Ahojte, máte niekto nejaké skúsenosti s bezvízovým vstupom do Ruska, konkrétne do St. Peterburgu? Chcem spojiť Talin, Helsinki a St. Peterburg a viem, že sa dá ísť loďou z Helsínk do St. Peterburgu bez víz na 72 hodín. Skúšal to už niekto z vás, koľko vás to v konečnom dôsledku stálo, ako ste to riešili a za všetky tipy budem rád.  .

St. Peterburg, bez víz do Ruska

Založil ve fóru Slevové kupóny a vouchery

Dobrý den. Narazil jsem na tento zájezd do Ruska [nepovolená reklama] a chci se zeptat, jestli to za tu cenu stojí. Jaké to je v Rusku? Budu rád za všechny rady. Předem díky.

0 Citovat

Ne, nestoji. Zarid si vizum, kup si letenku z Blavy a usetris 60-70% z ceny zajezdu

0 Citovat

Ne, nestoji. A doporucil bych sledovat aktualni opatreni, protoze to nevypada, ze by se Rusko v nejblizsi dobe otevrelo (stejne tak EU Rusku) a o e-vizech ani nemluvim. Lety z Bratislavy apod. jsou logicky silne vazany na turismus, takze se jejich start bude odkladat dal a dal.

Jinak v Rusku je samozrejme nejlepe, v Leningrade obzvlast.

0 Citovat

Rozhodně leť sólo (myšleno bez CK). Škoda, že ti nevyjde tato zima. Já si ji zažil v Moskvě a Petrohradu, protože se mi nechtělo letět na Ural se stejným přestupem a jeden z nej nápadů. Sólo jsem si to užil. Atmosféra - vše krásně svítilo, turistů málo (holt zima), kosa veliká (ale na ulicích bary udělané z Dacia MCV...... kávovar, svařák, vodky a kdeco). Ubytko krása za hubičku (k Auroře a památkám pěšky), jídlo jedno z nejlepších (dezert Pavlova, boršč, ryby.....). 

Výhodou byla teď možnost cestovat bez víz, to byla bomba a letěl bych tam poprvé jinak než pracovně. Bohužel jsem to nestihl. 

Ale rozhodně zauvažuj o návštěvě obou měst. Já bohužel až v noci zjistil, že jsem zapomněl zajít do muzea aut. Ale stihl jsem Šuchovovu věž .....to jsem ještě neblogoval a tak jsem zpětně vzpomněl jen na ni: https://www.michalzhor.cz/2019/1...ovova-vez/

0 Citovat

Nemá zmysel odpovedať, to je len spam.

Inak eviza budú od 1.1. 2021, už to bolo schválené. Za 40 usd

0 Citovat

A na jak dlouho? Někde jsem četl jen na týden. To vlakem nestihnu ani Vladivostok.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Nemá zmysel odpovedať, to je len spam.

Inak eviza budú od 1.1. 2021, už to bolo schválené. Za 40 usd

Spam dotaz byl na e-visa pro Leningradskou oblast, ktera se vydavala zdarma uz od minuleho rijna, nicmene aktualne je to pozastavene a vzhledem k situaci se imo nezacnou vydavat ani ta placena s platnosti na cele uzemi.

Visa do Leningradske oblasti byla na 8 dni resp. 7 noci. Nove maji byt visa na 16 dni.

0 Citovat

ano, evisa pre leningrad a kaliningrad boli na 8 dni a zdarma. evisa budu platne na cele uzemie Ruska (okrem samozrejme uzatvorenych miest ako Norilsk) na 16 dni a teda tiez zdarma sa zrusia.

https://eng.lsm.lv/article/socie...l.a379354/

 

0