Nevíte kde by se dali dohledat statistiky vývoje cen letenek mezi konkrétními destinacemi? Např: jak vypadala cena Berlin-Ibiza v období leden-duben 2022?  .

mikir je troll

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Mikire, jen si to ještě užij. Na trénování skoků do rakve máš ještě čas.

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Já mám na srpen do Edinburghu už rezervaci na auta + všechny ubytka a čekám 2 měsíce... Cena Praha-Edi aktuálně 9000 kč zpáteční letenka, stoupá to z cca 7000, které to stálo v dubnu. Neskutečný, vůbec nevím, co s tím budu dělat, za 9k teda po evropě nikam nepoletím :D 

Jaký máte konkrétně termín?

0 Citovat

Proč tu píše ten troll mikir? oO :( jakože já mám ty jeho příspěvky jako skrytý tak sem v klidu ale nechápu proč to tady spamuje...

4 Citovat

floodland napsal(a):

Praha je drahá a upřednostňuje Smrtwings. Proto šly všechny low costy jinam.

 

Jak prosím pěkně upřednostňuje Praha Smartwings? Nikdo přece nebrání žádné letecké společnosti aby začala operovat lety z Prahy. Ceník všech poplatků je uveden na stránkách Letiště Praha

0 Citovat

Ať je Mikir jakýkoli, tak totálně přejmenovat diskuzi je pěkně blbý nápad!

9 Citovat

To vypada na Nadezdu podle fotky u nicku a textu:-) A celkem z normalni vymeny nazoru na ceny letenek a jak kdo kupuje dopredu a drahem letisti Praha se to zase svrhlo A o protezovani Smartwingsu neni pochyb

3 Citovat

Z NYC jsme měli návrat do Vídně v 10 ráno. Vlak jsem rezervoval na 13h (bo rezerva). Jízdenka nebyla flexibilní, tudíž jsme nemohli jet dřívějším vlakem, který bychom stihli. V Praze jsem byl v 18, doma před 19h. Celý den pryč. Na podzim jsme měli Berlín, naštěstí s vlastní dopravou, ale také to bylo extra 5 hodin jedním směrem. Dost budu váhat, zda příště poletím z jiného letiště než přímo z Prahy.

0 Citovat

Ono je to jak kdy... pokud to není pracovní den, tak ten čas tak nebolí. Já třeba z Brna do Berlína jezdím bez problémů, zejména na ranní odlety - o půlnoci odjíždí bus z Brna, vyspím se a ráno jsem na BER. Pohoda. Nazpět když si naplánuji návrat na sobotu, tak jsem večer doma, půlka soboty mě netrápí. Samozřejmě se bavím o delších cestách, víkendovky takhle ne. :-) 

4 Citovat

Asi tak. V březnu Zanzibar z Berlína. Měli jsme jet ve čtyřech, takže docela sleva. No a v den odletu to druhá dvojice skrečla kvůli pozitivnímu testu. Do toho válka a benzín přes 50. V tu chvíli mi ani ta letenka z Berlína za 9 nepřipadala už tak skvělá.

0 Citovat

My, co to mame 2,2h autem na BER, resime primarne odlety jen z Nemecka BER, LEJ,DRS. Ten casovy rozdil na ceste oproti do PRG je zanedbatelny v porovnani s rozdilem v cenach letenek pro 4clenou rodinu. To jsou desitky tisic v hodne pripadech. A taky dost potesi letet primy let, nez se trmacet sice z Prahy, ale s prestupem, ktery pak zabere cely den.

Ted jsem vzala Azory z Prahy a moc me netesi teda nocni prestup v LIS s detma, ale tak snad to prezijem jednou. Nastesti je to z nedele na pondeli, jinak by to asi neproslo u manzela, tam ty pracovni dny hodne boli, muze to byt i 10-15tis. ztrata pri dni, kdy nepracuje🤷.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Souhlas ,ale co brani Ryanairu nebo i Wizzairu se treba presunout do Pardubic   Uznavam i treba konkurenci pro Ostravu v polskych letistich nebo pro Brno ve Vidni nebo Bratislave ,pripadne pro Wizz uz blizkost Budapesti ale aby mela Ostrava nebo Brno jen jednu linku Ryanairu mi  prijde jako umyslny nezajem z nejakych spis politickych duvodu ,nez jako nestrana obchodni podnikatelska strategie

