Zdravim chtel bych se zeptat zda ma nekdo osobni zkusenost s https://www.flibco.com/en/luxairtours_coupons ?? Mam koupeny letenky z LUX na Zanzibar a vzhledem k tomu ze prvni let operuje LUX Air tak by se nejaka osobni zkusenost ci informace hodila. Predem diky za pripadne INFO  .

Flibco

Založil ve fóru Autobusová doprava

17 reakcí

Zdravim

chtel bych se zeptat zda ma nekdo osobni zkusenost s https://www.flibco.com/en/luxairtours_coupons ??
Mam koupeny letenky z LUX na Zanzibar a vzhledem k tomu ze prvni let operuje LUX Air tak by se nejaka osobni zkusenost ci informace hodila.

Predem diky za pripadne INFO smiley

0

Isli sme s nim cca pred 1,5 rokom, isli sme z letiska Charleroi do Luxemburgu a spat. Listky sme mali v akcii za 5 eur prileteli sme trocha skor tak sme v pohode mohli nastupit aj do autobusu ktory odchadzal skor nie len do toho na ktory sme mali listky. Cesta tam aj spat vsetko na cas bez problemov, cestou tam nas islo v autobuse asi 6 cestou spat uz bol takmer plny...

0 Citovat

Flibco aktualne pridal na useku CRL - Brussel nove akciove terminy od 26.3 do 28.10.2017

0 Citovat

Na svůj dubnový termín jsem chtěl chytnout 5€ lístek s flibcem z Charleroi do Bruselu. Na lístky jsem čekal už od Vánoc. Bohužel v systému byly nahrány jen do 24.3.

  • Kontroloval jsem systém hodně často - konec měsíce, 23. - 25. den, Valentýn, až jsem napsal na podporu, kdy že to bude. Prý na konci února.
  • 19. února večer - poslední kontrola - nic.
  • 21. února večer - lístky jsou už online a voila na můj termín krásných 14 € v každém směru. A to jsou z Charleroi ještě nahrány cesty jen do Bruselu. Nějak nevěřím, že za jeden a půl dne by se levnější místa vyprodala :-/ Státní svátek jsem v tom datu ale nenašel.

Lítají flibcu sem tam ceny nahoru dolů nebo se musím smířit s takovou super cenou? Nebo vzít lístky někam jinam, až se objeví další města.

Zatím nacházím, že se to jedině dá trochu srazit Ryanarím autobusovým transferem za 23,5 eur zpáteční. Provozuje to plusairportline.com. Má s nimi někdo zkušenost? Na jejich vlastním webu se nedá koupit zpáteční lístek na ten samý den. Ryanair v Manage My Booking mi to pro mou jednodenní cestu umožňuje.

Kontroloval jsem i autopůjčovny, protože tentokrát letíme ve dvou. Za 56€ by už mohlo být auto. Avšak 2 měsíce dopředu jsou asi docela málo, protože mi u Charleroi nachází nejlevnější nabídky na den za 70 - 75€ :-D

0 Citovat

Pokud se prodají ty 2 lístky za 5e tak už další na danej den a spoj nebudou. Každopádně byl někdo rychlejší než ty.  Mám zato, že těch 14e jsou druhá nejlevnější cena, tak pokud chceš kupovat, moc nespekuluj.

0 Citovat

Tak u Flibca to jde v posloupnosti 5, 10 a 14. Čtrnáctka je nejvyšší. Na místě to stojí potom 17 €. Dřív se tam dalo hezky optimalizovat časy jízdy (dva až tři roky nazpět). Teď pro Brusel je jedna jízdenka na kdykoliv během dne. 

Jinak ten princip, že jestli se vyprodají levnější lístky, už jsou dražší, je mi známý. Spíš mě zajímalo, jestli to u Flibca je jako u nizkonakladovek, že občas klesnou ceny nebo má speciální akce. 

Za druhé, jestli má někdo zkušenosti s dopravou z Charleroi poskytovanou Ryanairem. Nikdy jsem tam nic takového neviděl. 

0 Citovat

Flibco ceny snižovat nebude, má prakticky monopol.

0 Citovat

To jsem trošku tušil. Proberu to se spolucestujícím. Ryanair Airport Shuttle zatím nevypadá jako dobrá alternativa: https://www.tripadvisor.ie/ShowT...ssels.html

0 Citovat

mozem doporucit pro cestu z Charleroi do Bruselu cestu primestku linku 365. Ne premava na letiste ale od autobusove stanici na 2. strane letisti. Stoi to nic moc penez, 2 mestske "velke" jizdenky. Sice ne vim kolik ted stoi ty jizdenky, mne vychazalo kolem 4€. Pokud navrat je v stejnej den, lze usterit vic na koupe denni jizdenky a stejne pak pouzit ji na jizdu bliz letisti (jen NE plati na primu linku k terminalu).


