Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možné stihnout přestup mezi 2 lety za 50 minut na letišti v Mnichově za aktuální situace, kdy je všude málo zaměstnanců. Vím, že mi tady nikdo neodpoví stoprocentně, protože existuje mnoho okolností, které to ovlivňují. Na letišti v Mnichově jsem nikdy nebyl a moc nevím jak to přesně při přestupu funguje (vždy jsem letěl bez přestupů). Jde mi spíše o zkušenosti. Letíme za pár týdnů (11.8. přílet z Prahy do Mnichova v 14:45 a z Mnichova odlet v 15:35 odlet směr Vancouver) - tedy přesně 50 minut. Jedná se o garantovaný návazný let. Ptal jsem se již všech svých kamarádů, kolegů apod...většina mi řekla, že to za této situace nelze stihnout, ale když jsem dnes volal na zprostředkovatele, protože jsem si původně chtěl změnit let tak, abychom měli na přestup delší časové okno, bylo mi sděleno, že nemám mít strach, že to stihnout musím (pokud nebude zpoždění prvního letu z Prahy). Vím, že existují dané časy na přestup pro jednotlivá letiště, ale nevím již, jak to je ve skutečnosti, protože první let je v rámci Shengenu, druhý již ne. Proto mi to stále vrtá hlavou a jdu si sem pro jakoukoliv radu, případně postřeh. Mockrát děkuji.  .

Praha - Mnichov - Vancouver (50 minut na přestup)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali je možné stihnout přestup mezi 2 lety za 50 minut na letišti v Mnichově za aktuální situace, kdy je všude málo zaměstnanců. Vím, že mi tady nikdo neodpoví stoprocentně, protože existuje mnoho okolností, které to ovlivňují. Na letišti v Mnichově jsem nikdy nebyl a moc nevím jak to přesně při přestupu funguje (vždy jsem letěl bez přestupů). Jde mi spíše o zkušenosti. Letíme za pár týdnů (11.8. přílet z Prahy do Mnichova v 14:45 a z Mnichova odlet v 15:35 odlet směr Vancouver) - tedy přesně 50 minut. Jedná se o garantovaný návazný let. Ptal jsem se již všech svých kamarádů, kolegů apod...většina mi řekla, že to za této situace nelze stihnout, ale když jsem dnes volal na zprostředkovatele, protože jsem si původně chtěl změnit let tak, abychom měli na přestup delší časové okno, bylo mi sděleno, že nemám mít strach, že to stihnout musím (pokud nebude zpoždění prvního letu z Prahy). Vím, že existují dané časy na přestup pro jednotlivá letiště, ale nevím již, jak to je ve skutečnosti, protože první let je v rámci Shengenu, druhý již ne. Proto mi to stále vrtá hlavou a jdu si sem pro jakoukoliv radu, případně postřeh. Mockrát děkuji.

0

Není důvod k obavám, přestupy v Mnichově jsou velmi svižné. Jasně nebude čas na vysedávání u kafe, ale stihne se to - i letos. 

0 Citovat

A keby nahodou nie, tak vas posadia do najblizsieho dalsieho lietadla. Ale vzhladom k tomu, ze Security, a odbavenie batoziny ak nejaku mate ktore byva teraz  casto najuzsim hrdlom procesu v Mnichove obidete tak netreba mat zbytocne obavy.

0 Citovat

Určitě se není čeho bát kromě zpoždění letu z Prahy. Sám jsem přestoupil v MUC za 15 minut a to jsem to letiště neznal. 

0 Citovat

Jj, MUC má výhodu v přestupu na TATL let bez security, takže pohoda.

0 Citovat

Super, mockrát děkuji za vaše zkušenosti. Nyní jsem mnohem klidnější :) 

1
5 reakcí