Ahoj, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti, dojmy, možnosti ohledně StopOver v Dubaji. Z Emirates stránek jsem pochopil, že se jedná o balíček, který mi může zajistit "prodloužení" mezipřistání a prohlídnout si Dubaj (včetně ubytování, atd.). Letíme do Vietnamu a na cestě zpět, bych se tu rád zdržel (řekněme na 2 dny) a prohlédl si město, musím si tedy tento balíček opravdu pořídit? Myslím tím, zdali si opravdu toto musím dokoupit jako službu/produkt navíc? Nebo jsou i jiné cesty jak si prodloužit mezipřistání? Jak se vůbec postupuje? Koupím letenky, potom zavolám do Emirates a vysvětlím svůj požadavek? Existuje třeba možnost, že si prodloužím pouze přistání a ostatní náklady (hotel, doprava, atd.) vyřeším sám bez agentury? Moc díky za help, radu. VaS .

StopOver v Dubaji

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Ahoj,

rád bych se zeptal na vaše zkušenosti, dojmy, možnosti ohledně StopOver v Dubaji.

Z Emirates stránek jsem pochopil, že se jedná o balíček, který mi může zajistit "prodloužení" mezipřistání a prohlídnout si Dubaj (včetně ubytování, atd.).
Letíme do Vietnamu a na cestě zpět, bych se tu rád zdržel (řekněme na 2 dny) a prohlédl si město, musím si tedy tento balíček opravdu pořídit? Myslím tím, zdali si opravdu toto musím dokoupit jako službu/produkt navíc? Nebo jsou i jiné cesty jak si prodloužit mezipřistání?

Jak se vůbec postupuje? Koupím letenky, potom zavolám do Emirates a vysvětlím svůj požadavek? Existuje třeba možnost, že si prodloužím pouze přistání a ostatní náklady (hotel, doprava, atd.) vyřeším sám bez agentury?

Moc díky za help, radu.

VaS

0

Na strance emirates pri koupe letenky zadas pri vytvoreni rezervace - pokrocile vyhledavani - zadas praha vietnam a pri zpatecni ceste zadas vietnam dubai - tam si das treba do datumu 3 dni\ a pak pokracujes za tri dni dubai praha - letenka bude stat o par stovek vic jak kdybys letel z vitnamu ten den rovnou do prahy -

0 Citovat

Ja bych to udelal jak pise kolega - ten balicek je prepalenej, lepsi stopover si udelas na vlastni triko.. Mivalo to smysl v dobe, kdy jeste byly v Emiratech pro CZ turisty povinna viza..

0 Citovat

Pánové, moc díky za Vaši tipy.

Jinak ale uff... asi to nebude hračka, pze ať kombinuji, jak kombinuji, neustále mi server hází chybu - "Bohužel jsme nemohli stanovit cenu požadovaného letu. Zvolte prosím jiné termíny a zkuste to znovu".

Dám tomu pár hodin a zkusím znovu...

VaS

PS: nemáte nějaký tip na nějaký vyhledávač, který by vzal v potaz právě i můj stopover?

0 Citovat

Mimochodem, neudělej chybku jako já a neleť do Dubaje v pátek... smiley Já si tam nechal na přestup necelý den s tím, že si proběhnu centrum - přiletěl jsem kolem 01:00 v pátek v noci a ráno jsem zjistil, že se v pátek nedělá a MHD začne jezdit až kolem 13:00. smiley

0 Citovat

Hehe, budu na to myslet, díky za radu. smiley

Jinak, opravdu to není hračka to vyhledat, prostě mi to nechce rozumně najít vhodný spoj. smiley

VaS

0 Citovat

Ahoj, chci poprosit o radu. Když si najdu takovou letenku, kdy budu mít v Dubaji čas na přestup 21 hodin- takže si prostě jen tak projdu pasovkou, vyjdu z letiště a pak se zase normálně vrátím? Jde mi o to, že jsem do pokročilého vyhledáváń nezadávala žádný speciální přestup. Ta letenka mi prostě vyšla s tím 21 hodinovým mezipřistáním.

Děkuju!

0 Citovat

Presne tak smiley jen je dulezite byt pak ja letisti vcas

0 Citovat

Rozmýšľam nad booknutím novej linky z Budapešti cez Dubaja do Phnom Penh. Rozhodovanie by bolo jednoduchšie ak by bolo možné booknuť cestu do Dubaja samostatne, riadne by sa to ale predražilo. Narazil som na možnosť stopoveru, nenašiel som ale dostatočne podrobné info. Cestou tam máme na prestup 10h. Dá sa s Emirates "dohodnúť" aby sme leteli letom o 1,2 alebo 3 dni neskôr? Predpokladám že tento stopover je len platený balíček s hotelom atď. (nemám záujem), rád by som ale všetko riešil samostatne. a v rámci možností veľa nepriplácal. Existuje nejaké riešenie? Myslím, že nie, ale radšej sa pre istotu pýtam. Vďaka!

0 Citovat

skus multicity (BUD-Dubaj, Dubaj-Phnom Penh, Phnom Penh-BUD) ci uz na strankach Emirates (Advanced Search), alebo ine OTA

0 Citovat

Díky, nevšimol som si Advanced Search :) Každopádne sa to veľmi predraží, žiaľ som nenašiel cenovo nič porovnateľné.

0 Citovat

V tom případě je ještě možná jedna cesta - koupit zpátečku do Phnom Penhu, ale poslední úsek DXB-BUD nechat propadnout, zůstat si v Dubaji jak dlouho chceš a z něj letět nějakým levným přískokem třeba do Katowic. Jen se na zpáteční cestě musíš obejít bez odbaveného zavazadla. Mohli by být neochotní ti ho v Dubaji vyndat. Zkušenější třeba doplní možný problém s tímto scénářem, ale v Dubaji je opuštění letiště i při přestupu velmi snadné a jediné byrokracie byla razítko do pasu dané znuděným ručníkářem.

0 Citovat

Dubaj nestojí za to připlácet byť jen korunu navíc. Za 10 hodin uvidíš vše podstatné.

0 Citovat

v tomto ma Petr pravdu, za tych 10 hodin taxikmi/metrom pobehas vsetko podstatne. A do Dubaju sa urcite este dostanes nejak :D

0 Citovat

Jo, to máte pravdu. Na Dubaj těch 10 hodin bohatě stačí. Záleží jen na tom, jestli těch 10 hodin není v noci a nebude nějaké zpoždění.

0
14 reakcí