Napadlo mě udělat takovou menší databázi různých okružních výletů po Evropě, na které se dají levně koupit letenky třeba s Wizz nebo Ryanair. Většinou jsou takové cesty trochu složitější naplánovat a chce to mít dobrý přehled kdo kam létá. Minulý rok v létě jsem například letěl Budapešt -> Rhodos (Wizz) -> Athény (Ryanair) -> Bergamo (Ryanair) -> Praha (Wizz) za cca 3500,- Kč. Letos v zimě se chystám na Praha -> Řím (Wizz) -> Bari (Ryanair) -> Praha (Wizz) za cca 1400 Kč. Pokud jste někdo něco takového absolvoval tak se podělte rád se nechám inspirovat  .

Nápady na okružní výlety po Evropě (letecky)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

16 reakcí

Napadlo mě udělat takovou menší databázi různých okružních výletů po Evropě, na které se dají levně koupit letenky třeba s Wizz nebo Ryanair. Většinou jsou takové cesty trochu složitější naplánovat a chce to mít dobrý přehled kdo kam létá.

Minulý rok v létě jsem například letěl Budapešt -> Rhodos (Wizz) -> Athény (Ryanair) -> Bergamo (Ryanair) -> Praha (Wizz) za cca 3500,- Kč.
Letos v zimě se chystám na Praha -> Řím (Wizz) -> Bari (Ryanair) -> Praha (Wizz) za cca 1400 Kč.

Pokud jste někdo něco takového absolvoval tak se podělte rád se nechám inspirovat smiley

0

Ahoj,

taky trošku přispěji, ale nevím jestli to bude to, co hledáte.

My jsme vyráželi na naší okružní cestu z Vilniusu, takže k celkové ceně si musíte připočítat si cenu tam.

Z Vilniusu jsme vyráželi autobusem do Rigy (11E/Simpleexpress), na Rigu jsme měli asi 3 hodiny na projití (na opravdu rychlé projití centra to stačí a všechno důležité se dá stihnout, nám to také stačilo z důvodu, že jsme tam byli již podruhé).

Z Rigy jsme cestovali lodí do Stockholmu (22E/ Tallinksilja), tam jsme noc přespali a pak jeli trajektem do Helsinek (17,5E/Viking). Jede se přes noc a nemusí se řešit ubytování. V Helsinkách jsme měli jeden den a pokračovali do Talinnu (17,5E/Viking), kde jsme opět měli jeden den. Z Talinnu jsme jeli zpět do Vilniusu (23E/simpleexpress).

Výhodou těchto plaveb bylo plutí přes noc, tak jsme nemuseli řešit ubytování. Ceny jsou uvedeny v kajutách po čtyřech.

Celková cena je 91E/osoba. Výhodou je, že na palubu lodi si můžete vzít cokoliv (jídlo, pití).

0 Citovat

To zní jako ekorally smiley

0 Citovat

Já v létě absolvoval Praha - Brusel - Ibiza - Madrid - Porto - Brémy. Všechno během 14 dní cena vyšla zhruba na 5000... Všechny ryanair, jen Ibiza - Madrid byl Vueling.

Rád mrknu na tipy ostatních smiley

0 Citovat

Něco jsem také kupoval a na leden mám tyhle 2 lítačky. A díky za tohle vlákno, inspirace se hledá těžce smiley

Nemám moc času, takže vždy plánuji cca 24 hodin na město.

italské polétání: Praha - (W6) Bergamo - (FR) Brindisi - (vlak) Bari - (V7) Verona - (vlak) Treviso - (W6) Praha tuším za nějakých 1.500 Kč a 1 nocí v každé destinaci, vyjma Trevisa


severské létáníčko: Praha - Charleroi - Nyköping - Kodaň - Boloňa - Charleroi - Praha (vše přes Ryanair a 1 nocí na místě, mimo Charleroi, kde jen přestupuji) jinak za 6x 10 eur
.. bohužel byl původní plán letět Praha - Charleroi - Bukurešť, takže jsem měl už zpátečku do CRL, jinak bych to hnal zpět přes jiné destinace.

