ZdravímS prarodiči se chystám vyrazit vlakem do Mannheimu (Německo). Pojedeme na Interrail (5/15 dní), nejspíš Global Pass, protože pojedeme přes Rakousko.  Už to studuji celkem dlouho, přečetl jsem snad všechno :D I tak mám pár otázek:1) Je nejlepší si vzít Global Pass, nebo si koupit jen jízdenku na Rakousko a Německo2) Pojedeme ICEčkem (26,28), kde je rezervace volitelná. Má někdo zkušenosti s vytížením těchto vlaků, mělo by cenu si místenku kupovat? 3) Hlavním cílem "mise" je navštívit tetu ze zmíněného Mannheimu - odtud bysme ještě rádi někam vyrazili. Měl by někdo nějaký tip, kam  se vlakem zbylé tři cestovní dny podívat? Hamburg? nebo nějaká trasa malebnou krajinou? Je to celkem jedno, ale je třeba mít na paměti, že už jsou to starší lidé a dlouhé sezení špatně snášejí a určitě se chceme ještě ten den zpátky vrátit do Mannheimu.Strašně děkuji za každý postřeh, radu, tip. O slevě na Interraily vím.Pěkný den a spousty šťastně najetých kilometrů :) .

Interrail a tipy, kam vyrazit v Německu

Založil ve fóru Železniční doprava

9 reakcí

Zdravím

S prarodiči se chystám vyrazit vlakem do Mannheimu (Německo). Pojedeme na Interrail (5/15 dní), nejspíš Global Pass, protože pojedeme přes Rakousko.  Už to studuji celkem dlouho, přečetl jsem snad všechno :D I tak mám pár otázek:

1) Je nejlepší si vzít Global Pass, nebo si koupit jen jízdenku na Rakousko a Německo

2) Pojedeme ICEčkem (26,28), kde je rezervace volitelná. Má někdo zkušenosti s vytížením těchto vlaků, mělo by cenu si místenku kupovat? 

3) Hlavním cílem "mise" je navštívit tetu ze zmíněného Mannheimu - odtud bysme ještě rádi někam vyrazili. Měl by někdo nějaký tip, kam  se vlakem zbylé tři cestovní dny podívat? Hamburg? nebo nějaká trasa malebnou krajinou? Je to celkem jedno, ale je třeba mít na paměti, že už jsou to starší lidé a dlouhé sezení špatně snášejí a určitě se chceme ještě ten den zpátky vrátit do Mannheimu.

Strašně děkuji za každý postřeh, radu, tip. O slevě na Interraily vím.

Pěkný den a spousty šťastně najetých kilometrů :)

0

Hamburg můžu směle doporučit. Kdybys měl zájem můžu ti poslat malý trip report.

0 Citovat

1. S globalpassom je väčšia voľnosť, ale vo vašom prípade bude lacnejšie kúpiť akciový lístok z webu českých, rakúskych alebo nemeckých železníc. Na cestovanie počas 3 dní v Nemecku môžete použiť napr. Landerticket.


2. To sa pýtaš vážne? Cestuješ s prarodičmi, tak kúpa miesteniek by mala byť samozrejmosť.


3. Čo pozrieť v okolí Mannheimu asi najlepšie poradí teta v Mannheime. Pozná krajinu aj Tvojich prarodičov. Samozrejme je múdre kúpiť si sprievodcu a poradiť sa s prarodičmi, čo chcú vidieť. A možno im nakoniec postačí vidieť tetu.
0 Citovat

jakob napsal(a):

Hamburg můžu směle doporučit. Kdybys měl zájem můžu ti poslat malý trip report.


Sem s ním :-) 

0 Citovat

toncek napsal(a):


Sem s ním :-) 


Myslel jsem, že ho přechod na nové Cl pohřbil. Nakonec jsem ho našel v tématu letiště...

Jmenuje se to "Hamburg 2017- krátký report :)" pohledej ať to tu necpu podruhé.

Pokud půjde okolo admin, tak prosím o přesun do Cestopisy.

Děkuji

0 Citovat

Hamburg na pro cestování vlakem s prarodiči pekelně daleko. Hned vedle Mannheimu je Heidelberg, nádherné historické město. Za mě must. Dobře dopravně dostupný by měl být i Frankfurt ("Amerika v Evropě"), Meinz a Wiesbaden (lázně), případně Stuttgart (muzeum Mercedesů, Porsche, hezké nejužší centrum).

0 Citovat

Zkus treba Lindau? Vzhledem na prarodicu urcite bude se libit.

0 Citovat

Všem děkuji za tipy, určitě s nimy všechna zmíněná místa proberu.

Ještě bych je chtěl dostat i na Glaciér Express, ale to už by bylo alespoň na 14 hodin... Takže myslím, že jen nějaký okruh kolem Bodamského jezera bude taky pěkný zážitek.

0 Citovat

Tak mohla by se líbit plavba lodí po Rýně kolem Lorelei (třeba Koblenz - Rudesheim). Třeba ten Rudesheim je celkem pěkný městečko samo o sobě, případně kolem Mosely je vinařská oblast, např. Bernkastel-Kues taky stojí za návštěvu. Ale jaký je tam spojení vlakem netuším.

0 Citovat

A kousek od Mannheimu je i letecké muzeum Sinsheim a Speyer.  Jsoue tam mraky válečných i novvodobých letadel (i Concorde), ponorka atd., do kterých se dá vlézt dovnitř.  Tak, jak je to udělaný, je to zajímavý i pro "holky" :))

0
9 reakcí