Ahoj, 17.12. v 16:50 přilétám z Frankfurtu na JFK a další let mám až 18.12. v 8:45 do HNL. Máte někdo zkušenosti s tím, jak to udělat, abych si mohl někde na letišti nechat velké zavazadlo a vyrazit do NY na noc jen s příručním? Přílet, imigrační, to je jasné. Když se pak odbavím na let do HNL, už mě ven nepustí, co? Je na JFK někde možnost úschovy před odbavením? Nikdy jsem toto neřešil, prosím o rady/zkušenosti. Díky! .

Transfer JFK

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahoj,
17.12. v 16:50 přilétám z Frankfurtu na JFK a další let mám až 18.12. v 8:45 do HNL. Máte někdo zkušenosti s tím, jak to udělat, abych si mohl někde na letišti nechat velké zavazadlo a vyrazit do NY na noc jen s příručním? Přílet, imigrační, to je jasné. Když se pak odbavím na let do HNL, už mě ven nepustí, co? Je na JFK někde možnost úschovy před odbavením? Nikdy jsem toto neřešil, prosím o rady/zkušenosti.
Díky!

0

Já myslel, že při prvním přistání v USA si vždycky musíš vyzvednout kufr a projít se vším imigračním atd. Kdyby kufr šel odbavit přímo do cílové destinace, bylo by to fajn, ale fakt se bojím, že to přes USA takto nejde...

0 Citovat

Letím přes T4, díky moc za informaci, využiju.

0 Citovat

Ahoj, mám letenky z chybového tarifu AirCanady přes Montreal do New Yorku. Do New Yorku na La Guardii přiletím v 17:05. Myslíte, prosím, zda je reálné následně stihnout odlet z JFK v 21:00? Ještě ten večer bych chtěla přeletět na západní pobřeží. Dle informací na inetu by bus NYC Airporter’s měl zvládnout cestu z LG na JFK za hoďku, ale nevím, kolik času mohou zabrat záležitosti/kontrola po příletu do NY... Děkuji moc

0 Citovat

Bude to těsné. Přejezd zabere přes hodinu a potřebuješ být na letišti min 1,5h předem. Takže máš hodinu na to opustit letadlo, projít celní kontrolou, vzít zavazadlo a vydat se na cestu.

0 Citovat

Z La Guradie na JFK bude taxík/uber výrazně rychlejší než autobus, to by ti mohlo docela dost času ušetřit. Pokud už jsi v USA byla, tak letiště můžeš opustit celkem rychle. Ještě bych doporučil podívat se na nějaké statistiky příletu, zda ten let z Montrealu mívá obvykle zpoždění nebo ne, to by taky mohlo hrát roli.

0 Citovat

blba otazka, nebude mat ten let z Montrealu uz precleareance? takze prileti na LaGuardiu ako domestic? v tom pripade by to malo byt ok.

0 Citovat

Letos jsme leteli s kamoskou z Toronta do Washingtonu a celou celni procedurou a asi trema ruznyma kontrolama jsme si prosli v Kanade...byl to opruz, ale nakonec k nezaplaceni - po pristani ve Washingtonu jsme jen vzali zavazadla a behem 10 minut jsme jeli do mesta:)

Overil bych si nekde na oficialnich strankach jestli celni/vstupni prohlidka probehne uz v Kanade.

0 Citovat

Ako čítam, tak určite, LaGuardia nemá hraničnú kontrolu, takže preclearence v Kanade bude

0 Citovat

LGA je čistě vnitrostátní letiště.

0 Citovat

Druhá vec je, že ja som na LGA čakal na batožinu snáď hodinu. Neviem čo sa kde zadrhlo, ale bol to des. Možno to bolo spôsobené aj tým, že na väčšine letísk sa po prílete niekde 20 minút kadetade motáte a potom si pol hodinu odstojíte na pasovke. Ale tým, že LGA je čisto vnútroštátne a boli sme na gejte pár desiatok metrov od pásu s batožinou, bolo to čakanie fakt nekonečné.

Takže trocha stresu by sa dala eliminovať zbalením sa len do cabin bagu. Air Canada má dva kusy (55x40x23 + 43x33x16cm bez obmedzenia hmotnosti), takže na nejakú týždňovú až 10-ďnovú dovču by som to videl úplne reálne len s cabin bagmi po ceste tam (nákupy po ceste späť už vpohode check-nete).

0
10 reakcí