Nevím, jestli už to tady proběhlo, ale od 1. 6. bude možné cestovat po celém Německu vč. systému integrované dopravy (mimo IC, EC, ICE) za 9 euro na daný měsíc, na který byla jízdenka zakoupená.  Na jízdenku mají mít nárok všichni, ne jen občané Německa. https://www.bahn.com/en/offers/r...-ticket-en Dle zdopravy.cz se jízdenka už dá koupit přes SSB Stuttgart https://tickets.ssb-ag.de/index....t/824/show  .

Neomezené cestování po Německu za 9 EUR na měsíc

Založil ve fóru Železniční doprava

O tom, že platí na ALX jsem psal už dávno (6. post na 2. straně). Každopádně si nelam hlavu s tím, zda něco platí nebo neplatí. Jel jsem včera ALX RE 25 Mnichov - Praha, po překročení hranic přechází na EC 355, vlak narvaný až po strop, neviděl jsem německého ani českého průvodčího. Každopádně doporučuji kupovat místenky. Všechna místa vyblokovaná, plno nasraných lidí, když přišel někdo s rezervací. 

0 Citovat

Ako EC to je už z Furth im Wald, tak 9€ lístok platí len po Furth m Wald. Podľa toho, čo píšeš, je to naozaj jedno, keďže minimálne v sobotu ráno do Nemecka a v nedeľu večer z Nemecka sú tieto vlaky narvané.

Ďakujem za informáciu o obsadenosti. Tvoj príspevok som pred vyše 2 mesiacmi čítal, len v mojej pamäti zapadol veľmi hlboko, a keď mi nemecký vyhľadávač na trase Mníchov - Železná Ruda ukázal na časti trasy tento vlak ako RE, tak som objavil Ameriku. V hlave som mal zafixované z dávnych čias, keď tento vlak vozili DB, že je to diaľkový vlak.

0 Citovat

O poslednim prodlouzenem vikendu jsem mel konecne moznost se zucastnit tohoto Neomezeneho cestovani a rekl bych, ze dopadlo temer na vybornou. Snad jen destivy pesi presun stredovekym mestem Cheb na prvni ranni vlak byl trochu casny.
S jizdenkou za 35 Kc se lze lehce dostat do bavorskeho Schirndingu a dale jiz plati klimaticka devitieurovka. Pouze v prvnim vlaku zkontroloval oba listky nemecky pruvodci, nebot jsem pokracoval az do Marktredwitzu (9 Eur Klimaticket ani nekontroval s overenim totoznosti).
Po nasledujici 3 slunne dny jiz zadna dalsi kontrola jizdenky nenastala. Zpozdeni nebyla bud zadna, nebo maximalne do 30 minut.

Trasa probihala svizne a nasledovne:
1. den ... Cheb - Marktredwitz - Hof - Bamberg - Frankfurt - Koblenz - Bad Salzig
2. den ... Bad Salzig - Koblenz - Treis-Karden - Müden, Moselkern - Cochem - Trier - Koblenz - Boppard
3. den ... Boppard - Koblenz - Bonn - Wuppertal - Holzwickede

Ze superlativu bych vyzvihl zejmena soutok rek Ryna a Mosely v Koblenzi, majestatni hrad Eltz, hrad a mesto Cochem, vsudepritomne vinice, mesto Trevir, byvale hlavni mesto Bonn, tzv. Schwebebahn (visutou drahu) ve Wuppertalu.
Pro navrat jsem vyuzil wizzího letu Dortmund - Katowice a pak jen flixí bus zpet do Ceska.
Celkove tedy spokojenost, misto k sezeni ve vlacich slo najit vzdy, nekdy i dvojsedadlo. Jinak tam ve vlacich nepouzivali hadr na hube, nybrz Mund-Nasen-Schutz, a to temer vsichni az na vyjimky. Na letisti DTM pak situace zcela opacna.

