Tak vlaková doprava v Bulharsku celkem otřes .. Jel jsem z Varny do Provadie (50km jízda trvala hodinu) - rychlík kterým jsem jel míří až do Sofie a je to nejlepší čím se můžete na této trase svézt .. počmáraný oddílový šrot ze 70-let ,více jak osm hodin do Sofie bych tím jet opravdu nechtěl. Jízdné bylo za hubičku za první třídu včetně povinné rezervace jsem platil 5,70 leva (cca 80 czk). Zpět jsem jel osobním vlakem za 3,60 leva ( cca 50 czk) - uvnitř se uklízelo naposledy někdy před deseti lety a souprava neuvěřitelně píská a vrže. Alespoň jedno pozitivum obě jízdy dle jízdního řádu (o tom se ČD může jenom zdát ..)  .

Bulharsko БДЖ ( BDZ )

Založil ve fóru Železniční doprava

6 reakcí

Tak vlaková doprava v Bulharsku celkem otřes ..

Jel jsem z Varny do Provadie (50km jízda trvala hodinu) - rychlík kterým jsem jel míří až do Sofie a je to nejlepší čím se můžete na této trase svézt .. počmáraný oddílový šrot ze 70-let ,více jak osm hodin do Sofie bych tím jet opravdu nechtěl. Jízdné bylo za hubičku za první třídu včetně povinné rezervace jsem platil 5,70 leva (cca 80 czk).

Zpět jsem jel osobním vlakem za 3,60 leva ( cca 50 czk) - uvnitř se uklízelo naposledy někdy před deseti lety a souprava neuvěřitelně píská a vrže.

Alespoň jedno pozitivum obě jízdy dle jízdního řádu (o tom se ČD může jenom zdát ..)


dsc00268.jpg
dsc00262.jpg
dsc00261.jpg
dsc00350.jpg
dsc00351.jpg
dsc00255.jpg
dsc00340.jpg

1

Jeli jsme nedávno nočním vlakem ze Sofie fo Burgasu a až na rozbitý kohoutek v kupé spokojenost. Vlak max. 10 let starý, cena docela dobrá a zpoždění to možná mělo, ale nepamatuju si, jak malé. Oproti tomu rumunský noční vlak z Kluže do Iasi - výrazně starší, dražší a zpožděnější. Takže asi záleží na trase a spoji, úplně bych BDŽ nezatracovval.

0 Citovat

Záleží na konkrétním vlaku. Jel jsem v létě ze Sofie do Varny docela novým vlakem, velkoprostorový vagóny v dobrým stavu. Přijeli jsme na minutu přesně. O týden později jsem jel z Varny do Sofie vlakem horším, než je na předchozích fotkách a s velkým zpoždením.

0 Citovat

Právě jedu rychlikem Varna - Provadia (směr Sofia), cena ve dvojce 4,55 lev, jako jo, vozy jsou staré 30 let, ale látkové sedačky pohodlné a čisté, zrcadlo vyleštěné, koše vysypané, nikde nic nevrže. Lokomotiva poctivá česká Škoda. Každý vagón z venku "umělecké" dílo - graffiti. Odjezd na minutu přesně. Za mne úplně ok. Druhý úhel pohledu na tu samou linku k lma, jsme tu zřejmě ve stejný čas. 

0 Citovat

Tak já to jel teď v úterý ,tak ano na tu hodinku OK (i když o pohodlných sedačkách máme asi jinou představu a to jsem jel v jedničce),ale do Sofie více jak osm hodin bych tím fakt jet nechtěl.

Špína ,pískot a rachot to jsem psal o zpáteční cestě ,kdy jsem jel osobním vlakem - schválně zpět zkuste ten ..

0 Citovat

Jasně, já tenhle názor nijak nevyvracím, jen přidávám svůj. Co je pro jednoho ok, pro druhého může být už za hranicí, každý to má jinde. Druhá třída v "mém" rychlíku vypadala úplně identicky jako jednička na fotce v prvním příspěvku, jen modrá barva sedaček a bez bočních opěrek pro hlavu. Lokomotiva byla výrazně starší :-D

0 Citovat

A s osobními vlaky souhlas, taky jsem vyzkoušel. Ale zase je to intenzivní zážitek, zvenku to vypadá jak obrněný vlak...

0
6 reakcí