Ahoj, rad bych upozornil na jednu vec, ktera se nam stala s pritelkyni. Leteli jsme do Mexika a udelala se ji krevni srazenina. Pokud jste holky, nechte si udelat krevni testy. Kdyz berete antikoncepci, tak riziko trombozy se nekolikanasobne zvysuje. Priste az poletime, tak si musi pichnout nizkomolekularni heparin. Preju stastne a zdrave cestovani, nastesti vsechno dopadlo dobre, ale radeji na to upozornuji, aby se vam to nestalo! .

Tromboza pri letani

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

1 reakce

Ahoj, rad bych upozornil na jednu vec, ktera se nam stala s pritelkyni. Leteli jsme do Mexika a udelala se ji krevni srazenina. Pokud jste holky, nechte si udelat krevni testy. Kdyz berete antikoncepci, tak riziko trombozy se nekolikanasobne zvysuje. Priste az poletime, tak si musi pichnout nizkomolekularni heparin. Preju stastne a zdrave cestovani, nastesti vsechno dopadlo dobre, ale radeji na to upozornuji, aby se vam to nestalo!

0

Ahoj, jsem ráda, že jsi sem ten příspěvek dal. Opravdu ty počty mladých holek s trombózou rostou raketovým způsobem, ale odborníci se nad tím jaksi pořád nepozastavují a statistiky se zkreslují, nevím proč. Já také patřím mezi ty "vyvolené" a díky koktejlu dlouhého cestování, antikoncepce a nedodržování pitného režimu jsem trombózu měla taky.
Jen bych chtěla ještě upozornit na to, že genetické testy, které se dělají pro zjištění, zda je tam sklon ke špatnému srážení krve, nejsou úplně přesné. Mně vyšly negativní a stejně se mi stalo, co se mi stalo. Takže na to také bacha.
Rady pro holky jsou, ať už ty prášky berete nebo ne, tak hodně pít a protahovat nohy. smiley Všem Vám moc přeji, abyste docestovaly vždy ve zdraví! smiley

0
1 reakce