Ahoj,mám pár dotazů. Pročetl jsem si snad celé fórum a nikde jsem nenašel odpověď na mé otázky.V březnu letím do Keni, konkrétně do Mombasy. Itinerář cesty by měl být takový: Vídeň - Paříž CDG - Nairobi - Mombasa. Až do Nairobi bych měl letět s AirFrance, z Nairobi do Mombasy Kenya Airways. Nikdy jsem tak daleko neletěl a nikdy jsem na letišti nepřestupoval, ale po přečtení fóra a článků už vím, že se odbavím ve Vídni a zavazadla bych si měl vyzvednout až v Mombase, je to tak? Další věc, kterou zatím nevím jsou víza v Keni. Musím si o vízum zažádat online, zaplatit poplatek a přijde mi eVízum, které si vytisknu a poté předložím. Ale teď právě nevím, jestli mám jít na imigrační už v Nairobi, jako první území v Keni nebo až v konečné stanici Mombasa? Obě jsou to mezinárodní letiště.Moc Vám děkuju za odpověď :-) .

Přestup + víza Keňa

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj,

mám pár dotazů. Pročetl jsem si snad celé fórum a nikde jsem nenašel odpověď na mé otázky.


V březnu letím do Keni, konkrétně do Mombasy. Itinerář cesty by měl být takový: Vídeň - Paříž CDG - Nairobi - Mombasa. Až do Nairobi bych měl letět s AirFrance, z Nairobi do Mombasy Kenya Airways. Nikdy jsem tak daleko neletěl a nikdy jsem na letišti nepřestupoval, ale po přečtení fóra a článků už vím, že se odbavím ve Vídni a zavazadla bych si měl vyzvednout až v Mombase, je to tak? 


Další věc, kterou zatím nevím jsou víza v Keni. Musím si o vízum zažádat online, zaplatit poplatek a přijde mi eVízum, které si vytisknu a poté předložím. Ale teď právě nevím, jestli mám jít na imigrační už v Nairobi, jako první území v Keni nebo až v konečné stanici Mombasa? Obě jsou to mezinárodní letiště.


Moc Vám děkuju za odpověď :-)

0

Ahoj, obě to sice mezinárodní letiště jsou, ale let Nairobi-Mombasa je vnitrostátní a tak bude taky odbavován, vzhledem k tomu, že není určen jen pro přípoje, ale i pro místní. Imigračním se tedy bude procházet už v Nairobi. Nicméně k tomu vás automaticky nasměrují tabule, jelikož do Mombasy se odlétá z vnitrostátní sekce terminálu (1D).

U zavazadel nevím, je možné, že půjdou až do Mombasy, i když často právě u vnitrostátních segmentů bývá nutnost je vyzvednout a znovu odbavit při prvním přistání v dané zemi, to se dozvíte s jistotou až při check-inu. 

0 Citovat

Ahoj, díky za informace. Takže jestli to bude jak píšete, tak dojde ke klasickému vyzvednutí zavazadel a následnému znovu check-inu v Nairobi pro let do Mombasy?

0 Citovat

T M napsal(a):

Ahoj, díky za informace. Takže jestli to bude jak píšete, tak dojde ke klasickému vyzvednutí zavazadel a následnému znovu check-inu v Nairobi pro let do Mombasy?

To se dozvíte ve Vídni při odevzdání zavazadla. 

0
3 reakce