Zdravím, teď v úterý (12.4.) jsem měl letět z SAW do PRG s Pegasus Airlines. Bohužel při příjezdu na letiště jsem zjistil, že let byl zrušen. Po dlouhém vyjednávání na přepážce Pegasu, kdy nikdo nevěděl proč se let nekoná, mi bylo nabídnuto (sám jsem se zeptal, nikdo sám od sebe nenabízel žádné řešení) letět na nějaké jiné evropské letiště, než je Praha. Vybral jsem si Vídeň, neboť jsem do Prahy opravdu spěchal a potřeboval jsem zde být již tentýž den večer. Nikdo mi dopředu nedal nijak vědět o rušení letu, dokonce i v administraci Pegasu na jejich webových stránkách ještě týden před odletem figuroval let jako platný. Pouze slečna z přepážky se dušovala, že mi přišel mail o zrušení (již někdy v únoru) - žádný mail nemám. Jediné, co jsem zaznamenal, jsou dva telefonáty z Pegasus info linky, které jsem však nestihl zvednout. Má otázka zní..mám nárok na nějakou kompenzaci? Případně dostanu zpět alespoň náklady vzniklé touto situací (autobus z Vídně do Prahy apod.)? Je mi jasné, že to budu muset dále řešit přímo s Pegasem, avšak rád bych nejdříve slyšel názory zkušenějších. Díky za pomoc. Jirka .

Zrušený let z Istanbulu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

1 reakce

Zdravím, teď v úterý (12.4.) jsem měl letět z SAW do PRG s Pegasus Airlines. Bohužel při příjezdu na letiště jsem zjistil, že let byl zrušen. Po dlouhém vyjednávání na přepážce Pegasu, kdy nikdo nevěděl proč se let nekoná, mi bylo nabídnuto (sám jsem se zeptal, nikdo sám od sebe nenabízel žádné řešení) letět na nějaké jiné evropské letiště, než je Praha. Vybral jsem si Vídeň, neboť jsem do Prahy opravdu spěchal a potřeboval jsem zde být již tentýž den večer.

Nikdo mi dopředu nedal nijak vědět o rušení letu, dokonce i v administraci Pegasu na jejich webových stránkách ještě týden před odletem figuroval let jako platný. Pouze slečna z přepážky se dušovala, že mi přišel mail o zrušení (již někdy v únoru) - žádný mail nemám. Jediné, co jsem zaznamenal, jsou dva telefonáty z Pegasus info linky, které jsem však nestihl zvednout.

Má otázka zní..mám nárok na nějakou kompenzaci? Případně dostanu zpět alespoň náklady vzniklé touto situací (autobus z Vídně do Prahy apod.)? Je mi jasné, že to budu muset dále řešit přímo s Pegasem, avšak rád bych nejdříve slyšel názory zkušenějších.

Díky za pomoc.

Jirka

0

let ze státu mimo EU se společností registrovanou mimo EU = žádné odškodnění dle práva EU.

0
1 reakce