Ahojte Vdaka akcnym letenkam do Seoulu sme boli v juni s priatelkou na vylet v Juznej Korei a zial pri navrate do Viedne sme na baggage claim nasli oba nase kufre poskodene. Hned sme vytvorili na letisku damage report, kde skoda mala vysku 130 eur (suma uvedena v reporte, nepodlozena dokladom). Taktiez nam povedali ze sa jedna o totalnu skodu a oba kufre boli oznacene za "crushed". Po viac ako mesiaci a 2 pripomienkam mi Alitalia poslala moznost kompenzacie iba formou elektronickeho vouchera na nakup leteniek v tej istej spolocnosti v hodnote 50 eur pre kazdeho (2x). Absolutne s touto formou nie som spokojny, vyska odskodneho nedosahuje pozadovanu sumu a co je najhorsie, ze nemame sancu ani chut tieto vouchery v najblizsej dobe vyuzit. Mate niekto podobnu skusenost? Ake mame v tomto pripade moznosti? Je mozne sa dalej dozadovat plnej sumy platbou na ucet? Vdaka za akukolvek radu. .

Alitalia - poskodena batozina

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Ahojte

Vdaka akcnym letenkam do Seoulu sme boli v juni s priatelkou na vylet v Juznej Korei a zial pri navrate do Viedne sme na baggage claim nasli oba nase kufre poskodene. Hned sme vytvorili na letisku damage report, kde skoda mala vysku 130 eur (suma uvedena v reporte, nepodlozena dokladom). Taktiez nam povedali ze sa jedna o totalnu skodu a oba kufre boli oznacene za "crushed". Po viac ako mesiaci a 2 pripomienkam mi Alitalia poslala moznost kompenzacie iba formou elektronickeho vouchera na nakup leteniek v tej istej spolocnosti v hodnote 50 eur pre kazdeho (2x). Absolutne s touto formou nie som spokojny, vyska odskodneho nedosahuje pozadovanu sumu a co je najhorsie, ze nemame sancu ani chut tieto vouchery v najblizsej dobe vyuzit.
Mate niekto podobnu skusenost? Ake mame v tomto pripade moznosti? Je mozne sa dalej dozadovat plnej sumy platbou na ucet?

Vdaka za akukolvek radu.

0

Cestovní pojištění?

0 Citovat

dan za chybny tarif smiley cestpvne poistenie ku karte napr. nemate?

0 Citovat

Jo budem musiet kontaktovat svoju poistovnu. Priznam sa ze ked som zbadal to tlacivo, ktore je nutne podat na poistovnu, rozhodol som sa to riesit radsej touto jednoduchou cestou.

0 Citovat

Nevím, co máš za pojišťovnu, ale i tam můžeš mít smůlu, protože to poškození zavazadel při přepravě nebude podle VPP pojistná událost. Takto to má řada pojišťoven u nás a lidi to vůbec netuší, resp. ty podmínky ani nikdy nečetli.

0 Citovat

@cali - mam rocne cestovne poistenie od Europskej a zistil som ze som letenky platil cez Dinersclub, takze by som mal byt poisteny aj tam. V oboch zmluvnych podmienkach som nasiel ze poistenie vztahuje aj na poskodenie batoziny. Caka ma vela byrokracie smiley Taktiez skusam nadalej komunikovat s dopravcom, ci nebude ochotny vyplatit rovnaku sumu priamo na ucet.

0 Citovat

Tak to je lepší varianta, myslím, že speciálně s ECP by neměl být problém. Také bych se to snažil primárně vymámit na Alitalii. Každopádně hodně štěstí a dej vědět výsledek.

0 Citovat

Ahoj, poradi nekdo? Loni v kvetnu jsme cestovali s Alitalii a mirne nam poskodili kufry. 

Po nejakych emailech a vyjednavani nam dali 2 vouchery na 100 Eur na jejich sluzby. Podle vseho jsme na nic jineho nemeli narok.


Mate s tim nejake zkusenosti? Jak se daji vyuzit? Pisou tam, ze se daji uplatnit jen pres jejich Customer Care...


Pripadne - nemel by o oba nekdo zajem? Na delsi trase to dokaze usetrit slusne penize. Za nejake vsimne bychom mozna premysleli, ze nekomu udelame radost :) 


Honza

0 Citovat

Ahoj, jak jsou dlouho platne ty vouchery? :)

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

Ahoj, jak jsou dlouho platne ty vouchery? :)


Rok od vystaveni... cca do cervna

0
9 reakcí