Ahoj, zatím jsem cestoval spíš nízkonákladovka a bez přestupu. Proto bych měl několik dotazů. V létě mě čeká cesta Vídeň -> Berlín(Tegel) -> USA, dopravce AirBerlin. Do USA nejde web check-in, takže až ve Vídni. 1) Co jsem pochopil, zavazadlo odbavim ve Vídni a vyzvednu v USA, žádné mezi odbavování? 2) Ve Vídni dostanu obě letenky, nebo druhou až v Tegelu? (koupený to mám dohromady Vídeň->USA) 3) Pokud budem 3, jak požádat o místa vedle sebe? Jako chápu co je "aisle/window seat" když letím sám, ale když jsme 3, tak netušim co v tom kontextu znamená aisle seat. Navíc první letadlo má sedadla 3-3 a druhé 2-4-2 (pomlčka=ulička). Jak říct, že bych chtěl v prvním 3 vedle sebe a v druhém 3 od kraje, tzn. jakoby jedno u okna a 2 do uličky? A v jaký okamžik o místa požádat, hned jak jim dám pas, nebo se zeptají? Sorry za blbý otázky, ale jsem nějak zmatenej  .

Dotaz - výběr místa

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahoj,
zatím jsem cestoval spíš nízkonákladovka a bez přestupu. Proto bych měl několik dotazů.
V létě mě čeká cesta Vídeň -> Berlín(Tegel) -> USA, dopravce AirBerlin. Do USA nejde web check-in, takže až ve Vídni.

1) Co jsem pochopil, zavazadlo odbavim ve Vídni a vyzvednu v USA, žádné mezi odbavování?

2) Ve Vídni dostanu obě letenky, nebo druhou až v Tegelu? (koupený to mám dohromady Vídeň->USA)

3) Pokud budem 3, jak požádat o místa vedle sebe? Jako chápu co je "aisle/window seat" když letím sám, ale když jsme 3, tak netušim co v tom kontextu znamená aisle seat. Navíc první letadlo má sedadla 3-3 a druhé 2-4-2 (pomlčka=ulička). Jak říct, že bych chtěl v prvním 3 vedle sebe a v druhém 3 od kraje, tzn. jakoby jedno u okna a 2 do uličky? A v jaký okamžik o místa požádat, hned jak jim dám pas, nebo se zeptají?

Sorry za blbý otázky, ale jsem nějak zmatenej smiley
Předem díky všem za rady

0

Může záležet na společnosti, ale obvykle to takto platí:

1) odbavíš ve VIE, vyzvedneš v USA, dál se nestaráš

2) pokud to není codeshare let (někdy i pokud je, to je různé), oba palubní lístky bys měl dostat ve VIE

3) nic nezkazíš, když řekneš "together" při podávání pasů. U prvního letu je skoro jisté, že 3 místa dostanete automaticky pokud nebude ještě letadlo plné (stačí se jít odbavit v první polovině fronty) a v tom druhém... no pokud na tom okně trváte, tak si třeba nakresli plánek a ukaž smiley

0 Citovat

The JustFly fare category does not include the additional service of a seat reservation (inc. the reservation of an XL seat with more leg room) and this cannot be booked as an add-on. Furthermore our Web Check-in does not give you the option of choosing your seat, i.e. the system allocates you a seat. This allows for ecological and economic factors regarding the loading of the aircraft to be taken into consideration. For this reason we cannot guarantee that passengers travelling together will be able to sit next to each other. If you wish to reserve a seat or to choose your seat when you check in online, we recommend that you book in FlyClassic or FlyFlex fare categories. In these fare categories seat reservation is available subject to a charge or free of charge.
http://www.airberlin.com/site/faq.php?L ... &q=XL-Seat

0 Citovat

Tohle je taková ta obecná klauzule co mají skoro všechny společnosti, že to negarantují... ale obvykle za přepážkama jsou vcelku milí lidé a když mohou, snaží se umisťovat lidi vedle sebe... létám celkem často s různými společnostmi a stalo se mi asi jen jednou nebo dvakrát, že jsme seděli odděleně a obvykle to bylo díky pozdnímu příchodu do fronty. Takže zaručeno to není, ale pravděpodobné to je.

0 Citovat

Díky za odpovědi.

Petr76: Tohle vím, ale kupoval jsem přes ebookers a nevím, co vlastně mám za kategorii. Ale pochopil jsem, že JustFly je max po Evropě. Nicméně to místo jde si vybrat při web check-in, kterej ale nemůžu udělat, kvůli destinaci USA.

0 Citovat

Ahoj,
prosil bych o radu se seatingem. Rodiče letí s cestovkou do Peru (let operuje KLM, ale letenky jsou vystaveny AF), chtěla jsem jim udělat změnu seatingu přes checkmytrip, ale nešlo mi se ani přihlásit, u AF mi šlo se přihlásit, ale pokud jsem chtěla udělat změnu sedadel, psalo mi to, že letenka je vystavená pro skupinu a že se musím přihlásit jinak, což už mi nešlo. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti. Vím že změna je možná i na odbavení, ale mám strach, že se dobrá sedla rozeberou přes on-line check in. Díky moc za radu. Jana

0 Citovat

Zavolal bych na Air France.

0 Citovat

Správu rezervace může dělat cestovka, proto bych pro změnu řešil seating s ní smiley

0 Citovat

Jj, cestovka nám seating ráda poskytne, ale za poplatek smiley tuším 500,-/os za jeden směr

0 Citovat

Chtěl jsem to napsat už v předchozí zprávě, ale nakonec jsem se na to vyprdl... Tady je jen vidět přístup CK, který neustále kritizuji. Je to bude stát 5 minut a spokojeného zákazníka, který se vrátí. Takto přijdou o 2 minuty odepsáním a ztratí vaší důvěru. smiley

0 Citovat

Jen pro info, jsem volala na AF a tam byli docela ochotní, až na to, že cestovka blokuje rozmístění klientů po celém letadle, ale chce mít "ovečky" u sebe. Takže i když se paní z AF snažila najít něco jiného kolem skupinky "oveček", tak okolní místa byla buď obsazena nebo blokována. Jediná možnost je prý o změnu požádat při odbavení.

0
10 reakcí