Ahojky. Nevite, zda se jako prirucni zavazadlo da povazovat crosna?  Kdyz bude treba 40 l? Kdyz bude temer prazdna?  Shanim nejakou ze ktere by se dala udelat mensi taska, ale zatim se nepodarilo. I za tipy budu rada. Diky. Andy  .

Prirucni zavazadlo

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

podmienky Ryanairu nikoho nezaujimaju :) hlavne je co povoli letiskova kontrola

0 Citovat

Kdyz letis s Ryanair tak te asi jejich podminky zajimaji, i oni ti to muzou vyhodit pri nastupu do letadla. Stejne tak si kazdy muze overit podminky prepravce, se kterym leti. Na podminky letiste Praha uz jsem tady davala odkaz, sice tam nemaji vyslovne trekove hole, ale maji tam dost podobne veci. Krome toho je tam vzdy obecne i cokoli, co nekdo vyhodnoti jako ze muze byt nebezpecna vec. Takze vzdycky zalezi, na koho zrovna kde clovek narazi.

0 Citovat

ale ked su tie turisticke palice zlozene a v batozine, tak nie je sanca vyhodit nie? Nikto nehovori ze s nimi pojdem na palubu po schodikoch ako serpa na K2 a budem s nimi sermovat pred letuskou.

1 Citovat

nahoda je blbec... a prave z takových to "co kdyby to proslo, tak to zkusime" a nebo "podmínky ryanairu nikoho nezajimaji" pak vedou presne k tem situacim, kdy se nejaky radoby chytrak hada s letuskou, pilotem, gate agentem , kdyz po nem chteji, aby je vylozil ... 

0 Citovat

mne se teda slozene trekove hulky do toho maleho batuzku nevejdou, na nasich horach je nosim v bocni kapse a vzdycky trochu precuhujou nahoru

to uz mi pripada lepsi vzit nejaky nejlevnejsi nebo stary hulky a zkusit s nima jit do letadla v modu "nemohouci senior" nebo neco takoveho, a kdyz to neprojde tak nebude takova skoda drahych hulek (protoze hole jako pomucka pro invalidy samozrejme maji vyjimku a uplne bezne potkavam na ulicich stary lidi s trekovyma holema, ktery pouzivaji jako pomucku pri chuzi radsi nez nejaky fransouzsky hole apod.)

0 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

nahoda je blbec... a prave z takových to "co kdyby to proslo, tak to zkusime" a nebo "podmínky ryanairu nikoho nezajimaji" pak vedou presne k tem situacim, kdy se nejaky radoby chytrak hada s letuskou, pilotem, gate agentem , kdyz po nem chteji, aby je vylozil ... 

tak mam par stoviek letov za sebou a vzdy je problem letiskova kontrola. Na palube to uz je jedno, tam maximalne vynadaju a zabavia chlast :))

0 Citovat

Na palubě mě maximálně stevard požádal, jestli bychom je dali do binu (měli jsme je pod nohama). Jinak nikdy nikoho nezajímaly. Podotýkám, že je žena má ze zdravotních důvodů, ale vizuálně si nemyslím, že by v tom byl rozdíl.

0 Citovat

Kajmane, a ma na ty zdravotni duvody s sebou nejaky potvrzeni od doktora apod.? Nebo ptal se ji na to nekdy nekdo pri bezpecnostni kontrole? Na ty zdavotni pomucky je prave vyjimka, ale obecne se hole na palube vozit nesmi.

0 Citovat

Ne, nemá. A neptal. Jako přemýšleli jsme o tom, ale nevím, jak by takový potvrzení mělo vypadat, protože v češtině to asi na nějakým zahraničním letišti stejně těžko uplatním.

No, nicméně jelikož nás čeká let do  Izaraele, tak by možná to potvrzení mělo smysl.

0 Citovat

sakra, ony se fakt nedají vzít do příručáku skládací trekové hole? 

0 Citovat

Ahoj,

 

zeptám se má někdo zkušenost s Cabin Zero : Cabinzero Classic 44L Absolute Black - SvětBatohů.cz (svetbatohu.cz)

Našel jsem nějaký článek, že kluk lítá jen s tím a v pohodě. Vypadá to jako super nápad pro lowcost letenky, ale například Norse má ve svých podmínkách:

45x36x22 cm

A zmíněný batoh má:

55x40x20 cm

Lítáte s ním někdo a případně skušenost s Norse ? Hrotí to ? Já zažil přeměřování zavazadel do letadla jen jednou , bylo hodně nažvejknutý tak možná proto :-) Ale to brali nemilosrdně každého myslím, že British, ale je to asi 6 let.

0 Citovat

Mam tenhle batoh, ale v pripade mensich rozmeru u nizkonakladovek, beru mensi batoh. Tohle je klasicky prirucak.

1 Citovat

Na velikosti batohu vůbec nezáleží.  Co je podstatné, aby se vlezl případně do klece. 

0 Citovat

Stáhni  ho popruhy, neplň ho nadoraz. Pak se ti do klece vejde.případně ho nějakým gumicukem můžeš stáhnout i na výšku, aby ti z klece nelezl.

0