Jen takovy dotaz ohledne prestupu s Ryanair. Letim z Catanie do Milana a pak z Milana do Prahy. Letenky jsou koupeny kazda zvlast. Musim v Milane vyjit pres exit a znovu projit security checkem? Nebo se mohu po priletu do Milana rovnou dostat ke gateum a pokracovat do Prahy? Mam na ten prestup jen 1:25h. Dekuji za informace :-)  .

Prestup s Ryanair v Milane

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Jen takovy dotaz ohledne prestupu s Ryanair. Letim z Catanie do Milana a pak z Milana do Prahy. Letenky jsou koupeny kazda zvlast. Musim v Milane vyjit pres exit a znovu projit security checkem? Nebo se mohu po priletu do Milana rovnou dostat ke gateum a pokracovat do Prahy? Mam na ten prestup jen 1:25h. Dekuji za informace :-) 

0

Pokud je prestup v BGY, tak se jen prejde k dalsimu gate

0 Citovat

Honzy napsal(a):

Pokud je prestup v BGY, tak se jen prejde k dalsimu gate


Ano je to BGY. Jak to tam maji znacene? Je tam psano transit nebo tak neco, abych vedel kam jit a zbytecne se nezdrzoval...?

0 Citovat

Já přestupoval asi dva měsíce zpátky na BGY a žádný tranzit jsem tam teda nezaznamenal. Musel jsem to projít ven a zas dovnitř. Mají to tam ale tak zvláštně promíchané, že přílety jsou snad zároveň i odlety, ale stejně jsem podle směrovek skončil venku.

0 Citovat

Priletite z Catanie do Bergama, z letadla do haly a šup na další let. Není nutno procházet znovu security ( pokud nemáte odbavené zavazadlo )

0 Citovat

Přeji hezký večer všem, mohl by mi prosím někdo ze zkušenějších cestovatelů poradit, či odpovědět na podobnou otázku? Také přestupujeme v BGY, jenže letíme z Tenerife. Na přestup máme 1:15 a k tomu jsem koupil i odbavené zavazadlo. Přemýšlím, že bych ještě raději koupil Priority a to zavazadlo by nám tedy vzali na palubu. Je to tak? Trochu se bojím, že s tím odbaveným zavazadlem bysme to asi nemuseli stihnout. Máte prosím podobnou zkušenost s tímto přestupem? Je to TFS-BGY pak BGY-OSR. Moc díky za radu.

0 Citovat

Vzali by vám ho na palubu pouze tehdy, pokud by splňovalo rozměry a váhu dané pro příruční zavazadlo. 

Jinak v BGY platí stejný proces pro všechny kombinace letů po Schengenu. Pokud odbavené zavazadlo mít nebudete a z Tenerife přiletíte načas, přestup stihnete. Rezervu ale nemáte prakticky žádnou.

0 Citovat

Bergamo je strašně chaotické a přeplněné letiště, navíc po té rekonstrukci je to hotový labyrint. Tam je risk přestupovat i s příručním zavazadlem. Podle posledních zkušeností není deboarding do tranzitu pravidlem ani u schengenských letů. Na security jsou v jakoukoli denní dobu nekonečné fronty, vždy to zabere min. 20-30 minut. Urychlit se to dá jedině dokoupením Fast tracku. 

0 Citovat

Lukasi prosim v cem je Bergamo chaoticke a neprehledne ? a kdy tam byla rekonstrukce ? Je sice pravda , ze jsem tam nikdy neletel s odbavenym zavazadlem ,ale s prirucnim to nebyl problem ,obcas se povedlo jit primo na jiny gate i kdyz casteji to bylo  tak , ze jsme museli znovu do fronty, ale jde to tam hodne rychle ,lidi  tam byva dost ale treba oproti Stanstedu je to nebe a dudy a je to velmi prijemne letiste navic 15-20 minut z mesta a velika baze Ryanairu na lety po cele Evrope  z CR ted pristupne  nejen z Prahy a  Ostravy , ale nove i z Brna  ,vseobecne ale  na zadnem letisti neni 1.15 idealni prestup , pokud to neni vyslovene male letiste a nejde se primo jen na jiny gate

0 Citovat

Pro člověka, který v Bergamu nikdy nepřestupoval, bude toto letiště vždycky nepřehledné. 

Bergamo si pamatuji ještě v dobách, kdy praskalo ve švech a rozšířené bylo tak, že další gejty byly v plechových boudách.

0 Citovat

Musim zdovolenim oponovat mi osobne prijde Bergamo velice do pohody, rychle no stres . Podle me jsou nejhorsi francouzi a nemci (BVA a Dortmund). 


K otazce jestli letis s Ryanairem musis mit zcela urcite zakoupene priority tzn. zavazadlo na palube u sebe. Jinak tve zavazadlo  automaticky cestuje  do podpalubi a muzes si ho vyzvednout jen na pasu a  pote pokracovat  exitem ven . 


Tvuj casovy plan by vypadal pote nasledovne:  Po vystoupeni z letadla probehnout schodistem do prvniho patra, pres obchody a zpet do prizemi cekat na kufr, pocitej cca 12 -15 minut, exit.  Klusem doleva a hura znovu na security dalsich cca 15 - 20 minut opet do  prvniho patro a  tva Ostravska brana vetsinou A6.


Podle me je 01:15 malo, a nesel bych do toho...  

Leda, ze jsi akcni a nebojis se nastrelit, predbihat a umis cist dav, lidi, tzn mit pripravene vychytavky , znas to letiste, da se projit pres jeden obchod rovnou k branam atd.

Je sice fakt, ze odlet do Ostravy z Bergama v nedeli miva zpozdeni 15, 20 minut, ale tohle nepocitat.

0
10 reakcí