v ne večer zpět a taky už od září. :)

0 Citovat

No z Katowic mas patek rano a nedele zpet - sice ne vecer, ale dopoledne, ale odhaduji, ze stale lepsi nez se kodrcat autobusem a cekam na hranicich nepredvidatelny cas.

0 Citovat

Dík, ale ráno nelze. :)

0 Citovat

Ne, zase z Brna nevim ale pak z Prahy je cele Ukrajinsko dost levne dostupne, a to beze prestupu. www.ewe.ua mozem jen doporucit, obcas akce -50% nebo treba i za 80 korun ;)

0 Citovat

panda napsal(a):

Ne, zase z Brna nevim ale pak z Prahy je cele Ukrajinsko dost levne dostupne, a to beze prestupu. http://www.ewe.ua mozem jen doporucit, obcas akce -50% nebo treba i za 80 korun ;)

Dík za tip. Tu firmu už jsem někde zahlíd, ale web jsem neznal.

0
14 reakcí