Hodlám projet Evropu, zejména Itálii a Francii se síťovou jízdenkou Interrail ticket Díky Kuba .

Interrail ticket

Založil ve fóru Železniční doprava

12 reakcí

Hodlám projet Evropu, zejména Itálii a Francii se síťovou jízdenkou Interrail ticket smiley Máte někdo osobní zkušenosti, tipy, rady a postřehy? smiley Díky Kuba

0

Opravdu nemá nikdo zkušenosti? Budu rád za každou informaci.

0 Citovat

Taky by mě zajímaly nějaké zkušenosti. Docela pálka za tu měsíční jízdenku, ne? Neměl bys to lepší letadlem a tam si půjčit auto nebo něco? smiley

0 Citovat

Ono cestovani po techto statech vlakem je uplne jiny zazitek, takze ja bych zase tuto variantu nezatracoval smiley

0 Citovat

Ja by som este odporucil swiss pass vo svajciarsku. je to na 4,8,15 a viac dni a plati na cele svajciarsko. plati na vlaky, autobusy, lode a mhd vo vacsich mestach. este su v tom zahrnute niektore lanovky a zubacky, napr. na rigi. a potom zlavy 25% a 50% na dalsie lanovky v alpach. vo svajciarsku sa to oplati viac ako interrail. a system tam maju pekne prepracovany, vsetko na seba navazuje.

0 Citovat

Ahoj. Jela jsem s interrailem pred peti lety, tudiz se mohlo leccos zmenit. Nicmene s 20denní jizdenkou jsme projeli nemecko - italie - francie - spanelsko - benelux. Rok pote jsme sjeli švedsko - norsko -dansko. Vyborny styl cestovani, ma to sve kouzlo. Jizdenka platila na vsechny vlaky, proste jsme se jen vozili po zajimavych mistech a v podstate neresili kudy. Nejlepsi je cestovat lokalkama a potloukat se po malych nadrazich, clovek pozna spousty zajimavych lidi. Jen pozor na spoje s povinnou rezervaci, rychlovlaky, TGV - tam se priplacelo cca 5E za jizdu. Na nocnich luzkovych vlacich se take priplacelo - cca 20E za luzko. Nicmene stoji za to ten pocit kdy clovek vecer v deset naseda v zeneve a rano v osm vystupuje v rime a je krasne vyspany smiley Tento styl cestovani je hodne popularni u nemcu, zejmena ve spanelsku jsme potkavali hojne skupiny mladych nemcu batuzkaru. Cestovali jsme v cervenci, nebyl problem s mistama ve vlaku, jen obcas jsme museli stat v ulicce. Srpen pry byva narvanejsi. Vzhledem k tomu jake palky jsou ceny jizdenek na zapad od nas je to super deal. Toz tak, doporucuju velmi.

0 Citovat

Ahoj, já jsem na interrail jela už několikrát. Jediné na co si dát pozor - někteří dopravci vyžadují pro použití jejich vlaku rezervaci - často je pro interrail i vyšší cena rezervace než pro běžnou jízdenku - např.Brusel/Londýn a některé spoje se nedá použít vůbec. Jinak je to pohoda. Nejsi ničím jiným limitován - můžeš si nasednout kam chceš ajet. Po Evropě mám projeto - ČR,Německo,Rakousko,Švýcarsko,Spanělsko,Itálii,Francii,Litvu,Lotyšsko,Estonsko,UK,Bulharsko,Rumunsko smiley takže pokud máš nějaký dotaz,ráda budu nápomocná.Samozřejmě ne vše na Interrail. Jo a ještě jedna věc, nedoporučuji si přesně naplánovat cestu a zamluvit hotel - může se stát, že se Ti něco zpozdí a pak se ti celý plán sesype.

0 Citovat

Děkuji Vám za informace smiley už jsem si nastudoval všechny základní informace a začíná mě to čím dál víc bavit smiley

0 Citovat

Ahoj, zrovna jsem se včera vrátil z cest po Francii a Itálii s Interrailem. Tak pokud tě ještě něco konkrétního zajímá, tak napiš.

0 Citovat

Ahoj, prosímtě jak je to s rezervačkami do vlaku? Dá se to vyřídit na pokladně ČD, protože to zařizujeme dost na poslední chvíli a všechny rezervačky musí dojít poštou a to by jsme nejspíše nestihli. A jak je to s rezervačkou na TGV dá se to taky na pokladně ČD, popřípadě stačí zaplatit rezervačku na místě nástupu do TGV? Díky.

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s cestováním po evropě, jak je dobré řešit ubytování. Plánujeme jet v srpnu s přítelkyní na trip s interrail jízdenkou po několika městech. Chceme navštívit Berlín-Amsterdam-Paříž-Barcelona-Marseille-Interlaken-Viden. Snažíme se plánovat už teď ale pořád váháme jestli bookovat hostely uz takto předem nebo je hledat až na cestě případně přímo na místě. Chtělibychom na ubytování co nejvíc ušetřit a jde nám jen o to někde levně přespat. Poradíte někdo ?? Díky.

0 Citovat

Lukáši, já bych rezervovala raději předem, protože jedete v hlavní sezóně. Takže ty levnější ubytování už mohou být pryč. Taky můžete předem využít i hodně slev přes kupony airbnb, booking.com, hotels.com a pod.

0 Citovat

Máte 18 rokov? V tridsiatke európskych krajín nemusíte platiť za vlak

Európska komisia schválila bezplatné cestovanie vlakom. Mladým Európanom chce umožniť cestovať po svete.


Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/20774...-vlak.html


0
12 reakcí