Ahoj všichni, Začátkem září se chystáme do Indonésie a rádi bychom během 4 týdnů projeli Indonésii, konkrétně ze Singapuru na Bali. Máte s tím někdo zkušenost? Dá se to projet vlakem/busem/lodí se zastávkama? Je to dostatek času projet Sumatru i Jávu? A hlavně, je to k tomu vůbec?  .

Ze Singapuru na Bali 'po zemi' - tipy?

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

3 reakce

Ahoj všichni,
Začátkem září se chystáme do Indonésie a rádi bychom během 4 týdnů projeli Indonésii, konkrétně ze Singapuru na Bali.
Máte s tím někdo zkušenost? Dá se to projet vlakem/busem/lodí se zastávkama? Je to dostatek času projet Sumatru i Jávu? A hlavně, je to k tomu vůbec? smiley
Případně, kdybychom měli něco vypustit, doporučili byste spíše procestovat Jávu nebo Sumatru? Možnost je i přeletět rovnou na Bali a pak se zaměřit na Lombok.
Každá zkušenost, rada, cokoliv moc pomůže!
Díky moc smiley

0

Jezdili jsme tři týdny Jáva a Bali. Bali rozhodně velké zklamání, příroda krásná, pláže nic moc, ale ten turismus. Je tam toho moc. A to jsme se snazili jezdit mimo. Na jávě jsme se pohybovali letadlem, vlakem (1. Trida super, pohodlne, klima, porad nekdo nabizel jidlo a piti), pak i busy a to bylo peklo. Ale zazitek. Nelituju. Obecne Java je lepsi v lidech, Balijci jsou proste v turistickych oblastech, takze typicke scamy. Ale to je vsude. Bali zase ma koncentrovane vse, plaze, sopky, vodopady, krasnou krajinu, hinduisticke krasne chramy, to Java nema. Lombok ani Sumatru nemuzu hodnotit, nebyl jsem. Ale nemyslim si, ze za tri tydny lze Java i Sumatra. Sumatra je obrovska, stejna jako Java.
Nedavno mi nekdo psal, ze projeli autem Javu (chteli to same ve Vietnamu). Videli Javu off tourist track a byli velice spokojeni. Rizeni tam je v pohode, benzin levny a pujceni bez problemu (nikoliv moje zkusenost, ale pokud to srovnam s Thajskem, tak to bude velmi podobne). To je taky varianta.

0 Citovat

Zdravím, v Inodnésii jsme byli vloni. Jáva, Bali, Gili Islands. Sumatru znám z vyprávění kamaráda,co tam pracuje cca. 4 měsíce v roce. Sumatra vzhledem k svému povrchu umožňuje jen omezeně jezdit autem. Doporučuju najít si dvě tři místa, tam udělat výlety a přeletět s Lion air, Air Asia, Garuda atd. na Jávu do Jakarty nebo do Malajsie KUala Lumpur a odtud dál někam na Jávu. Jakartu s klidem vynechte, nic tam není. Za vidění stojí Krakatoa, resp. Anak Krakatau, Národní park Semeru na východě, určitě Kawah Ijen (sirný důl v kráteru sopky (dobré boty, respirátor na dýchání). Yogjakarta - chrámy Borobudur a Prambanan (ten byl hezčí). S místní cestovkou lze absolvovat NP Semeru a Kawah za 1mil RP na os. 3 denní trek. Jen je třeba mít vše, opravdu vše napsané na papíru, jídlo, typ ubytování, kolik lidí bude v autě. Prostě vše. Nenechte se obalamutit. Vše smlouvejte, čím víc lidí, tím větší šance na slevu. Na trhu začněte s destinou ceny, co vám řekne trhovec na první dotaz. Klidně odejděte, někteří sami přijdou a nabídnou slevu.Když se dostanete na 1/3 původní ceny, jste dobří!! Kdyby něco pište. Marek

0 Citovat

Moc děkuju za tipy!! smiley
"Cech_ve_Vietnamu", pamatuješ si prosím Tě zhruba ceny těch vlaků a busů? A jak to vycházelo časově? Předpokládám, že vlaky dražší a rychlejší, nebo?
"maen" Marku prosím Tě, ohledně té Krakatoi, to je celý ostrov činná sopka a dá se tam jen na výlet tedy? Můžeš mi prosím říct konkrétně, jak jste tam jeli, jestli to byl jednodení výlet, byli jste i na těch sousedních ostrůvkách, nebo jen na tom se sopkou? A ten třídenní trek v NP Semeru a Kawah, to myšlíš asi zvlášt vid?

0
3 reakce