Ahoj, jsem trochu zmatenej z toho jestli musí mít dítě do 1 roku letenku nebo prostě může letět bez letenky jen na klíně? Jedeme v létě do Chorvatska a žena s dítětem asi poletí letadlem, my ostatní jedeme autem.. když hledám přes http://cestujlevne.com/letenky/, tak tam je kolonka "děti 0-2" let, ale dítě platí defakto stejně jako dosplělý, což mi přijde docela dost. Kočarek, ani žádné zavazadlo mít dítě nemusí, můžeme vzít autem. Je nějaká možnost to udělat tak, abychom koupili jen 1 dospělou letenku? Pokud ano, máme nějak dopředu hlásit to že s námi poletí i dítě? Díky za radu! .

Musí mít dítě (1 rok) letenku

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj,

jsem trochu zmatenej z toho jestli musí mít dítě do 1 roku letenku nebo prostě může letět bez letenky jen na klíně?

Jedeme v létě do Chorvatska a žena s dítětem asi poletí letadlem, my ostatní jedeme autem.. když hledám přes http://cestujlevne.com/letenky/, tak tam je kolonka "děti 0-2" let, ale dítě platí defakto stejně jako dosplělý, což mi přijde docela dost. Kočarek, ani žádné zavazadlo mít dítě nemusí, můžeme vzít autem. Je nějaká možnost to udělat tak, abychom koupili jen 1 dospělou letenku? Pokud ano, máme nějak dopředu hlásit to že s námi poletí i dítě?

Díky za radu!

0

Ano, každá osoba musí mít svůj cestovní doklad = letenku.

Cena se pak odvíjí od podmínek aerolinky, mnohdy platí dítě jen 10% z ceny. Koukám na to jak to vypadá u nás a v prvním kroku to ukazuje vždy cenu za 1 dospělou osobu. V druhém kroku mám pak 1x dospělý 4 467 CZK a kojenec 165 CZK (jedná se o aerolinku Croatia Airlines).

0 Citovat

Kazda airolinka to ma uplne jinak a je v tom casto dost velky bordel napr. co se tyce letu operovanych ruznyma spolecnostma pod codesharem.. Idealni je zavolat si dopredu na infolinku a vsechno si overit..

0 Citovat

Musis dite uvest jako infant. Podle me do 3 let bez naroku ba sedačku. Pak uz platí

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

0 Citovat

Přesně je to do završení 2 let a situace bývá často komplikovanější, pokud má dítě narozeniny v zahraničí a na zpáteční cestě už není "infant", ale klasické dítě. Tam je potřeba dětskou letenku zakoupit ihned. S nárokem na sedadlo a tím i vyšší cenou.

0
4 reakce