Zdravím! Přes priceline.com jsem koupil letenku s ČSA OTP-PRG, odlet byl ve 20:00. V pátek mi přišla do mailu změna, ČSA let byl zrušen a byl jsem automaticky přebookován na ranní let taromu, což mi nevyhovuje, potřebuji z Bukurešti až odpoledne. Můj problém je následující: na priceline jsem se ani na osmý (!) pokus nedovolal. Vždy mi automat řekne, že momentálně není dostupný žádný agent a hezky se se mnou rozloučí. Na ČSA mi řekli, že s tím nic neudělají a když se pokouším o e-mailovou komunikaci s priceline.com, vždy mě odkáží na telefon. Má s priceline.com někdo nějaké zkušenosti a eventuálně nápad, jak celou situaci vyřešit?  .

Změna času odletu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Zdravím!

Přes priceline.com jsem koupil letenku s ČSA OTP-PRG, odlet byl ve 20:00. V pátek mi přišla do mailu změna, ČSA let byl zrušen a byl jsem automaticky přebookován na ranní let taromu, což mi nevyhovuje, potřebuji z Bukurešti až odpoledne.

Můj problém je následující: na priceline jsem se ani na osmý (!) pokus nedovolal. Vždy mi automat řekne, že momentálně není dostupný žádný agent a hezky se se mnou rozloučí. Na ČSA mi řekli, že s tím nic neudělají a když se pokouším o e-mailovou komunikaci s priceline.com, vždy mě odkáží na telefon.

Má s priceline.com někdo nějaké zkušenosti a eventuálně nápad, jak celou situaci vyřešit? smiley

Díky!

0

Ahoj, já bych si zkusil najít let co ti vyhovuje ( z aliance čsa ) a zavolal na infolinku čsa ( doporučuje se přesměrovat na němčinu, říct, že si se překlikl a mluvit česky ) - je tam ochotná slečna, která se nebojí lety změnit smiley. Když popíšeš problém, že byl let zrušen od ČSA a že prodejce s tebou absolutně nekomunikuje a navrhneš řešení, mohla by ti vyjít vstříc a vystavit novou letenku. smiley

za pokus to stojí ...

0 Citovat

Priceline volat v jejich pracovních hodinách - tuším, že jsou z USA?

0 Citovat

prosím o radu, jestli nevíte proč se stala následující událost:


Dnes ráno mi přišel mail ohledně změny času odletu ze serveru checkmytrip.com, kde jsem se před pár měsíci zaregistroval. Viz obrázek.

Check-in systém ukrainských aerolinek má stále starý čas 05:05 (psal jsem mail, zatím neodpověděli).

Tabule na stránkách odletů letiště Václava Havla taktéž zmiňuje 05:05 (zatím jsem nevolal).


Normálně bych na to letiště přijel o ty dvě hodiny dříve, ale vzhledem k tomu, že se dnes chci trošku vyspat, váhám.

S CheckMyTrip žádnou jinou zkušenost nemám, netuším odkud berou data... nemá do toho někdo vhled? Stále čekám, že se to na všech informačních zdrojích opět hodí do latě a bude buď platit 3. hodina, nebo 5. hodina.


vystrizek.png

0 Citovat

Mám pocit, že se to tu už někde řešilo, že checkmytrip má hokej v časových pásmech. Letí se ve 03:05 UTC time, tj. 5:05 našeho času.

0 Citovat

Ahoj KLM mi změnilo jeden ze 4 letu. Původní mám VIE zanzibar a z5 vždy přestup v amstru . 

Na zpáteční cestě mi zrušili let z amstru ráno  a dali mi ho na odpoledne . Jde je třeba požádat o změnu cílového letiště?  

Krakow by byl pro mě lepší . 

 

0 Citovat

Krakow lítají dopoledne jenom 3x tydne.

0 Citovat

Krakow 3x denně 

Katovice možná 3x týdne 

0 Citovat

Přijde mi, že po flexibilním covidovém období se involuntary změny zpřísnily.

 

0 Citovat

United nam zmenili trasu z Berlina do Guatemaly a zpet kvuli zrusenemu spoji New Ark-Guatemala City. Po par dnech vyjednavani se podarilo zmenit to na odlet z Prahy, coz je vzhledem k tomu, ze vsichni bydlime do 15min busem od prazskeho letiste celkem prijmne.

Me to prijde, ze ti operatori na chatech a infolinkach toho mohou udelat celkem dost a mohou si u nadrizenych casto vydupat i to co sami nemohou. Ale vzdy je to o tom, na koho narazis.

Kdyz to vypada, ze to nikam nevede, je casto lepsi komunikaci ukoncit a treba dalsi den zkusit jiny kanal (operator na chatu nechce vyhovet, zkusim zavolat na infolinku atd.).

Ale obecne se mi asi nejvic osvedcilo se sebrat a dojet na prepazku na letiste a vyresit to osobne, samozrejme pokud ma na nejblizsim letisti dana aerolinka zastoupeni. Prijde mi, ze ti zamestnanci za prepazkou maji moznost volat rovnou nekomu, kdo ma vetsi pravomoci, nez operatori na chatech a infolinkach (u Lufthansy pred casem vyzkouseno, ze domluvili to, co pres telefon pry neslo).

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Přijde mi, že po flexibilním covidovém období se involuntary změny zpřísnily.

 

tak dobrá věc se povedla KLM paní na lince velmi ochotná provedla změnu na KRK 😁

0
10 reakcí