Dobrý den chceme v březnu nebo dubnu letět do Tel - Avivu a pak asi 10 dní cestovat sami po Izraeli. Kdo má zkušenosti s dopravou, ubytováním a bezpečností ? Díky za rady. .

Cestování po Izraeli

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

naposledy 2014 sa tam nieco priamo v Tabe zomlelo

https://en.wikipedia.org/wiki/Si...insurgency (tu je komplet prehlad co sa deje v Sinai)

skor osobne by som sa bal niecoho takehoto:

https://www.timesofisrael.com/ex...nto-egypt/

keby len tak zatvorili jediny prechod na par dni do Izraela.

0 Citovat

Hele ty jsi ale neuvěřitelnej špekulant. Už Ti tady napsalo mraky lidí jejich názor na všechno možný, tonic ani nikdo jiný nemá křišťálovou kouli, nicméně do Taby se zcela běžně jezdí.

Jestli všechno takhle řešíš, tak bych se být Tebou možná držel blíž domovu.

0 Citovat

Ahoj, rodičům jsme dali s bráchou k Vánocům zkrácený březnový pobyt v Izralei, jeden ze dnů bychom rádi strávili cestováním po Palestině a Mrtvém moři. Auto si půjčovat nebudeme a tak jsem narazil na tuto nabídku výletu:


https://www.touristisrael.com/to...-dead-sea/


Nemáte s nimi někdo zkušenost?


Moc děkuju.

0 Citovat

Na jeden den super výlet. My jsme měli denní plán podobný. Od půl 10 jsme se začali pěšky šlapat na Masadu, a strávili tam celé dopoledne, tak nezbyl čas na přírodní rezervaci v Ein Gedi. Ale když jsme přijeli k Ein Gedi na pláž, kde jsem zjistili že je zavřená kvůli propadnutí země, a tak jsme se vraceli do Ein Bokek, což nám ubralo trochu času na sluníčko a moře. Pak jsme vyrazili do Jeruzaléma. Sice bych někde čas v programu přidala, někde ubrala, ale to už jsou ty organizované zájezdy. Ať se Vám tam líbí.

0 Citovat

Ein Gedi je super, ale 90 minut je celkem málo. Nejspíše to bude poklusem k hlavnímu Davidovu vodopádu a nejkratší cestou zpět. Záleží na tom, kolik se v protisměru bude motat lidí (školních výprav). Úplně vynecháte výstup nahoru. Mrtvé moře před 3 týdny mělo 17 stupňů (ale dal jsem to).

0 Citovat

Je to takový hodně fofr výlet. Osobně bych raději půjčil auto a jezdil dle své nálady... než dávat $59 za osobu. Masada super, strávili jsme tam půl dne i s cestou hadí stezkou tam i zpět. Ein Gedi pěkné :) akorát nás kolem 15 té hodiny nepustili nahoru, jen k vodopádu. Mrtvé moře koupačka zdarma Ein Bokek beach 31°11'44.8"N 35°21'46.6"E sprchy, pitná voda. Super divočina na koupání 31°34'54.8"N 35°24'41.4"E jen bez sladké vody, ale za to s bahnem co tělo ráčí... :) a v noci nám tam zpívali šakali 3:) Qasr el Yehud - no... jen je tam sprcha pro ty co se tam "křtí" :) (přístupná pro všechny ;) ). A ten výhled na Jericho by mne zajímal :) Takže když si to čtu, tak tohle jsi slyšet nechtěl. :)


0 Citovat

Nevím kam to napsat, ale chtěl jsem jen informovat budoucí návštěvníky Izraele, kteří plánujou koupat se v mrtvým moři, aby zbytečně nejezdili do letoviska Ein Gedi ale jeli rovnou do Ein Bokek. Přímořská část města Ein Gedi je opuštěná a zdevastovaná. Důvodem jsou zřejmě propady půdy kvůli ustupování vodní hladiny. Vypadá to tam jak v Černobylu. Opuštěný, zarostlý, velký praskliny v zemi, propadená silnice atd. Za návštěvu určitě stojí resort Ein Gedi a cesta k Davidovýmu vodopádu a nahoru do skal, ale na koupání v mrtvým moři už to tam není. 

0 Citovat

Hledám auto na týden v listopadu(Tel Aviv) a narazil jsem na tuto nabídku,která se tváří,že by auto mělo být komplet pojištěné.Nemá s tím někdo zkušenost?


budget.jpg

0 Citovat

Nikdo si nepůjčoval v Izraeli auto u Budget?

0 Citovat

Jsem ti to psal už jednou, Žida ještě nikdo neojebal... Jsi našel základní nabídku, kde bude spoluúčast 700-1000,-USD. Budou ti tam nutit jejich pojištění, se kterým to bude úplně jiné... Kdo chce kam:-)

0 Citovat

.....a doplním 100% poistené to nebude,iba menšia spoluúčasť(požičiavane u Budgetu)

0 Citovat

Já měl auto od Budget, ale jen základní s depozitem 550 USD, nic se nestalo, takže vše ok...

0 Citovat

Ten screen ponuky hore je so spoluúčasťou. Od Budgetu som mal auto v Izraeli dvakrát (HaYarkon v Tel Avive). Spoluúčasť bola okolo 500-800 USD, plné poistenie ponúkli, ale nenútili ho nasilu, stačilo povedať že nemám záujem.  Za mňa Budget v Izraeli úplne v pohode.


0 Citovat

@cali: však já taky nikoho ojebávat nechci.Jen si myslím,že je to slušná cena a chtěl jsem znát podmínky...

0 Citovat

Ahoj, rad bych se zeptal, nemate nekdo zkusenost s cestou k Mrtvemu mori s pujcenym autem v Tel Avivu? Je mozne s autem dojet na Kalia beach? Rad bych projel jel do Jeruzalema a k Mrtvemu mori, ale nevim, jestli se da jet na Palestinske uzemi s izraelskym autem. Nekde jsem cetl, ze snad po hlavni ceste 1 a 90 se z Jeruzalema da k mori dojet, ale v podminkach pujcoven je vstup na Palestinske uzemi zakazan. Diky moc za jakoukoliv radu

0 Citovat

Obecně na palestinská území s autem z půjčovny nesmíš. Nicméně jezdí tam všichni, jenom se ti tam s autem nesmí nic stát. Hlavní silnice 1 i 90 jsou plně pod izraelskou kontrolou, problému bych se trochu obával jen při vjezdu do Zóny A (ale třeba Jericho je taky zóna A, měl jsem trochu vítr, ale žlutých izraelských značek tam bylo víc než zelených palestinských a očividně to nikomu nedělalo problém).

Takže cesty na Kalia beach bych se vůbec nebál. Akorát je teda placená, my jsme se koupali v Ein Bokek, tam je píseček, neplatí se nic, jenom parkování.

1 Citovat

Děkuju moc za info. Já jsem si to tak nějak myslel. Do zóny A se autem určitě nechystám, jde mi jenom o Jeruzalém a Mrtvé moře. Na Ein Bokek jsem se díval, jenom se mi zdá už zbytečně daleko od Jeruzaléma a na jeden den by toho bylo už moc :)

0