Ahoj, poletíme do Madridu a chceme si udělat jednodenní výlet do Toleda. Nikde se ale nemůžu dopátrat, jak dlouho platí zpáteční jízdenka Madrid - Toledo. Do Toleda pojedeme ráno, ale při koupi jízdenky se musí zadat i čas cesty zpět a ten samozřejmě nevíme. Můžeme tedy zadat jakýkoliv čas (třeba 19:20) a pak kdyžtak jet i dřívějším? Neví prosím někdo? .

Vlak Madrid - Toledo (Renfe)

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

11 reakcí

Ahoj, poletíme do Madridu a chceme si udělat jednodenní výlet do Toleda. Nikde se ale nemůžu dopátrat, jak dlouho platí zpáteční jízdenka Madrid - Toledo. Do Toleda pojedeme ráno, ale při koupi jízdenky se musí zadat i čas cesty zpět a ten samozřejmě nevíme. Můžeme tedy zadat jakýkoliv čas (třeba 19:20) a pak kdyžtak jet i dřívějším? Neví prosím někdo?

0

Pokud vím, tak online jízdenka platí skutečně jen pro vybraný vlak a nelze jet jiným. Nejsem si ale jistý, zda stejné pravidlo platí i pro kratší trasy jako Madrid - Toledo.

0 Citovat

Pripojim soucasnou zlevnovaci vychytavku treba sem.

 

Vlak Renfe: Madrid (Atocha) - Toledo stoji 13,90 eur (zpatecni pak 22,20 eur).

Autobus Alsa: Madrid (Plaza Eliptica) - Toledo stoji 5,73 eur (zpatecni pak 10,31 eur).

2 Citovat

Ve Španělsku mám s vlaky velice špatnou zkušenost, nejezdí jich moc, velice rychle se vyprodávají a když kupujete lístek, chce to od vás neskutečný množství informací, že u toho automatu strávíte snad 20 minut.

0 Citovat

Tak španělské vlaky (dálkové AVE) je nejlepší koupit doma přes web nejpohodlnější a hlavně nejlevnější (při včasném nákupu se dá ušetřit až 70%). Zrovna za pár dní odlétám do Madridu a zpáteční vlak Madrid - Cuenca jsem kupoval v prosinci.

1 Citovat

Potvrzuji, před pár lety Santiago-Madrid za cca 15 eur, kupováno ale několik měsíců předem.

0 Citovat

AVE -(Madrid-Barca),  levné, rychlé. Kupováno v předstihu, tuším přes Omio. 

 

0 Citovat

před covidem jsme byli na týden v Madridu a do/z  Toleda jsme po prozkoumání dostupných možností jeli busem Alsa, jak píše nahoře Jakub, stejně tak do Segovii. Vlak jsme využili jen po okolí hlavního města.

0 Citovat

Tak ten autobus s Plaza Eliptica (Alsa) po dnešní zkušenosti rozhodně NEDOPORUČUJI !!

Při koupi jízdenky přes web se to tváří ,že kupujete na na určitý čas/spoj - omyl ! ..koupíte jízdenku na určitý den a můžete jet kdykoliv. Pří příchodu na autobusové nádraží před desátou dopolední tam byla fronta zhruba 150 lidí(to nechci vidět v létě ..) ,přijede bus pro 60 lidí ,ten počet nabere a čekáte další půlhodinku na další (žádné posily se nevedou) ,takže jsem se vešel až do třetího.. Zpět z Toleda to asi odpoledne a navečer musí být extra chuťovka .. To už jsem si odpustil a jel vlakem - pohodlné svezeníčko za půlhodinky v Madridu (Atocha).

 


dsc00365.jpg
dsc00371.jpg

2 Citovat

Budou tam asi nějaké špičky (la hora pico). V neděli v 16:00 nebo v pondělí ve 13:30 šlo vlézt hned do prvního autobusu Alsa. Ještě si vzpomínám, že z Madridu odjíždí ze dvou nástupišť (rychlejší directo a pomalejší pueblos).

Tedy asi proto za dvojnásobnou cenu se dá stoprocentně dostat hned do prvního vlaku Renfe.

0 Citovat

jj jasně ,ale do Toleda se jezdí z Madridu většinou na otočku a právě proto jede většina lidí dopoledne tam a pozdě odpoledne zpět a proto to tam taky tak vypadá za mě tedy ten bus nedoporučuji naopak ,když už se výše zmiňuje Segovia tak tady busem naprosto v pohodě (jel jsem dnes) hlavně tedy ta Avanza tam to rezervujete na konkrétní spoj a bus jede přímo do města naopak od vlaku ,kde je nádraží (AVE ,ALVIA) 5 km od centra.

0 Citovat

 

Ouigo - dnes jízdenky za 9 E, např. Madrid-Barcelona na začátek srpna.. 

0
11 reakcí