Dobrý den, pokud předem provedu online odbavení kde zadám č. občanského průkazu, musím mít tento doklad i na letišti, nebo je možné vycestovat na pas? Ptám se, protože mám poškozený OP, ale pas nebudu mít vystaven dříve než dva dny před odletem. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď. .

Online check-in - jiné číslo dokladu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Dobrý den,

pokud předem provedu online odbavení kde zadám č. občanského průkazu, musím mít tento doklad i na letišti, nebo je možné vycestovat na pas? Ptám se, protože mám poškozený OP, ale pas nebudu mít vystaven dříve než dva dny před odletem. Máte s tím někdo zkušenost?

Díky za odpověď.

0

Dobrý den, po EU je to jedno :)

0 Citovat

Dobrý den,


mě jde spíš o to, zda nebude problém, že na "formuláři" po check-inu budu mít uvedené číslo OP, ale legitimovat se budu pomocí pasu (OP mám de facto neplatný). Nebo se tohle na letišti neřeší? :)


Destinace je UK, takže zatím EU ;)

0 Citovat

Ryanair, že? Nebojte, nebudou řešit. Sám jsem letěl do UK, v BP číslo pasu, na gate jsem ukazoval OP a všem to bylo jedno. Pro klid duše ale samozřejmě můžete kontaktovat leteckou společnost, check-in vám zruší a odbavíte se znovu s jiným dokladem.

Do UK je každopádně rychlejší letět na pas - nemusíte čekat na úředníky.
0 Citovat

Ano, Ryanair. Budu tedy doufat, že nenastane žádný problém :)


Diky za odpověď

0 Citovat

U Ryanairu problemy nebyvaji ,alespon ne pro ty co s nimi litaji casto  -)) , ale vazne tohle nikdo  neresi ,nikoho bych nekontaktoval ,na tech kontaktnich linkach byva malokdy nekdo  normalne  uvazujici  -)

0
5 reakcí