Ahoj, pročetl jsem tu fórum ale rád bych se zeptal jestli jsem to dobře pochopil abych nemusel platit zbytečně nějaké poplatky. Velké zavazadlo: Pokud mám přestupní let Brno-Eidhoven-Lisabon a jedu s jednou společností (Ryanair) tak musím zaplatit velké zavazadlo na let do Eidhovenu a pak i do Lisabonu ? A musím se při přestupu nějak starat o velké zavazadlo nebo to automaticky přepošlou do Lisabonu když to je jedna společnost ? Pokud bych měl na každý let jinou společnost, tak si velké zavazadlo musím v Eidhovenu vyzvednout a zase nechat odbavit ? Pak už jen udělat na každý let zvlášt online check-in, vytisknout letenky a to je vše ? Děkuji  .

Základní otázky

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj, pročetl jsem tu fórum ale rád bych se zeptal jestli jsem to dobře pochopil abych nemusel platit zbytečně nějaké poplatky.

Velké zavazadlo:

Pokud mám přestupní let Brno-Eidhoven-Lisabon a jedu s jednou společností (Ryanair) tak musím zaplatit velké zavazadlo na let do Eidhovenu a pak i do Lisabonu ? A musím se při přestupu nějak starat o velké zavazadlo nebo to automaticky přepošlou do Lisabonu když to je jedna společnost ?

Pokud bych měl na každý let jinou společnost, tak si velké zavazadlo musím v Eidhovenu vyzvednout a zase nechat odbavit ?

Pak už jen udělat na každý let zvlášt online check-in, vytisknout letenky a to je vše ?

Děkuji smiley

0

Na každý let si musíš batožinu na odbavenie dokúpiť zvlášť.

Aj tak si ho musíš vyzdvihnúť a znovu odbaviť.

Stiahni si aplikáciu a nemusíš nič tlačiť.

0 Citovat

Tak ti nevím, kde jsi přišel na to, že Brno-Eindhoven lítá Ryanair...

0 Citovat

To byl jen příklad kvůli otázce k batohům.. jestli se automaticky přepošlou do cílové destinace když jde o jednu společnost. Omlouvám se za mystifikaci smiley

0 Citovat

Je třeba si uvědomit, že u nízkonákladových společností je v naprosté většině každý let samostatnou jednotkou, takže například na každý let je třeba zvlášť dokoupit zavazadlo, udělat online check-in atd. Takže i když si koupíš dvě navazující letenky od Ryanairu, musíš si po prvním letu vyzvednout zavazadlo (pokud neletíš jen s příručním) a znovu jej odbavit na další let. U běžných společností, kdy kupuješ letenku s přestupem, tj. máš na jedné letence více letů, většinou si zavazadlo vyzvedávat nemusíš a je odbaveno až do cílové destinace.
A stejně tak, jestliže se každý let u nízkonákladových společností bere za samostatnou jednotku, můžeš kterýkoli z letů vynechat (nechat propadnout) a nepropadne ti zbytek itineráře, jako je tomu u klasických leteckých společností.

0
4 reakce