Ahoj, ma niekto skusenost s kompenzaciou za zrusenie letu mimo EU/US? Existuje podobne ustanovenie ako EU261/2004 pre Juznu Ameriku? Konkretne nam 7 hodin pred odletom zrusili let LA4443 - USH > AEP - 17.11.2016 o 10:25. Pri countri nam nevedeli/nechceli povedat dovod. Dali nam nahradny let o 9 hodin neskor a ako kompenzaciu ponukli na vyber A/ transport do mesta a naspat bez stravy, B/ ranajky a obed v pripade ze pockame na letisku. Akakolvek dalsia forma kompenzacie by padla vhod. Klasicky, oficialny web spolocnosti poskytuje len strucne informacie. Sent from my MI 4W using Tapatalk .

Odskodnenie za zrusenie letu - LATAM

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj,

ma niekto skusenost s kompenzaciou za zrusenie letu mimo EU/US? Existuje podobne ustanovenie ako EU261/2004 pre Juznu Ameriku?

Konkretne nam 7 hodin pred odletom zrusili let LA4443 - USH > AEP - 17.11.2016 o 10:25. Pri countri nam nevedeli/nechceli povedat dovod. Dali nam nahradny let o 9 hodin neskor a ako kompenzaciu ponukli na vyber A/ transport do mesta a naspat bez stravy, B/ ranajky a obed v pripade ze pockame na letisku.

Akakolvek dalsia forma kompenzacie by padla vhod. Klasicky, oficialny web spolocnosti poskytuje len strucne informacie.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

0

O žádné obdobné mezinárodní smlouvě stanovící kompenzaci za nemajetkovou újmu pro jižní Ameriku nevím. Náhradu skutečné škody lze požadovat podle Montrealské úmluvy (viz. Hlava III.). Jediná šance je ta, že by ustanovení o kompenzaci bylo součástí argentinského právní řádu.

0 Citovat

Obecně je v těchto případech také dobré se podívat do conditions of carriage konkrétní aerolinky. Většinou ale píšou, že za nic neručí a nic kompenzovat nebudou...

Pro LATAM zde:
https://www.latam.com/en_ue/transparenc ... onditions/

Jeden relevantní bod z celého dokumentu níže:

2.7 In case of necessity (including but not limited to an unforeseen circumstance or "force majeure"), the Carrier can cancel the operation, be replaced by other carriers and or change the aircraft assigned to the operation and or change or omit stops indicated in the Ticket if necessary. The Carrier does not assume the responsibility of guaranteeing the connections contracted by a passenger with third parties.

0 Citovat

Vdaka za odpovede, sice potvrdili to co som si myslel ale za pokus to stalo. Vyzera to tak ze to argentinske letecke spolocnosti vobec neriesia, pretoze nemusia. Zo 4 letov s LATAM sme mali 1 canceled, 2 delayed (3h / 30min) a to ju nam miestni odporucali ako lepsiu alternativu k Argentinian Aerolinas smiley

Sent from my MI 4W using Tapatalk

0
3 reakce