Zdravím, jsme 4-členná rodina (2 děti - 5 let + 5 měsíců). Dosud jsme cestovali letecky po Evropě bez dětí, ale už to tak nepůjde. Většinou cestujeme s Ryanair a letenka pro dospělého v jednom směru jen málokdy přesáhla 20EUR. Podle poplatků zde - https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... entre/fees - je infant fee ve výši 20 EUR. Jestliže mě "dospělá" letenka bude stát např. 10 EUR, lze při rezervaci z 5měsíčního prcka udělat dítě +2 roky s vlastním sedadlem a ušetřit tak 10 EUR (když navíc kojenec ani nezabere vlastní sedadlo)? Nikde na netu jsem k tomuto nenašel žádné zkušenosti, tak to zkouším zde.. Díky! .

Letenka pro dítě s Ryanair

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Zdravím,
jsme 4-členná rodina (2 děti - 5 let + 5 měsíců). Dosud jsme cestovali letecky po Evropě bez dětí, ale už to tak nepůjde. Většinou cestujeme s Ryanair a letenka pro dospělého v jednom směru jen málokdy přesáhla 20EUR. Podle poplatků zde - https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... entre/fees - je infant fee ve výši 20 EUR. Jestliže mě "dospělá" letenka bude stát např. 10 EUR, lze při rezervaci z 5měsíčního prcka udělat dítě +2 roky s vlastním sedadlem a ušetřit tak 10 EUR (když navíc kojenec ani nezabere vlastní sedadlo)? Nikde na netu jsem k tomuto nenašel žádné zkušenosti, tak to zkouším zde.. Díky!

0

Jde to volba sedadla je na cestujicim a je jedno jestlli tam pak nekdo sedi nebo ne , tam jde ciste o to ze pak dite +2 ma svou sedacku jinak nema a na infant se sleva nevztahue tam je dany ten poplatek tak jak je uvedeno a nemeni se ,,

0 Citovat

njn, toho jsem se obával.., přijde mi ale divné, že bych měl platit někdy i dvojnásobek mojí letenky za kojence, který navíc ani na rozdíl ode mě nezabírá sedadlo..smiley to se pak to cestování notně prodraží.. ještě nakonec vezmu na milost wizzair, kde cena za kojence nepřesáhne cenu letenky dospělého (https://wizzair.com/cs-cz/informace-a-s ... ou%20let#/)..

0 Citovat

Letenka koupit pro infanta jde jako 2+. Samozřejmě tím vlastně uštříš, máš jakoby svoje sedadlo, ale prcek tam sedět nemůže z důvodu bezpečnosti. taky mi to vrtalo hlavou, když jsme letěli s Ryanair za 46euro a infanta jsme měli za 40.

0 Citovat

Díky za reakci! A máš to odzkoušené (nebo víš o někom, kdo má), že to Ryanovi nebude vadit, když budu našeho 5měsíčního prcka vydávat za 2+? Jde mi o to, aby nás před nástupem do letadla nezastavili s tím, že pro prcka nemáme tu správnou letenku..
každopádně, je to jak říkáš, nákupem letenky 2+ se ušetří, bo si nepamatuju, že bychom snad kromě jednoho případu platili za jednosměrnou letenku s Ryanem víc jak 20E. Z toho pohledu nechápu politiku Ryana, když mu tímto seberu jedno místo v letadle a ještě tím ušetřím..

0 Citovat

já myslím, že je to o letuškách, co tě pouští do letadla. To je jak se zavazadlama, taky vždy nekoukají jak máš velký kufr.
Ale rád bych, kdybys sem pak napsal, jak to bylo ...
Podle mě ti to projde v klidu, letušky asi nemají tucha za kolik byla plná letenka.

0 Citovat

toto museli zmeniť, my sme leteli pred rokom a pol s infantom do 2 rokov a žiaden poplatok tam nebol.
Každopádne, keď mu kúpiš sedadlo, s letenkou 2+ nikto to podla mňa riešiť nebude. Aj tak existuje pre deti od roka možnosť objednania komfortného sedenia pre dieťa na vlastnom sedadle, viď nižšie, takže aj tu by si musel rezervovať to sedadlo, aj keď pri pristávaní ho musíš mať na sebe.


Infants aged less than 2 years must sit on the accompanying adult’s lap, an infant seat belt will be provided by cabin crew.

Other options available for infants are:

Infants aged over 1 year can sit in their own aircraft seat using an Amsafe CARES child restraint (provided by the customer). Please contact a call centre to book this.

An infant comfort seat can be purchased, this can be used once airborne however the infant must sit on the accompanying adult’s lap during take-off, landing and if instructed by the cabin crew. Please contact a call centre to book this.

0 Citovat

Nektere letecke spolecnosti maji flat fee za prepravu toddlers nebo kids - kojenec pak treba u Emirates (jestli to porad plati) zaplati 5k za economy, ale zaroven 5k i za first class.. smiley

0 Citovat

Myšlenka nákupu dospělé letenky pro dítě / infanta jistě zváženíhodná. Druhou věcí je "2 items of baby equipment free of charge per child". Pokud budeš mít dospělou letenku, můžeš vzít ty dvě zmíněné věci zdarma ? Píšou "per child" ne "per child ticket". Sám nevím a taky by mě zajímalo...

Třetí věcí je, že snad od 9/2016 je při cestě s dítětem nutno zaplatit 4€/cesta za rezervaci sedadla pro dospělého. Pokud objednáš dospělou letenku pro dítě, tento poplatek by Ti neměl naskočit. Pokud ale dítě s dospělou letenkou a dospělý dostanou alokovaný místa ne vedle sebe, budou se přesazovat a právě tyto "boarding issues" měl ten snížený poplatek za rezervaci místa pro dospělého a zdarma rezervaci místa pro dítě vedle dospělého postihnout. Sám nevím a taky by mě zajímalo...

0 Citovat

K tomu prvnimu. mam zname, co na vanoce leteli s prckem +2 a buginu a dalsi vec meli free, navic taky tasku s vecmi ( rozmer a 10 kg ) pokud by meli dalsi vec , napriklad detskou autosedacku ,tak za to by platili +10Euro on line ( max 20 Kg )

Co se tyce toho druheho,. tak jsem trosku nepochopil, jak to myslis , ale leteli 3 , 2 dospeli a dite +2 a meli 3 zaplacena mista . bez poplatku za misto by byl infant do 2 let, ale za toho by byl poplatek 20 Euro , pokud by si mista nevybrali tak system by jim je pridelil a pokud by to kupovali najednou a platili jenou kartou, tak temer jiste dostanou mista vedle sebe a zadny poplatek by nebyl

Nerozumim co myslis tim poplatkem od zari za 4 eura ...nakup mista je on line od 2 euro nejlevnejsi .. ani s tim presazovanim ...

0 Citovat

Ahoj,

my jsme s Ryan Air letěli loni do Bristolu, 20eur infant fee je fakt, nicméně navíc jsme pak nic dalšího neplatili. Pro cestu má dítě nárok na vlastní tašku do 9 kilo + zadarmo přepraví kočárek/autosedačku/dětskou postýlku. Každopádně každá aerolinka přistupuje k létání s dětmi jinak - rozepsali jsme se o tom v článku na našem blogu http://bizovi.cz/s-kym-letet-aneb-aerol ... i-s-detmi/ třeba pomůže smiley

0
10 reakcí