0 Citovat

My si letos udělali takový rumunský výlet Praha (W6) -> Bergamo (W6) -> Cluj-Napoca (bus) -> Turda (vlak) -> Sighisoara (vlak) -> Brasov (bus) -> Bran, Rasnov (bus) -> Brasov (vlak) -> Bukurešť (FR) -> Charleroi (FR) -> Praha cena za letenky 2100,- a za jízdenky asi 600,-

0 Citovat

Já jsem z okružních výletů vyléčen. Dvakrát jsem si podobnou taškařici naplánoval, zaplatil a pokaždé mi přesunuli úvodní segment (WizzAir).

0 Citovat

Tiez mam naplanovane nieco podobne na vikend 12-13/12 (nemohol som nadlhsie kedze tuto Dave mi pomohol zbavit sa kompletne vsetkej dovci smiley). Z toho dovodu je scenar pomerne hardcorovy.

Vieden - Palma de Mallorca - Barcelona - Milano Bergamo - Praha za 36h smiley

moc toho asi neuvidim, ale pre tu srandu si zalietam a skusim, ako sa spi na BCN .. za 1400Kc sa to cele da

Edit: priznavam, chcel som si tohto roku nahnat 100k mil ... smiley

0 Citovat

Mně by lákalo Portugalsko tak někdy koncem března, což je ještě stále mimo sezónu, ale tam už by mohlo být příjemně. Mám v hlavě prakticky 4 varianty:

- Pouze Lisabon -> na cca 3 až 4 noci, ať člověk nemusí nikam kvaltovat
- Lisabon + Porto -> nevím kolik toho je k vidění v Portu, jestli stačí 2 noci. Nechci běhat s jazykem na vestě, abych toho stihl co nejvíc v co možná nejkratším čase.
- Lisabon + Porto + Madeira -> v každé destinaci zase 2 noci, abych se vešel do týdne. Tohle už mi přijde hodně našlapané, že si člověk žádnou destinaci pořádně neužije, ale třeba se pletu.
- Lisabon + Madeira -> v tomhle případě třeba 2 noci v Lisabonu a 4 na Madeiře?

Letenky jsem zatím nezjišťoval. Vím jen, že Lisabon se dal sehnat kolem 2500 Kč z Krakowa či Katovic.

Jaký je Váš názor, navštívili jste to někdo podobně?

0 Citovat

Díky za skvělý tip! Musím se mrknout na ta jednotlivá místa. Co nocleh, spali jste v každém tom městě nebo jste zvládali i dva za jeden den?

0 Citovat

to toncek:
Ahoj, my cestovali po Portugalsku v září, trasa podobná tomu, co absolvoval borshop, jen v opačném sledu:
letecky Vídeň-(Madrid)-Porto, tam nocleh na tři dny, z toho jeden den celodenní výlet Porto→Guimaraes→Braga (Bom Jesus)→Porto (vlak, bus, vlak)
Porto→Aveiro (vlak)
Aveiro→Coimbra→Leiria (vlak, bus)
Leiria→Tomar→Fátima→Nazaré (půjčené auto)
Nazaré→Alcobaca→Batalha→Leiria (půjčené auto) → Lisabon (bus)
Lisabon→Sintra→Lisabon (vlak)
Lisabon 1 den
Lisabon-(Madrid)-Vídeň
Letenky jsme měli s Iberií, cena 3500,-, s přestupen 50min v Madridu, takže žádné dlouhé čekání, ale zase ta cena je malinko vyšší.

