Dobrý den, v červenci se chystám s přítelkyní na první let, konkrétně do Bergenu, na přestup je 55 min v Helsinkách, dá se vůbec stihnout přestup a odbavení během takové chvíle? A ještě bych měl dotaz, zda letenka je ve fyzické podobě dána při prvním odletu z Prahy a ta je platná až do zpáteční cesty, nebo jestli při každém přestupu je vydána nová.Omlouvám se za pro mnohé hloupý dotaz, jelikož tu už každý určitě létal. :DDěkuji za každou odpověď. .

První let - dotaz

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Dobrý den, v červenci se chystám s přítelkyní na první let, konkrétně do Bergenu, na přestup je 55 min v Helsinkách, dá se vůbec stihnout přestup a odbavení během takové chvíle? A ještě bych měl dotaz, zda letenka je ve fyzické podobě dána při prvním odletu z Prahy a ta je platná až do zpáteční cesty, nebo jestli při každém přestupu je vydána nová.

Omlouvám se za pro mnohé hloupý dotaz, jelikož tu už každý určitě létal. :D

Děkuji za každou odpověď.

0

Napred ujasnit terminy. letenka ti prijde ihned po objednani mailem. Boarding pass je to, co potrebujes k nastupu do letadla, to si bud vytisknes sam po tom, co udelas online checkin, nebo ti to vytisknou na letisti po checkinu (pozor, u low cost aerolinek byva checkin na letisti zpoplatneny). Obvykle dostanes/vytisknes boarding pasy na vsechny lety v danem smeru.

Pokud mas oba lety na jedne letence, a uletel by ti pripoj, aerolinka se o Tebe musi postarat, sehnat dalsi nahradni let, zaridit hotel atd. Nekdy mas narok i na odskodneni za zpozdeni.  Takze to vetsinou prodavaji tak, aby sance, ze to nestihnes byla mala. Obvykle ti zavazadla jdou rovnou do cilove destinace a nemusis se o ne na prestupu starat. Jsou vyjimky, reknou ti u prepazky na letisti.

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/blog...na-letisti


JInak do Bergenu lítá z Prahy přímá linka Norwegianu: https://www.norwegian.com/en/

0 Citovat

a jeste toto https://www.cestujlevne.com/blog...e-letadlem

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

https://www.cestujlevne.com/blog...na-letisti


JInak do Bergenu lítá z Prahy přímá linka Norwegianu: https://www.norwegian.com/en/


Bohuzel uz ne..

0 Citovat

Ak si to bookoval ako jeden let, tak ta letecka spolocnost musi dopravit do cielovej destinacie, ako uz je pisane v prispevku vyssie. Ak su to 2 samostatne bookovane lety, tak ta zodpovedost je na tebe, zrejme to ale nie je tento pripad.

Ak pripoj zmeskas kvoli meskaniu predchadzajuceho lietadla, obrat sa ihned na tvoju letecku spolocnost pri ich najblizsom okienku na prestupnom letisku a oni ti uz najdu riesenie.

Moj syn to ma podobne, prestupuje v Moskve, ma 55 minut na zmenu terminalu, cestuje 16-rocny uplne sam a v Rusku este nebol :D

Zatial ale nie je co riesit, mozno sa tie pripoje daju stihnut.

Ak by ti nahodou neprisla batozina, treba ist hned na straty/nalezy s listockom od batoziny, vyplnit formular. Dobre je, ak mas fotografiu batoziny kvoli jednoduchsiemu popisu.

Pekny let
0
5 reakcí