0 Citovat

Posledni  dva dny Drazdany, Mnichov, Berchtesgaden, Fussen. Vsude jsme si sedli, zpozdeni vzdy 10-30min. Par vlaku ujelo na prestupech, ale vzali jsme v klidu dalsi spoje. Kdo koupil neprohloupil. Timto zdravim zdejsi hejtry

0 Citovat

Pridam se s informaci od CD  Mistenky na vlak Praha -  Mnichov Nemci kvuli tomu chaosu zablokovali a nejdou koupit Ale da se to udelat tak,ze se koupi jizdenka do Mnichova a pak si jen koupim mistenku Praha - Furth in Wald ta koupit jde a udajne pak budu sedet az do Mnichova aspon tak mi to rekli v mezinarodni  pokladne Vyzkousel jsem to na internetu a opravdu  takto jde mistenku koupit Jestli budu sedet az do Mnichova se uvidi dam pak vedet

0 Citovat

Bože ty jsi fakt Tatar. To je jasný, že budeš sedět až do Mnichova, když si nikdo tu místenku na německou část koupit nemůže.

0 Citovat

A jak to tak jiste vis ty Tatare? Ty tak veris vsemu co nejaka baba na nadrazi kecne? Na internetu zjistis akorat ze cely vlak je zablokovany a mistenky koupit nejdou, ale to je cesky rezervacni system CD  Nemci muzou mit svuj  Nakonec tim Alexem jsem uz parkrat kdysi jel a vzdycky to byl opruz protoze v Nemecku to nefunguje jako rychlik, ale jako regionalni vlak dokonce nekde rozpojovali vagony a dva jely jinam (z Mnichova do Prahy )

A to jeste neresim jak Nemci ted do Berlina nepustili nekolikrat ceske vagony ,pro prekroceni nemecke normy naklapeni 

Nemecku jsem se kvuli jejich pristupu k neockovanym taky vyhybal dlouho Bohuzel Dublin je z Memmingenu za 20 euro Mel jsem vynysleny z Wroclawi Edinburgh a pak Cork ale prosvihl jsem cenu tak musim vzit za vdek Nemecku 

1 Citovat

No ale to už teď není za 9 euro, ne?

Jezdím přes Memmingen v podstatě každou neděli večer. Kdyby se ti to hodilo, můžu tě tam hodit.

0 Citovat

Třeba proto Mikire, že jsem zrovna Alexem jel v neděli z Mnichova do Prahy.

0 Citovat

mxp napsal(a):

No ale to už teď není za 9 euro, ne?

Jezdím přes Memmingen v podstatě každou neděli večer. Kdyby se ti to hodilo, můžu tě tam hodit.

Dik za nabidku bohuzel az ve stredu

0 Citovat

floodland napsal(a):

Třeba proto Mikire, že jsem zrovna Alexem jel v neděli z Mnichova do Prahy.

Opacne je to trosku jinak vetsinou jsem taky jel takto ale to uz je jedno Asi to maji Nemci zablokovane i kdyz nevim jestli ty 9 eurovky prodlouzili Obecne mi vadi ze CD s toho delaji EC a treba internet konci ve Furth in Wald a navic je to dal jak osobak Autobusem se mi nechce a letecky nic dobreho neni

0 Citovat

mikir napsal(a):

... Nakonec tim Alexem jsem uz parkrat kdysi jel a vzdycky to byl opruz protoze v Nemecku to nefunguje jako rychlik, ale jako regionalni vlak dokonce nekde rozpojovali vagony a dva jely jinam (z Mnichova do Prahy ) ...

Z Mnichova směrem na Prahu se vlak Alex rozpojuje ve Schwandorfu. Část jede do Prahy, část do Hofu.

Jinak když někdo jede naopak, a míří na letiště MUC, nemusí až na München Hbf a pak dražším S-Bahnem, ale stačí vystoupit ve Freisingu a za 3,50€ krátkým busem či vlakem se dostat na MUC na odlet ✈️

3 Citovat

Ahoj, snažím se poznat nové lidi, můžeš mi poslat mail na (mairyharry@gmail.com), pokud ti to nebude vadit.

A to som myslel, ze ma na tomto fore uz nic neprekvapi :)

1 Citovat

Prislo mi to taky....lidi jsou holt vynalezavi...i kdyz jaksi nevim,co ma kdo s emailove adresy,kterych muzu mit kolik chci a vubec ne na sve prave jmeno 

0