Mně osobně se líbilo mnohem víc Porto než Lisabon, ale spíš jde o tu atmosféru, památky oběháš během jednoho dne bez problémů smiley

Jinak pokud bys chtěl čistě kombinaci Lisabon-Porto, tak s Ryanairem spoj 3x denně za 10E smiley

0 Citovat

Přesně jako píše kolega smiley Tomar, Fátima, Batalha a Alcobaca budou určitě hezká místa, krásné katedrály atd. ale bez auta dost složité na dopravu. Alespoň co jsem zkoumal při plánování našeho výletu, tak vždy to vyžadovalo nějaké noclehy, které jsme už neměli k dispozici, tak jsme to museli oželet.
Okruh Lisabon->Sintra (hrad Peňa)->Cabo da Roca->Estoril->Lisabon jsme zvládli bez větších stresů za cca 12 hodin - tam si akorát musíte pohlídat jízdní řád busů na Cabo da Roca, kterých není moc, ostatní jezdí příměstský vlak do půlhoďky. Pak jsme zvládli bez problémů trasu Lisabon->Óbidos->Coimbra včetně prohlídky obou měst za den, přenocovali jsme v Coimbře. Další den jsme jeli do Aveira a Porta, kde jsme strávili 2 noci.

0 Citovat

My měli loni výlet po Portugalsku:

2,5 dne Lisabon
Sintra (půlden, ale dal by se tam strávit celý, fakt celá oblast stojí za to) + Cabo da Roca
Peniche + Óbidos
Coimbra (tu bych klidně vynechal)
Guimaraes + Braga (jen Bon Jesus)
Porto - celý den, pozor sklípky zavírají už někdy odpoledne/podvečer dle sezóny... stihli jsme jen 2 smiley
Aveiro

Půjčili jsme si auto, takže jsme nebyli vázaní jízdními řády a bylo to super.

0 Citovat

Moje Portugalsko letos v říjnu:
PRG-BOD Volotea za 10Eur
(přestup 2hod )
BOD-LIS Easyjet za 40Eur
K Lisabonu ti moc neřeknu my jely na jih do Sagres. a nádhera. i když v sezoně asi mraky lidí smiley
LIS-OPO Ryanair za 0.5 Eur smiley smiley
Porto je super. myslím že 2dny jsou ideální. Za sebe doporučuji třznici BOLHAO a super ,,restauraci,, uvnitř - neskutečnej zážitek. scházejí se tam místní a ochotně nám překládali jídelák a klábosily jsme smiley a nakonec nás jídlo pro 2 i s pitím stálo 10eur.
OPO-CRL Ryanair 9Eur
(přestup cca. 2:20 hod)
CRL- PRG Ryanair 20Eur

0 Citovat

Ahoj,

napadá mě zeptat se, jak tyto cesty plánujete? Určitě využíváte azair. Volíte jednosměrné letenky a pak hledáte další jednosměrné z měst kam doletíte? Nebo to lze navolit i rovnou při zadávání do azair - aby mi přímo on naplánoval takovouto cestu na X dní? V travel bibly (super kniha - moc doporučuji) se píše, že si mám v azair filtru nastavit dobu na přestup na tři dny - nemůžete mi sem dát prnit screen jak toto zadám? nemohu to na azair vůbec najít. Budu rád za jakýkoli tip smiley díky

0 Citovat

Muzes to stejne jednoduse udelat nasledovne.

1. Zadej obbobi kdy budes chtit odletet
2. Pokud je tve prvni misto odletu praha, tak zadej praha
3. Misto priletu dej Kamkoliv
4. Vyber si variantu, ktera se ti libi a pokracuj dal tzn. vratis se k bodu 1... u bodu 2 samozrejme budes menit misto odletu.

Hypoteticky priklad

1. Praha - Brusel 2.8 828czk
2. Brusel - Manchester 5.8 648czk
3. Manchester - Dublin 9.8 825czk
4. Dublin - Londyn 12.8 702czk
atd.

V tuto chvili ceny nic moc.-)

Jen bych jeste doplnil, ze treba u bruselu by se dal vzit bus do amstru a odletat z nej. To same na britskych ostrovech, kde muzes letet to Liverpoolu a odletat z londyna, atd.

0 Citovat

Tohle je spíše o vlastním přehledu, žádný program ti to neseskládá.. Občas je dobré nastavit odlet i přílet Prahu, jako jednosměrnou cestu smiley

0
16 reakcí