Zdravím komunitu a prosím o radu-zkušenosti. Koupil jsem letenky PRA-CPH, CPH-PHA, a teďka mi přišel automaticky generovaný email, že oba lety byly přesunuty (oba o den dřív = tj místo PO tam, PÁ zpět je nyní NE tam a ČT zpět.). Co dělat? Alternativy mi nenabídly žádné, na lince moc nevěděli, hotel navíc mi platit nebudou... Mám možnost se nějak bránit? Pro kontext letím služebně na školení které pořádám tj v ten pátek tam fakt být musím... Díky moc za každou radu a názor. Rob.  .

Jednostranné přesunutí letu - ČSA

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Zdravím komunitu a prosím o radu-zkušenosti.

Koupil jsem letenky PRA-CPH, CPH-PHA, a teďka mi přišel automaticky generovaný email, že oba lety byly přesunuty (oba o den dřív = tj místo PO tam, PÁ zpět je nyní NE tam a ČT zpět.).

Co dělat? Alternativy mi nenabídly žádné, na lince moc nevěděli, hotel navíc mi platit nebudou... Mám možnost se nějak bránit?

Pro kontext letím služebně na školení které pořádám tj v ten pátek tam fakt být musím...

Díky moc za každou radu a názor.

Rob.

0

Koupit si letenku u jiné aerolinky.

0 Citovat

Dá se jet taky autem nebo busem. Asi by bylo dobré napsat, kolik dní před odletem oznámili změnu. Jinak snad hotel na služební cestě platí firma, ne?

0 Citovat

Náhradu dává většinou automat. Buď první předchozí nebo následující. Zeptej se jich, jestli ti tu zpátečku nemůžou posunout ne na dřívější let ale na pozdější. Většinou to jde. Prodloužíš si tak počet nocí v destinaci, ale to by ti měl zaplatit zaměstnavatel.

0 Citovat

Pokusim se odpovedet vsem najednou.

Leti se za dva tydny

Sluzebne to je ve smyslu ze tam nejedu na dovolenou. Delam na sebe, podnikam, tj hotel a vse platim sam.

Nemuzu si dovolit tam letet drive nez jsem obednal - znamena to pro me si nemoct fakturovat u jinych zakazniku. Nechci/nemuzu tam byt dele - rodinne duvody. Vse pro me znamena VELKE vydaje/ztrata prijmu. 

 

Navrhli mi cestu tam o den driv, a cestu zpet o dva dny pozdeji, tj bych musel zapocitat hotel na 3 dalsi noci, jeden nefakturovany den a ztraceny vikend kdy nebudu s rodinou... Desiky tisic navic.

 

Moje "dilema" spis spociva v tom, ze tedka neexistuje let co by me tam dostal takhle pohodlne a rychle jak ten presunuty. Nahradni reseni budou diametralne drazsi (mnohonasobne). Kdo to zaplati? Muzu to po nich vyzadovat, nebo mam proste zrusit letenky, nechat si vratit kupni cenu a "ostrouhat"?

 

0 Citovat

ked je odlet do 14 dni mate narok na kompenzaciu nie? 

0 Citovat

Kompenzaci neřeší dopravce ihned, musí ji nejdřív posoudit atd. Jestli se jedná o ČSA, změnu na jiného dopravce nepovolí. Takže jedině let v náhradním termínu (dřív / později podle výběru) nebo refundace a zakoupení nových letenek za aktuální ceny od někoho jiného. Pak už je na uvážení každého, čemu dá přednost.

0 Citovat

Terez N napsal(a):

Kompenzaci neřeší dopravce ihned, musí ji nejdřív posoudit atd...

To znamena ze utru suchou nudli a zvysene naklady na cestovani si muzu tak moznapokusit vymahat pravni cestou na vlastni naklady... ach jo... zkurvene CSA.

Diky za nazory vsem. Ja fakt netusil jak to funguje... do ted nemuzu najit ani ve vseobecnych podminkach ze by mohli sami let prebookovat... Jsem z toho rozhozenej.

0 Citovat

Bohužel v tomhle směru má lepší karty aerolinka... Kde to tam je, přesně neřeknu, ale právo na to mají (něco v tom stylu, že dopravce si vyhrazuje právo na změnu letového řádu).

Nebo na cestu tam si nechat letenku od ČSA a pro cestu zpět na pátek koupit letenku od někoho jiného., třebas LOT.

0 Citovat

V Po i Pá lítá z Prahy taky Ryanair, akorát v pátek už ráno, tak nevím, jestli to není na návrat brzy, když tam potřebuješ v pátek být... V říjnu jsou i sobotní lety, od listopadu už jen neděle. Nevím, v jakém termínu máš letět, ale ceny jsou celkem slušné.

0 Citovat

Este tam lieta Norwegian, lietaju PO i PA. Netusim aky cenovy rozdiel tam bude oproti povodnym letenkam, ale pokial su samostatne kupene, mozno aspon jeden leg pojde nahradit

0 Citovat

kubinho napsal(a):

pokial su samostatne kupene, mozno aspon jeden leg pojde nahradit

ČSA většinou nahrazují i jen jeden směr, takže by s největší pravděpodobností neměl být problém nechat si refundovat zpátečku.

0 Citovat

Nebo mrkni na alternativu Viden / Drazdany / Mnichov / Berlin a pak dorazit zbytek priskokem, pripadne te nejaky dobry kamos doveze (zrovna v patek takhle jedu vyzvednout kamose do Vidne)..

 

0
12 reakcí