Provozuji ji statni (?) dopravce TEC. --> http://www.infotec.be

0 Citovat

panda napsal(a):

mozem doporucit pro cestu z Charleroi do Bruselu cestu primestku linku 365. Ne premava na letiste ale od autobusove stanici na 2. strane letisti. Stoi to nic moc penez, 2 mestske "velke" jizdenky. Sice ne vim kolik ted stoi ty jizdenky, mne vychazalo kolem 4€. Pokud navrat je v stejnej den, lze usterit vic na koupe denni jizdenky a stejne pak pouzit ji na jizdu bliz letisti (jen NE plati na primu linku k terminalu).


Provozuji ji statni (?) dopravce TEC. --> http://www.infotec.be

@panda: Díky za super tip :-) Vypadá to dobře, jen ten dvouhodinový interval to může dost pokazit. Minimálně alternativa pro odjezd na letiště.


Má ještě někdo nějaký tip, jak se rychle a levně dostat z Charleroi na zastávku JUMET Madeleine, odkud linka 365a vyjíždí? (https://www.infotec.be/fr-be/med...=C365a&;titre=365a%20Bruxelles%20-%20Charleroi)


Pěšky to je při vzdálenosti něco přes 3 kilometry a při příletu v 7:50 a odjezdu linky v 8:45 ráno dost na hraně.

0 Citovat

Update: Chytli jsme nahrání nových jízdenek, tak jedeme do Gentu. Nicméně Flibco mi dnes večer hýblo žlučí.

Takhle si naplánuju svůj hezký denní trip za 2x 5 €. Ráno odjezd, večer návrat, dám "další" a jejich inteligentní systém mi napíše "inbound tour must be later than outbound tour". Několikrát to kontroluji, abych zjistil, že tam všechno mám správně, jen oni to mají rozbité. Cestu musím rozdělit a ve výsledku mi někdo vyfoukne pětieurovky pro zpáteční cestu :-/ A další půlhodinu si hraju refresh war se svým prohlížečem, protože se tam podaří odeslat dvě session a kvůli tomu jízdenky vycházely na 9 + 15,2. Nakonec jsem chytl expiraci a rezervoval za 2x 9 €. Ve výsledku zpáteční cesta za 14 €.

Nebo mi pětieurovky taky mohla vyfouknout session, avšak tak silné nervy, abych to nechal 20 minut být a čekal, jestli to klesne zpět, jsem fakt neměl. Hodně rychle ta cena stoupá.

Pár poznatků pro travelhackery:

  • stačí si vybrat konkrétní čas a stisknout tlačítko další a začínáte tím novou session
  • session trvá 10-15 minut, po kterou jízdenky za danou cenu ubudou nezávisle na tom, jestli dokončíte danou objednávku
  • po uplynutí nevyužité session, cena opět klesne
  • nedá se koupit zpáteční jízdenka z Charleroi do Gentu na stejný den
  • cena na této trase stoupá v rozmezí 5 > 9 > 15,2 € vždy po 2 místech. Plus patnáctka určitě není nejvyšší cena.
0 Citovat

@kopecky, promin - sem asi ne videl poprve tvojiho prisppevku, kazdopadne (uz jen informativne) pokud navrat je v stejnej den = vyplati se denni jizdenka pak lze tu jizdenku pouzit stejne na cesty k Charleroi a to stejne mestu a terminalu Madeleine. A prva zastavka GOSSELIES Saint Exupéry mimo zony letiste na ktere plati bezny tarif je uz priamo oproti letisti (linka 68). Cas do odjezdu 365 lze stravit dle prikladu v nove otevrenym Primarku v srdcu Charleroi.


0 Citovat

@panda: Díky :-) Nakonec ale jedeme do Gentu s Flibcem (viz výše). Nejspíš ale využijeme spolu s dalším letem do Charleroi.

0 Citovat

Ještě párkrát a už si budu připadat jako polský šmelinář. Dneska jsem si 5 minut povídal s belgickým customer care a 8€ je zpátky doma, respektive ve formě flibco kreditu :-D

0 Citovat

Kámo před Tebou by polský šmelinář utekl, když by Tě uviděl! :)

0 Citovat

ušetřené penízky můžeš použít na nákup chemických stimulantů guru páji.

0 Citovat

Na to nějak nejsem, Moniko. Navíc asi Pája nebere flibco kredit :-D

@eremi: učím se od nejlepších přes Maroko, Peru až po Kambodžu. Asi to už bude znát :-D
0 Citovat

Flibco ruší spoje a při refundu účtuje poplatek 5€, stačí ale jen napsat a vrátí peníze bez poplatku. 


screenshot-20200903-113846-email.jpg
screenshot-20200903-113819-email.jpg
screenshot-20200903-113854-email.jpg
screenshot-20200903-113850-email.jpg

0
17 reakcí