Ahoj, na začátku června plánuji navštívit Transylvánii. Mám už zajištěný let Bratislava-Cluj. Do Kluže přiletím v pátek ráno a odlétám z ní v pondělí ráno. V Rumunsku tedy strávím 3,5 dne. Nyní se snažím najít vnitrostátní jízdenky.Plán A:V pátek mám v plánu si prohlídnout Kluž a přesunout se do Brašova.V sobotu si chci prohlédnout hrad Bran a na večer se přesunout do Sighisoara (rodné město hraběte Drákuly).A v neděli večer se vrátit zpět do Kluže.Bohužel, se mi nedaří najít autobusové/vlakové dopravce pro segmenty. Přitom podle Google Map by měli jezdit.Pro Kluž-Brašov jsem našel MementoBus (http://mementobus.com/bilete-autocar/10-Cluj-Napoca/5-Brasov/2017-06-02/1-0). Na Rumunsko se mi zdá relativně drahý a zvláštní, že prodává rovnou v eurech.Cesta Brašov-Bran by měla být podle webu hradu bez problémů.Horší je to s dopravou do a z Sighisoary. Kam podle rome2rio (https://www.rome2rio.com/s/Bra%C5%9Fov/Sighi%C8%99oara) jede vlak a MementoBus jen jedenkrát denně. Pak je tam uveden ještě jeden dopravce Fany (http://www.fany.ro/Cluj%20Napoca-Mangalia), jehož web je jen v rumunštině a v těch schematických trasách se opravdu nevyznám. Ten by ale měl jezdit 5x denně, jen to z toho webu nechápu a už vůbec netuším za kolik a jak koupit.Máte nějaké zkušenosti s autobusovou dopravou v Rumunsku? Nebo víte ještě o nějakých jiných dopravcích mimo hledáček rome2rio? DíkyVytvořil jsem si i rezervní plán B:V sobotu se přesunout do Brašova.V neděli se přesunout do Bukurešti, odkud můžu po osmé večer doletět zpátky do Kluže. Ceny letenek začínají na 500 Kč. .

Rumunsko - vnitrostátní jízdenky (?)

Založil ve fóru Autobusová doprava

z Bratislavy priamo nie som, no zlate piesky su uplne mimo. Kusok od stanice, pri zastavke Namestie Franza Liszta je tato buda, otvorena je nonstop: https://www.google.sk/maps/@48.1...6656?hl=en

Medzi Hodzovym a Kollarovym namestim je obchodna ulica, tam by mali byt nejake nonstop potraviny, ale na namesti 1. maja (tiez medzi zastavkami Hodzovo nam. a Kollaorvo namestie) je Hviezda, legendarna nonstopka

https://www.google.sk/maps/@48.1...6656?hl=en

0 Citovat

OK. Díky. Mrknu na to :-)

0 Citovat

Zdravím z Rumunska. Je to tu fajn a chvílemi hodně velké retro. Hipsteři by si to tu užili. Včera Brašov, dnes Bran a za hodinu dorazím do Sighisoary. Autobusy řídí jako prasata a i ateisty přinutí se modlit při předjíždění, aniž vidí do zatáčky. Naopak ve vlacích, které jsou drahé a pomalé, jezdí prasata. Tolik cikánů po hromadě jsem už dlouho neviděl. Tohle Romové fakt nejsou. Dělají bordel, hází odpadky na zem, boty na sedačky, řvou a kouří ve vlaku. A ty jejich cigára smrdí jako spálená guma. Naštěstí jich většina už vystoupila.

0 Citovat

super, tak to ma byt :) kto chce ist niekam kde to funguje a je predvidatelne, nech ide do Svajciarska :D

nocny nakup proviantu v Bratislave v pohode?

0 Citovat

Kvůli sousedům v autobuse jsem toho moc nenaspal plus zjisteni, že nemůžu koupit jízdenku u řidiče, jsem si nakonec jel dachnout na letiště. Nonstop bych to nedal. Ani hlad nebyl. Každopádně díky za tipy :-)

0 Citovat

Ještě z jiného soudku - jedno ubytování se mi podařilo místo v RON zaplatit v eurech, takže mám jistotu, že mi levy nedojdou, ale spíš vyšší pár desítek přebyde > zná někdo místo v Praze, kde je berou za dobrý kurz? V mé oblíbené Exchange cz kousek od Staromáku nejsou v kurzovním lístku. Vyměňovat je extra nevýhodně na letišti se mi nechce, stejně tak za ně kupovat různé kraviny jen proto, abych je utratil.