 

Klasika mikir... když něčemu nerozumím, tak si vypomůžu konspirační teorii a omíláním nesmyslů stále dokola. Čteš někdy po sobě ty perly? Letiště má "přemrštěné" ceny, ale zároveň by měli zaměstnance lépe platit. A odkud myslíš, že se ty penízky berou? Na přepážce sociálky, jako v tvém případě, asi ne. V Ostravě mají jednu linku protože je to chudé město a kraj a protože KTW. V Brně mají jednu linku, protože nájemce letiště zajímá logistický park, který  kolem něj postavil a který je pro něj core business . Kašle na vše ostatní... pravidelné linky a jejich rozvoj, na GA, cokoli.

Nenapadlo tě,  že kdyby Ryanair viděl potenciál v Pardubicích,  tak by tam už dávno byl? Ale možná by se jim to mělo nařídit, jak si představuje Burešův "odborník" na dopravu Kolovratník. Co myslíš ?

3 Citovat

Mikir se sice tváří jako expert na Ryanair, ale jinak leteckému byznysu vůbec nerozumí. Do Pardubic nikdo nebude lítat a je jedno jestli se letiště přejmenuje na Praha - východ. Proste outbound traffic k žádným světlým zítřkům nepovede.

2 Citovat

floodlande nejsem expert Ryanairu i kdyz treba jen od 2019 s nimi mam 100 letu ,ale za 20 let zivota v Irsku ,znam irskou mentalitu a na rozdil od O Learyho ,znam pochopitelne i ceskou Pardubice maji mozna lepsi polohu nez Praha a vysoky potencial pripadnych zakazniku nejen z Prahy Chce to jen vylepsit prepravu z letiste a na letiste a hlavne nabidnout  vyber destinaci 

2 Citovat

Tak ještě jednou Mikire. Čeští zákazníci ti letadla z Pardubic nezaplní. Koupili by si jenom ty nejlevnější letenky a zbytek by zůstal neobsazený. 

2 Citovat

Foodland - zkus se podívat na ceny ped/alc zpátečku pod 5000 (200,-€) nekoupíš. Letadla jsou totálně vyprodané. Létám pravidelně několikrát ročně protože tam mám vilu. Je to masakr.

4 Citovat

Bez ohledu na to co pise audit,  aby to nekoho v Ryanairu zajimalo, musi byt slusne zaplnene letadlo do Pardubic a kdyz stoji o prazdninach letenka Dublin- Praha 100-200 euro, tak by Ir neletel  treba za 50 do Pardubic?

A jaky je duvod tech, co kupuji letenky po Evrope z Prahy ,ze by neleteli z letiste ktere maji jen o malo dal nez je treba z centra do Ruzyne a dalsi mesta jako Pardubice Hradec Kralove , Kolin  ...Samozrejme ,takove destinace co se nejvic kupuji a byly by lepsi cenove nez z Prahy

0 Citovat

Nepochopil. Nevadí.

4 Citovat

floodland napsal(a):

Nepochopil. Nevadí.

 

njn, je to marný........

1 Citovat

A co myslite Karlovy Vary?? Tam se budou ted snazit to rozhybat bez Rusaku. Zatim jen Antalya.

0 Citovat

Tyhle letiste maji sanci jen na charterove lety a cestovky ,dalsi snaha jsou Ceske Budejovice

Ja vim .ze tady prevlada nazor ze v CR by melo byt jen jedno letiste Praha ,ale tento nazor nezdilim a regionalnim letistim fandim

Ted jsem po delsi dobe letel  zase z Corku a bylo to mnohem prijemnejsi nez let z Dublinu

1 Citovat

Ja taky prave, treba Drazdany, tam porad cekam, ze by mohli neco pridat🤷, Easyjet tam lital Basilej, coz nic moc. A pak Ryanair Londyn a Mallorka. Jinak ty Nemci jsou snad posahani, tezce se tam protezuje Sundair, letenky kolem 200€, kdyz z Berlina vse lita za par €.

0