0 Citovat

Veď nechaj si pred odletom pár lei do zásoby a zbytok zamen ešte v Kluzi za eura

0 Citovat

Tak jsem zpátky a bylo to epické. V Kluži v neděli odpoledne nebylo vidu ani slechu jak po otevřené směnárně (protože státní svátek) nebo dokonce po jakýchkoliv suvenýrech, kde by se dala koupit třeba magnetka. Dokonce ráno na letišti byly obě dvě směnárny zavřeny. Magnetky tam měli z celého Rumunska, ale od 4€ výš.

0 Citovat

A zde je z této cesty report - https://www.cestujlevne.com/disk...017?last=1

0 Citovat

Mám velkou prosbu- je ve vnitrostátních busech vyžadována tištěná forma jízdenky, nebo stačí el. verze v mobilu??? Děkuji moc za odpověď

0 Citovat

som to riesil minuly tyzden... priamo v emaily je napisane ze staci len referencne cislo a to mi potvrdili aj na info u CFR

0 Citovat

Ahoj, řeším Rumunsko za 2 týdny a mám pár otázek ke covidové dopravě a ubytování. Přílet zamýšlím do Cluje. Z ní menší okruh k Hunedoaře a pak někudy zpátky.

- Jezdí mezi Clují a Hunedoarou jen to, co vidím na rome2rio a musím bookovat vše dopředu? Nebo jsou tam nějaké maršrutky či věci bez rezervace a mimo vyhledávání?

- Ubytování existuje převážně jen to na Bookingu nebo je několikanásobně větší nabídka na místě?

0 Citovat

cca to sedi aj s autogari, rumunsko mi nikdy neprislo marsrutkova krajina a neviem preco by si mal bookovat vsetko dopredu. stale existuju autobusove stanice a kupa listku na mieste :) 

a ubytovanie skus normalne google maps a tam hod acommodation

 

0 Citovat

Proč dopředu? Nerad bych přišel na stanici a slyšel "místenky jsou vyprodané. Další volné spoje máme za 3 dny"... :-D

0 Citovat

Byl jsem autem, takže doprava nevím, ale ubytování je mnoho i mimo booking, zároveň je jich ale hromada na booking. 

0 Citovat

tak neviem ci sa prave na tejto trase da nieco zarezervovat, co pozeram cez autogari.ro mozno tak jedine telefonicky

hlavne by som to nehrotil, ved do Devy premava kazdu chvilu z Hunedodary nieco a odtial dalej do Kluzu tiez dost spojov, dokonca aj priamy vlak v noci. 

Rome2Rio ti len zbytocne obmedzuje moznosti :D

0 Citovat

Pred par lety jsem projel trasu Cluj - Alba Iulia - Deva - Hunedoara - Deva ruznymi autobusy a pak do Aradu pomalejsim vlakem.

Kazdopadne i z Cluj do Deva to jde vlakem primo i s prestupem.

https://bilete.cfrcalatori.ro/en...ineraries
0 Citovat

Mistenky jsou vyprodani ve vychodnej europe :)

0 Citovat

Jsme ted v Rumunsku. Ubytování je milion i mimo booking, v každé vesnici kde je okolo alespoň něco trochu zajímavého, tak skoro každý druhý barák nabízí ubytování. Nicméně je to jedno protože i na bookingu je toho tolik, že nebudeš vědět co vybrat a není problém sehnat ani ze dne na den i na Mamaie a ještě se dá vybírat z hromady nabídek. Marsrutky existují, říká se jim maxitaxi, klasicky stojí na autobusaku a jede se až řidič rozhodne. Nicméně fungují hlavně na menší vzdálenosti, mezi velkýma mestama jezdí klasicky busy podle jízdního řádu. 

0 Citovat

na maxitaxi som aj zabudol ... ale ved to, ze to nepojde na 3 hodinovej trase

0 Citovat

Když sleduji ta čísla, tak se začínám bát rudnutí. 2,5 týdne je dlouhá doba na objevení se nových zákazů :-D

0 Citovat

jo toto by si mal planovat az ked tam fyzicky budes :D

0 Citovat

Neví někdo, jak claimovat u CFR odškodnění za zpoždění u mezinárodního spoje? Měl by to na to být nárok podle EU nařízení, ale nemůžu najít, kam to mám poslat. E-maily zůstávají byť bez automatické odpovědi. Díky.

Jízda 14,5 hodin místo 12 hodin v rozpáleném vlaku bez funkční klimatizace je fakt top zážitek. Díky, Wizze, za zrušený let.

0